dzieki z góry

libra napisał(a):Wstęp do jaskini kosztuje 30 Kun, a wpływa się na małych łódkach lub pontonie. Niestety nie wiem jak z grupami zorganizowanymi ponieważ byłem sam. Na Bisevie jest jeszcze druga jaskinia (Medvidina)też piękna, niektórzy organizatorzy też tam pływają. Na samym Visie jest jeszcze jaskinia zielona a konkretnie na wyspie Ravnik. Właśnie wróciłem z Visu.
libra napisał(a):Problem polega na tym że do błękitnej jaskini większość wycieczek płynie z Komiży a nie z Visu. Nastepnym problemem jest prom ze splitu który pierwszy wypływa o godzinie 9-tej i jest na Visie ok. 11:40, a to jest bardzo późno, bo jaskinia najlepiej prezentuje się około godz. 12-tej. Niestety jeżeli chodzi o wycieczki zorganizowane to niewiele mogę ci pomóc ponieważ byłem własnym samochodem a do jaskini płynełem własym pontonem, dlatego też wycieczki na Bisevo mnie nie interesowały.
marmirada napisał(a):Czy ktoś mógłby pomóc w zaplanowaniu wycieczki na Bisevo?
Wiem, że dojazd autem do Splitu ...i gdzie potem się pytać o dalszą część? (agencje turystyczne itp....). Czy można zostawić autko w Splicie i dalej podróżować bez? (wodolot? katamaran???). Jak czasowo rozplanować? Jakie koszty?Jesli ktoś już "przerabiał" ten temat "na własnej skórze" to będę wdzięczna za informacje!
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne