Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

COSTA BLANCA 2019

Nazwa kraju Hiszpania wywodzi się od słowa Ispania, które oznacza Ziemię Królików. Język hiszpański wymieniany jest w pierwszej piątce najczęściej używanych języków na świecie. Najdłuższą rzeką Hiszpanii jest rzeka Ebro, licząca sobie 930 kilometrów. Hiszpanie to naród uwielbiający grę na loterii. Zdrapki można kupić na rogu każdej ulicy.
kmichal
Koneser
Re: Tropikalna Garda 2015 - fotorelacja.

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 25.02.2016 13:40

CD...

Jeszcze ostatni widoczek i powoli schodzimy w dół i opuszczamy zamkowe krużganki ... :roll: ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

... krótki, ostatni spacer po uroczym Torri d/B ... :) ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

... i ruszamy w drogę powrotną do Arco ... :wink: ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

... jeszcze tylko kilka km i będziemy we włoskim domku ... :oczko_usmiech: ...

Obrazek

Do Arco docieramy po godz: 20:00. Jesteśmy zmęczeni, ale bardzo zadowoleni, że aż tylko udało nam się dzisiaj zobaczyć ... :mrgreen: ... Kładziemy się spać nie za późno, bo jutro mamy kawałek drogi do przejechania ... :wink: ...

CDN...
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 25.02.2016 13:53

kmichal napisał(a):Kładziemy się spać nie za późno, bo jutro mamy kawałek drogi do przejechania ... :wink: ...

Będę gotowa skoro świt, znaczy około 9 ... :oczko_usmiech: :wink:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 25.02.2016 13:58

mysza73 napisał(a):Będę gotowa skoro świt, znaczy około 9 ...

... w końcu wyszło na to, że o 9 dopiero się obudziliśmy ... :wink: ... czasami można, tym bardziej na wakacjach ... :) ...
Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.02.2016 14:10

Jak na razie relacja mnie do wizyty nad jeziorem Garda nie zachęciła ani trochę :roll:

Miasteczka ładne, ale mam wrażenie że są sklonowane, są do siebie bardzo podobne, prawie nic nie odróżnia jedno miasteczko od drugiego :roll:
Jak dla mnie są bardzo nudne :roll:
No, chyba, że są ciekawe, a tylko relacja jest strasznie nudna :roll:

Na pewno jest tam co robić w górach, można popływać statkiem, z drugiej strony trochę mnie odstrasza Gardaland.
Nie cierpię miejsc, gdzie ludzie płacą drogie bilety wstępu, a potem tworzą kolejki, żeby skorzystać ze wszystkich atrakcji.
No i korki na pewno nie zachęcają do wizyty :roll:

Poza tym raczje rodziny z dziećmi nad wodą, tam gdzie są plaże,
to raczej uprawiają plażing.
Myślę, że małe dzieci nie marzą o tym, żeby co dzień od świtu do zmierzchu zwiedzać nonstop, a marzą o kąpieli w jeziorze :roll:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 25.02.2016 14:43

Lednice napisał(a):Jak na razie relacja mnie do wizyty nad jeziorem Garda nie zachęciła ani trochę :roll:

Miasteczka ładne, ale mam wrażenie że są sklonowane, są do siebie bardzo podobne, prawie nic nie odróżnia jedno miasteczko od drugiego :roll:

Na pewno jest tam co robić w górach, można popływać statkiem, z drugiej strony trochę mnie odstrasza Gardaland.
Nie cierpię miejsc, gdzie ludzie płacą drogie bilety wstępu, a potem tworzą kolejki, żeby skorzystać ze wszystkich atrakcji.

Myślę, że małe dzieci nie marzą o tym, żeby co dzień od świtu do zmierzchu zwiedzać nonstop, a marzą o kąpieli w jeziorze :roll:

... oooo jak miło, że wpadłeś ... :wink: ...
... tak mi brakowało Twoich zawsze trafionych spostrzeżeń ... :wink: ...
... a może tak przyszło Ci do głowy, że ta relacja nie jest dla Ciebie - chyba jednak nie, ale ja nic już na to nie poradzę, że masz takie straszne problemy ... :D ...
... sporo osób radziło mi, żebym Cię dodał do wrogów, albo przynajmniej ignorował, ale wiesz co - nie zrobię tego, bo uwielbiam jak na całym forum totalnie się kompromitujesz ... :oczko_usmiech: ...
... a jeżeli jeszcze nie "kumasz bazy" to ta relacja jest głównie po to żeby przedstawić nasz sposób na wakacje, a to czy on Tobie odpowiada czy nie to już mi totalnie "dynda" - załóż swoje prywatne forum i tam żądaj, żeby wszystko było tak jak Ty chcesz ... 8) ...
... nie martw się o moje dzieci, ja wiem czego one oczekują i potrzebują na wakacjach, lepiej się zastanów nad tym co Ty swoim serwujesz takim dyktatorskim podejściem do sprawy ... :roll: ... współczuję Twojej rodzinie takiego dyktatora - tyrana ... :roll: ...

Ps. Chłopie weź się w garść bo masz straszne problemy ... :papa: ...
Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.02.2016 14:52

Widzisz, ja skrytykowałem bardzo nudną relację i to że jezioro Garda na kolana mnie nie rzuciło 8)

Mam do tego prawo, bo to jest forum DYSKUSYJNE

Ty zaś atakujesz ad personam 8)

Co do zarzutów, to odpowiem jasno: kto się przezywa, ten się tak nazywa, te wszystkie zarzuty pasują jak ulał do CIEBIE
Tylko do CIEBIE :roll:

Bez odbioru
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 25.02.2016 15:01

Lednice napisał(a):Widzisz, ja skrytykowałem bardzo nudną relację i to że jezioro Garda na kolana mnie nie rzuciło 8)

Mam do tego prawo, bo to jest forum DYSKUSYJNE

Ty zaś atakujesz ad personam 8)

Co do zarzutów, to odpowiem jasno: kto się przezywa, ten się tak nazywa, te wszystkie zarzuty pasują jak ulał do CIEBIE
Tylko do CIEBIE :roll:

Bez odbioru

... już ci ( z dużej literki nie zasługujesz ) pisałem, że "bez odbioru" możesz pisać w swojej relacji, tutaj jesteś moim gościem, utwierdzasz tylko, że jednak nic a nic nie kumasz ... :) ...

Ty krytykujesz już wszystko bo nic innego nie umiesz. Zresztą to nie jest krytyka tylko czysta złośliwość - zawistny mały człowieczku ... :oczko_usmiech: ...

Jeszcze kilka takich wpisów i wystąpię do "władz" forum żeby wprowadziły obowiązkowe badania psychiatryczne dla forumowiczów ... :wink: ... spoko ty nie musisz się niczego obawiać - nie masz szans na ich przejście ... :papa: ...

Ps. A teraz fora ze dwora niechciany szkodniku ... :mrgreen: ...
Pozdrawiam.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 25.02.2016 15:38

Lednice napisał(a):Jak na razie relacja mnie do wizyty nad jeziorem Garda nie zachęciła ani trochę :roll:
Jak nie byłeś nad Gardą to nie twierdź, że są podobne. Dla mnie patrzenie na prawie identyczne górki w Alpach też jest nudne, więc nie oglądam czegoś co mnie nudzi. Radzę Ci zastosować podobną taktykę.

Lednice napisał(a):Poza tym raczje rodziny z dziećmi nad wodą, tam gdzie są plaże,

A Twoje dzieci wożone w tą i z powrotem po Alpach od wioski do wioski i do kolejek komunikacją miejską to rozumiem, że też nie były zachwycone :?: Przecież także wolały się kapać czy w basenie czy w jeziorze. A Ty przez tydzień im tego nie dałeś.
Chyba, że Twoje dzieci nie są dziećmi... tylko czym w takim razie :?:

kmichal napisał(a): lepiej się zastanów nad tym co Ty swoim serwujesz takim dyktatorskim podejściem do sprawy ... :roll: ... współczuję Twojej rodzinie takiego dyktatora - tyrana ... :roll: ...

Popieram

Bez dalszego komentarza....
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.02.2016 15:48

piekara114 napisał(a):
Jak nie byłeś nad Gardą to nie twierdź, że są podobne. Dla mnie patrzenie na prawie identyczne górki w Alpach też jest nudne, więc nie oglądam czegoś co mnie nudzi. Radzę Ci zastosować podobną taktykę.

