Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COSTA BLANCA 2019

Nazwa kraju Hiszpania wywodzi się od słowa Ispania, które oznacza Ziemię Królików. Język hiszpański wymieniany jest w pierwszej piątce najczęściej używanych języków na świecie. Najdłuższą rzeką Hiszpanii jest rzeka Ebro, licząca sobie 930 kilometrów. Hiszpanie to naród uwielbiający grę na loterii. Zdrapki można kupić na rogu każdej ulicy.
kmichal
Koneser
Re: Tropikalna Garda 2015 - fotorelacja.

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 25.02.2016 17:33

Beata W. napisał(a):czyli Gardaland.

... biedny ten Gardaland - my nawet tam nie byliśmy ... :wink: ...

Beata W. napisał(a):Osobiście proszę Cię, że jeżeli Ci się relacja nie podoba lub masz jakieś inne uprzedzenia to po prostu nie czytaj i daruj sobie złośliwe przycinki bo nie jest to miłe dla tych, którzy z zainteresowaniem śledzą relację.

... Amen ... :D...
Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.02.2016 17:39

To nie jest prywatny blog , to jest forum dyskusyjne i. prawdziwa cnota krytyk sie nie boi
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 25.02.2016 17:45

Lednice napisał(a):To nie jest prywatny blog , to jest forum dyskusyjne i. prawdziwa cnota krytyk sie nie boi

... weź chłopie już przestań takimi sloganami rzucać - normalny człowiek nie czyta rzeczy które go nudzą, ale widocznie ty taki nie jesteś ... :papa:...
Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.02.2016 17:50

Domagasz sie wprowadzenia cenzury, tobie wolno ma byc wszystko, innym nic :D
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 25.02.2016 18:01

Lednice napisał(a):Domagasz sie wprowadzenia cenzury, tobie wolno ma byc wszystko, innym nic :D

... ty już naprawdę bredzisz ... 8O...
... wszystkie twoje argumenty zostały zdruzgotane, ale powiadają, że "tonący brzytwy się chwyta"... :roll:...
Pozdrawiam.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 25.02.2016 18:10

Lednice napisał(a):Miasteczka ładne, ale mam wrażenie że są sklonowane, są do siebie bardzo podobne, prawie nic nie odróżnia jedno miasteczko od drugiego :roll:
Jak dla mnie są bardzo nudne :roll:

Tadeuszu :!: Jak możesz :?: :!: Riva, Sirmione, Limone, czy Peschiera są wg Ciebie sklonowane? Odpuść sobie ....

Lednice napisał(a):To nie jest prywatny blog , to jest forum dyskusyjne i. prawdziwa cnota krytyk sie nie boi

Lednice napisał(a):Mam do tego prawo, bo to jest forum DYSKUSYJNE

Oczywiście, to jest forum dyskusyjne. Problem w tym, że ty bardzo często nie prowadzisz dyskusji, tylko uprawiasz krytykę, a nawet powiedziałby, że w Twoim przypadku to najczęściej jest krytykanctwo :!: :?

Krytykujesz, poddajesz w wątpliwość wszystko, od pomazanej buzi małej dziewczynki w konkursie fotograficznym, przez wybór trasy, długość przejazdu, jazdę nocną, ceny apartamentów, terminy urlopów, wybór miejsca ... :? Porca miseria :!: No masakra jakaś.

Nikt nie będzie podważał Twoich ciekawych wątków, ani faktu, że wielokrotnie pomogłeś, ale trochę mnie spinania, molim Te, Tadeusz. :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.02.2016 18:50

To jest twoje subiektywne odczucie 8)

Ja uważam inaczej :lol:

Jestem czasem złośliwy, ale TYLKO wtedy gdy moim zdaniem dana osoba pisze bzdury, świadomie lub nieświadomie wprowadza innych w błąd...
Nie lubię osób, które nie potrafią spokojnie odnieść się do krytyki, tylko wpadają w histerię, rzucają wyzwiskami, nakazują zakaz ich krytykowania
i jeszcze mają tupet zarzucać innym, że są tyranami :roll: :roll:
Taki mam charakter i nie potrafię fałszywie nikomu kadzić :!:

Krytykuję bardzo rzadko, co każdy może sprawdzić na forum :!:
Czyli krytyka dotyczy tylko kilku osób.
99% forumowiczów jest OK :D

Co do wypraw z małymi dziećmi: to nie małe dzieci są uzupełnieniem do wczasów rodziców, to dla małych dzieci sa wczasy :!: :!:
99% forumowiczów zabiera latem małe dzieciaki nad morze, na plażę,
a nie urządza im dzień po dniu zwiedzanie od rana do wieczora :!:
Poza szacownym Michałem z tej relacji ja takie przypadki nie znam i nie ma co się Panie Michale obrażać na krytykę.
Tak samo 99% rodziców nie zabiera małe dzieci do kraju z plażami, na Maltę, w najzimniejszym miesiącu w roku, kiedy ten kraj ciepły nie jest :!:
Nie będę akceptował tego, że ktoś w relacji poleca innym fatalne noclegi albo nie wie, jak zaoszczędzić sporą sumkę przy korzystaniu z komunikacji publicznej, a się obraża, jak mu się zwróci na to uwagę. :!:

To był mój ostatni wpis w tym wątku oraz w wątku o Malcie :!:
Jak piszę : "bez odbioru", to oznacza, że nie mam zamiaru kontynuować dalej tej polemiki

Bez obioru :D
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 25.02.2016 19:30

Lednice napisał(a):Co do wypraw z małymi dziećmi: to nie małe dzieci są uzupełnieniem do wczasów rodziców, to dla małych dzieci sa wczasy :!: :!:

Nie prawda, wczasy są DLA KAŻDEGO członka rodziny
Lednice napisał(a):99% forumowiczów zabiera latem małe dzieciaki nad morze, na plażę

Myślę, że się mocno dziwisz. Przejrzyj ile jest rodzin podróżujących i zwiedzających z malutkimi dziećmi.

Lednice napisał(a):Bez obioru :D

W końcu :!:

Michał pisz teraz dalej i w końcu na spokojnie. Bo ja uważam, że dzieci zabiera się prawie w każde miejsce tam, gdzie są rodzice (oczywiście poza przybytkami typu typowe puby czy dicso itp.) A dzieci niech zwiedzają świat od malutkiego i życzę niech każde dziecko ma okazję zobaczyć palmy w środku zimy czy śnieg w środku lata.
A tym dzieciom, których rodzice uważają, że dopóki nie skończą 5 czy 10 lat mają siedzieć w domu lub co najwyżej na działce czy na plaży, bo za daleko lub że jeszcze się przeziębią na zimnej Malcie (bo w PL nie ma zimnych dni, codziennie jest po +20 st.) to gorąco współczuję, że trafili na takich rodziców...

Odwiedziliście drugą z maltańskich wysp?
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 25.02.2016 19:39

Przypomniało mi się - maluchy na wakacjach podglądam od czasu do czasu :D
https://tuptam.wordpress.com/2012/09/18 ... e-wakacje/
http://podroze.onet.pl/aktualnosci/nomi ... hic/vmf7rd.

Czekam na pokaz fok ... w maltańskiej oczywiście...
Ostatnio edytowano 25.02.2016 19:51 przez piekara114, łącznie edytowano 2 razy
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 25.02.2016 19:42

Lednice napisał(a):
Co do wypraw z małymi dziećmi: to nie małe dzieci są uzupełnieniem do wczasów rodziców, to dla małych dzieci sa wczasy :!: :!:

A z tym to się nie zgadzam. Konieczny jest kompromis!
Plaża, zwiedzanie, etc. Tak bywało, gdy byli mniejsi i wszyscy z tego zadowoleni.
Później raczej tylko zwiedzanie. Taki wybór wszystkich.
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 25.02.2016 19:49

Lednice napisał(a):To jest twoje subiektywne odczucie

Ja uważam inaczej

... spójrz wyżej, a zobaczysz też zdanie innych - chyba tylko ty tak uważasz ... :mrgreen: ... ale nie mogę wymagać od ciebie czytania innych wypowiedzi, przecież tylko jedno zdanie się liczy - tylko twoje ... :roll: ...

... tak samo jest z relacją, nie czytasz jej, a wiesz lepiej ... 8O ...

Lednice napisał(a):Jestem czasem złośliwy

... to już nie jest złośliwość tylko zwykłe chamstwo ... :wink: ...

