Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COSTA BLANCA 2019

Nazwa kraju Hiszpania wywodzi się od słowa Ispania, które oznacza Ziemię Królików. Język hiszpański wymieniany jest w pierwszej piątce najczęściej używanych języków na świecie. Najdłuższą rzeką Hiszpanii jest rzeka Ebro, licząca sobie 930 kilometrów. Hiszpanie to naród uwielbiający grę na loterii. Zdrapki można kupić na rogu każdej ulicy.
kmichal
Koneser
Re: Wyspy Jońskie 2014 - fotorelacja.

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 01.02.2015 18:10

Dziewczyny postanawiają zostać w pięknym parku obok pałacu, a chłopacy idą zwiedzić starą twierdzę ... :lol: ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W czasie kiedy my zwiedzamy twierdzę, dziewczyny odpoczywają w cieniu palm. W pewnym momencie do mojej 7-letniej córki podbiega około 10-letni grecki chłopak i całując ją w ramie wyznaje jej po grecku miłość ... :roll: ... jak szybko podbiegł to równie szybko uciekł ... :lol: ... to ci Grek ... :mrgreen: ...

Ciąg dalszy zwiedzania twierdzy ... :) ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CDN...
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 01.02.2015 18:17

Przed tym postem miałem zapytać czy było warto, ale już widzę że tak.

Najbardziej podoba mi się ostatnie zdjęcie z poprzedniego postu.
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 01.02.2015 18:26

Po około 1,5 h wracamy i wszyscy idziemy zanurzyć się w wąskie uliczki Korfu ... :) ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na jednym z małych placów spożywamy obiad, a następnie bez pośpiechu przechodzimy przez pozostałą część starego miasta w kierunku portu ... :) ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po godz. 17:00 jesteśmy już w porcie, skąd za 30 min. wypłyniemy w drogę powrotną na stały ląd ... :( ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do Igoumenitsy docieramy po godz. 19:00. W pobliskim sklepiku robimy jeszcze drobne zakupy. Przed godz. 20:00 wyruszamy na Lefkadę.

Około godz. 22:00 przejeżdżamy przez Lefkada Town. Tłok i ścisk jest niesamowity. Mamy wrażenie, że wszyscy turyści wypoczywający w tej chwili na wyspie właśnie tutaj się zjechali. Sznur samochodów, jeszcze więcej skuterów, kelnerzy przeskakujący pomiędzy samochodami żeby dotrzeć na drugą stronę ulicy do swoich klientów oraz błąkający się turyści - po prostu 300 m koszmaru ... :( ... :roll: ...

Przed godz. 23:00 docieramy wreszcie na naszą kwaterę w Marantochori. Jesteśmy mega zmęczeni, ale zadowoleni ponieważ na Korfu bardzo nam się podobało ... :D ...

Natomiast jutro będzie totalna "laba" na jednej z plaż, którą już odwiedziliśmy ... :P ...

CDN...
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 01.02.2015 18:28

Darkos napisał(a):Przed tym postem miałem zapytać czy było warto, ale już widzę że tak.

... zgadza się ... było warto ... :lol: ...

Darkos napisał(a):Najbardziej podoba mi się ostatnie zdjęcie z poprzedniego postu.

... też jedno z moich ulubionych ... :) ...
Pozdrawiam.
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 01.02.2015 19:07

Piękna pogoda, piękne widoki, piękne zdjęcia.
Klimaty Korfu trochę "niegreckie" , ale miasto też bardzo ładne i ciekawe.
Co tu dużo mówić... świetna wycieczka :idea: (chociaż też wymagała baaardzo wczesnego wstania :wink: ).

A Gialos, no cóż, nasza pierwsza lefkadzka plaża, może nie jest najpiękniejsza na wyspie, ale trochę sentymentu do niej mamy :) .
brygidka10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brygidka10 » 01.02.2015 19:12

Super relacja kmichal ... Bardzo ładne zdjęcia :P Aktywny wypoczynek z wieloma atrakcjami :wink: Na Lefkadę wracamy w tym roku na tydzień - mamy niedosyt po poprzednim pobycie, zbyt wiele przeoczyliśmy. Jak już zakończysz relacjonować, to mogę mieć do Ciebie kilka pytań? Tylko przerobię jeszcze raz na spokojnie wszystkie strony :) :?:
MarDomi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarDomi » 01.02.2015 19:59

Korfu vs. Lefkada tak wybieraliśmy na cel naszych wakacji 2015, wygrała Lefkada. :D

Na Korfu miało być all inclusive w hotelu na tydzień, ale myślę, że dobrze wybraliśmy :wink: :D

Super wakacje zorganizowaliście :D
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 01.02.2015 20:24

kulka53 napisał(a):Klimaty Korfu trochę "niegreckie" , ale miasto też bardzo ładne i ciekawe.