Lednice napisał(a):Poza tym raczje rodziny z dziećmi nad wodą, tam gdzie są plaże,

A Twoje dzieci wożone w tą i z powrotem po Alpach od wioski do wioski i do kolejek komunikacją miejską to rozumiem, że też nie były zachwycone :?: Przecież także wolały się kapać czy w basenie czy w jeziorze. A Ty przez tydzień im tego nie dałeś.
Chyba, że Twoje dzieci nie są dziećmi... tylko czym w takim razie :?:

kmichal napisał(a): lepiej się zastanów nad tym co Ty swoim serwujesz takim dyktatorskim podejściem do sprawy ... :roll: ... współczuję Twojej rodzinie takiego dyktatora - tyrana ... :roll: ...

Popieram

Bez dalszego komentarza....

W Alpach nie bylo upalow, basen tez byl wiele razy, do tego co innego male dzieci, co innego te w wieku szkolnym
I zawsze caly program byl ustalany wspolnie, nikt nikomu nic nie narzucal

Kazdy ma prawo krytykowac i ja slowa krytki przyjmuje, natomiast co innego wyzwiska
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 25.02.2016 15:58

Lednice napisał(a):Kazdy ma prawo krytykowac

... ty nic innego nie potrafisz ... 8O ... zresztą przemawia przez ciebie masakryczna złośliwość, chyba dlatego, że nie odpuściłem jak inni ... :roll: ...

Ps. Mam nadzieję, że już więcej mojej nudnej relacji nie będziesz czytał, no bo wiesz powiem ci prosto z mostu - jak widzisz nie jesteś tu mile widziany ... :papa: ...
Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.02.2016 16:06

Troche nardzo fajnych watkow zalozylem, duzo pomoglem innym forumowiczom, nie lubie byc falszywym i chwalic to, co mi sie nie podoba

Histeryczma reakcja. Zakaz krytyki i wyzwiska w odpowiedzi na. Spokojna krytyke swiadczy dosc jasno o tym, kto tu powinien zastanowic sie nad soba
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 25.02.2016 16:13

Lednice napisał(a):Troche nardzo fajnych watkow zalozylem, duzo pomoglem innym forumowiczom

... właśnie opisałeś jaki jesteś - złośliwy chwalipięta ... :wink:...
Pozdrawiam.
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 25.02.2016 16:56

Normalnie...oko cyklonu... :!:

Michał niczym i nikim się nie przejmuj i nadawaj dalej... :wink: :papa:
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 25.02.2016 16:59

Trochę się z Tobą nie zgodzę ( szczególnie że w innej relacji piszesz że ci się podoba - zdjęcia z Rivy). Ja osobiście właśnie pod wpływem relacji m.in Michała zarezerwowałam sobie pobyt nad Gardą. Jak byś czytała relację dokładnie to byś widział również wycieczki statkiem po jeziorze. A góry z tego co wiem to też będą.
Poza tym chcesz dogodzić dzieciom a krytykujesz coś co dzieciakom najbardziej się podoba czyli Gardaland. Sorry ale dzieci też potrzebują trochę zapoznania się ze światem i nie można ich trzymać tylko na plaży na słońcu i w wodzie.
Moja córka ma teraz pięć lat i zwiedziła m.in Ateny, Wenecję, Kotor, Dubrovnik i sporo innych miejsc i na pewno z tego powodu nie ucierpiała :mrgreen: Do tego nawet w upał podróż z delikatnie włączoną klimatyzacją w samochodzie nie jest dla dzieci jakoś bardzo męcząca.
Osobiście proszę Cię, że jeżeli Ci się relacja nie podoba lub masz jakieś inne uprzedzenia to po prostu nie czytaj i daruj sobie złośliwe przycinki bo nie jest to miłe dla tych, którzy z zainteresowaniem śledzą relację.
Dziękuję :wink:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 25.02.2016 17:29

ajdadi napisał(a):Normalnie...oko cyklonu...

... najwyżej cyklonik ... :wink:...

ajdadi napisał(a):Michał niczym i nikim się nie przejmuj i nadawaj dalej...

... no wiesz teraz to już na pewno nudno nie jest ... :mrgreen:.... jak zawsze we wszystkim zasługi ma pan lednice ... :oczko_usmiech:...
Pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hiszpania - España