Lednice napisał(a):gdy moim zdaniem dana osoba pisze bzdury

... gdzie ja napisałem bzdury w mojej własnej relacji to już tylko taki zarozumialec jak ty wie - zresztą jak wszystko ... :wink: ...

Lednice napisał(a):świadomie lub nieświadomie wprowadza innych w błąd...

... tylko potrafisz kłamać, wnioskuję po tym, że również w swoich relacjach kłamiesz żeby zdobyć poklask ... :roll: ... to jest smutne panie tadeuszu ... 8O ...

Lednice napisał(a):Krytykuję bardzo rzadko

... kolejne kłamstwo ... :mrgreen: ... oj tadziu czas się wyspowiadać !!! ... :D ...

Lednice napisał(a):99% forumowiczów jest OK

... zgadza się ten 1% to ty - czarna owco ... 8) ...

Lednice napisał(a):urządza im dzień po dniu zwiedzanie od rana do wieczora

... przecież to twój 6-przesiadkowy system tadeuszu ... :oczko_usmiech: ...

Lednice napisał(a):Taki mam charakter i nie potrafię fałszywie nikomu kadzić

... ty po prostu nie masz za grosz kultury - taka jest prawda !!! ... :roll: ...

Lednice napisał(a):Tak samo 99% rodziców nie zabiera małe dzieci do kraju z plażami, na Maltę, w najzimniejszym miesiącu w roku, kiedy ten kraj ciepły nie jest

... a kto ci mądralo napisał, że my tam plażować pojechaliśmy ... :mrgreen: ... lepiej sprawdź czy nie masz czasami temp. bo bredzisz od kilku godzin ... 8O ... weź aspirynkę i pod kołderkę ... :wink: ...

Lednice napisał(a): poleca innym fatalne noclegi

... kolejne kłamstwo - oj tadziu źle skończysz, pozostaje już tylko papież żebyś dostał rozgrzeszenie bo inaczej będziesz się "smażył" ... :oczko_usmiech: ...

Lednice napisał(a):zaoszczędzić sporą sumkę

... spora sumka na cały pobyt za całą rodzinę wyniosła 15 E - o matkoooo, zwariować można ... idę kupić sobie nową gablotę ... :mrgreen: ...

Lednice napisał(a):Jak piszę : "bez odbioru", to oznacza, że nie mam zamiaru kontynuować dalej tej polemiki

... powtarzam po raz kolejny - sio do podstawówki nauczyć się czytania ze zrozumieniem, a nie taki niedouczony pcha się na forum ... :wink: ... ja tutaj jestem gospodarzem i to ja cię stąd wypraszam po raz kolejny, ale nie sądzę, że to zrozumiesz ... :roll: ... ktoś o braku podstawowej kultury nawet tak prostej prośby nie zrozumie ... :( ...

ADIOS amigos ... :papa: ...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.02.2016 20:16

Panie Michale, zmianiłem zdanie,
będę się wypowiadał i krytykował to, co chcę.
Taki ktoś ja ty nie może sterroryzować forum i zabronić ludziom swobodnego wypowiadania się :evil: :twisted: :roll:

Na te wszystkie obelgi i wyzwiska nie odpowiadam, świadczą tylko o panu :roll:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 25.02.2016 20:37

Lednice napisał(a):Panie Michale, zmianiłem zdanie,

... jakoś mnie to nie dziwi ... :wink: ...

Lednice napisał(a):będę się wypowiadał i krytykował to, co chcę.

... to również nie, ty nic innego nie potrafisz ... :roll: ...

Lednice napisał(a):Taki ktoś ja ty nie może sterroryzować forum i zabronić ludziom swobodnego wypowiadania się

... widzę, że aspirynka nie pomogła - choroba się nasila ... :mrgreen: ...

Lednice napisał(a):Na te wszystkie obelgi i wyzwiska nie odpowiadam, świadczą tylko o panu

... no wiesz ciężko odpowiadać na kłamstwa, a ty tylko to potrafisz ... 8O ... lansujesz się na wybitną postać, a naprawdę jesteś malutki ... :papa: ...
Pozdrawiam.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 25.02.2016 20:40

Ledenice. Napisałeś bez odbioru. Trzymaj się tego przynajmniej w tej relacji. Bardzo proszę. Jeszcze.

Over.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.02.2016 20:41

O której będzie sprzątane ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hiszpania - España