... dokładnie - chyba bardziej włoskie niż greckie ... :) ...

kulka53 napisał(a):A Gialos, no cóż, nasza pierwsza lefkadzka plaża, może nie jest najpiękniejsza na wyspie, ale trochę sentymentu do niej mamy :) .

... zgadzam się, ale tylko na niej były raptem z 4 samochody i może 3 kpl. plażowe zajęte z 10 kpl. z czego 2 kpl. my zajęliśmy ... :roll: ...
Pozdrawiam.
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 01.02.2015 20:28

brygidka10 napisał(a): Na Lefkadę wracamy w tym roku na tydzień - mamy niedosyt po poprzednim pobycie, zbyt wiele przeoczyliśmy.

... już zazdroszczę ... :mrgreen: ... my też wielu rzeczy tam nie zobaczyliśmy, zapewne na jeszcze jedne wakacje miejsc by się zebrało ... :lol: ...

brygidka10 napisał(a):Jak już zakończysz relacjonować, to mogę mieć do Ciebie kilka pytań? Tylko przerobię jeszcze raz na spokojnie wszystkie strony :) :?:

... nie ma sprawy, jak będę potrafił pomóc to bardzo chętnie ... :) ...
Pozdrawiam.
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 01.02.2015 20:31

MarDomi napisał(a):Korfu vs. Lefkada tak wybieraliśmy na cel naszych wakacji 2015, wygrała Lefkada. :D

... jak pisałem - my mieliśmy podobnie i nie żałujemy ... :mrgreen: ...

Dzięki.
Pozdrawiam.
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 01.02.2015 21:24

fajna wycieczka na Korfu, sami też byśmy popłynęli ale z naszymi maluchami czasem lepiej bliżej wycieczkować...rosną a więc i ich wytrzymałość rośnie;)

a co do Gialos...fakt nieco inna niż cudna Egremni bo Kathisma to też nie nasze klimaty ale Gialos również na nas zrobił bardzo pozytywne wrażenie. Było tak zdecydowanie najmniej ludzi a plaża długa, urocza i taka dzika bardziej przez brak elementów komercyjnych. Wróciliśmy tam ponownie w ciągu pobytu:)

bardzo fajne zdjęcia i kadry:)
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 01.02.2015 21:56

ArliJ napisał(a):fajna wycieczka na Korfu, sami też byśmy popłynęli ale z naszymi maluchami czasem lepiej bliżej wycieczkować...rosną a więc i ich wytrzymałość rośnie;)

Witam.
Pamiętam jak czytałem Waszą relację. Bardzo mi się podobała. Niestety kilku Waszych miejsc nie udało nam się zrealizować ... :roll: ...
Jeżeli natomiast chodzi o maluchy i zmęczenie to w drodze powrotnej statkiem z Korfu tylko ja przysnąłem na prawie godzinę a dzieciaki miały ze mnie niezły ubaw ... :lol: ...

ArliJ napisał(a):bo Kathisma to też nie nasze klimaty

... na Kathismę pojechaliśmy dwa razy tylko dla dzieciaków, żeby w basenie poszalały. A ja potraktowałem sobie ją jako punkt wypadowy na plaże położone na południe od niej ... :roll: ...

ArliJ napisał(a):bardzo fajne zdjęcia i kadry:)

... dziękuję ... :) ...
Pozdrawiam.
Dan_78
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dan_78 » 02.02.2015 09:01

kmichal napisał(a):... nie ma sprawy ... polecam też Korfu ... chociaż samo miasto ( stolica ) ... :D ... my tam zajrzymy za 3 dni ... z Pargi jest tam dużo bliżej ... :) ...
Pozdrawiam.

No właśnie chciałem odpuścić Korkirę na rzecz normalnego pobytu wakacyjnego na tej wyspie gdzieś w przyszłości, ale teraz nie wiem czy się nie skuszę na jeden dzień do stolicy :)
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 02.02.2015 09:33

Dan_78 napisał(a):No właśnie chciałem odpuścić Korkirę na rzecz normalnego pobytu wakacyjnego na tej wyspie gdzieś w przyszłości, ale teraz nie wiem czy się nie skuszę na jeden dzień do stolicy

... fakt jest daleko i trochę męczące z dojazdem, ale nam się miasto bardzo spodobało - chcieliśmy Korfu troszkę skosztować - smakowało wybornie ... :lol: ...
Pozdrawiam.
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 02.02.2015 10:42

ArliJ napisał(a):fajna wycieczka na Korfu,...

A nawet bardzo fajna. :)

pzdr :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hiszpania - España

COSTA BLANCA 2019 - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone