Nazwa kraju Hiszpania wywodzi się od słowa Ispania, które oznacza Ziemię Królików. Język hiszpański wymieniany jest w pierwszej piątce najczęściej używanych języków na świecie. Najdłuższą rzeką Hiszpanii jest rzeka Ebro, licząca sobie 930 kilometrów. Hiszpanie to naród uwielbiający grę na loterii. Zdrapki można kupić na rogu każdej ulicy.
Po drugim spacerze jeszcze przez dobrą godzinkę moczymy się w wodzie, a przed godz: 18:00 pakujemy cały nasz dobytek i idziemy na miejscową "przystań", z której dokładnie o umówionej wcześniej porze wracamy na Gozo ... ...
Wieczorem, po kolacji jeszcze krótki spacer do miasteczka ... ...
... jest zdecydowanie dużo przyjemniej niż w środku dnia, a do tego nadal powiewa przyjemny wiaterek ... ...
... na głównym placu przed kościołem ludzi coraz więcej ... ...
... a my grzecznie wracamy na kwaterę żeby wypocząć przed dniem jutrzejszym ... ...
piekara114 napisał(a):Wiatraczki mi się spodobały...
... właśnie w stronę wiatraczka był ten spacer nakierowany, niestety okazało się, że znajduje się on pomiędzy prywatnymi budynkami i dostępu do niego nie ma ... ... ale spacerek był przyjemny - szczególnie, że z powrotem mieliśmy z górki ... ... Pozdrawiam.
Na początek dzisiejszego dnia mam ambitne plany - mianowicie wschód słoneczka ... ... W tym celu wstaję po godz: 5:00 i ruszam w dół, w kierunku Ħondoq Ir-Rummien Beach ... ...
... o tak wczesnej porze raczej tłumów na drodze w kierunku plaży nie ma ... ...
... po kilkunastu minutach jestem już na miejscu i szukam najbardziej dogodnego miejsca obserwacji ... ...
... chwilę to trwało, ale udało się - teraz pozostaje tylko czekać na właściwy moment ... ...
... jeszcze chwila, a na dobre rozpocznie się kolejny dzień maltańskich wakacji ... ...