Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Vir

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.06.2021 23:45

Zmień Vir na Pag
klub-milosnikow-wyspy-pag-t36028.html
I poczytaj kilka relacji.
pancezary
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pancezary » 21.06.2021 07:42

emperempe napisał(a):Wiesz co chcieliśmy pojechać na wyspę i nie jechać już "dalej" niż Vir. Dodatkowo chcemy być gdzieś na uboczu a nie w jakiejś dużej miejscowości.

Polecasz coś w okolicy tj. +-100 km?

Nie musi być Vir, tak jak piszę chcieliśmy pojechać po prostu na jakąś wyspę :)

Obok masz Pag, a dojeżdżając do Zadaru to z Gezenicy masz prom do Preko na Ugljan. Możesz też przejechać z Ugljan mostem na Pasman. Wszystkie te trzy wyspy wydają się atrakcyjniejsze niż Vir. Tak mi się wydaje.
Zbigniew74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbigniew74 » 21.06.2021 08:05

emperempe napisał(a):Wiesz co chcieliśmy pojechać na wyspę i nie jechać już "dalej" niż Vir. Dodatkowo chcemy być gdzieś na uboczu a nie w jakiejś dużej miejscowości.

Jak na wyspę to byłem na PAG-u w miejscowości Simuni 70km polecam super plaża, małą miejscowość a wyspa PAG też cudowna i bardzo nietypowa no i można mostem. Z Polski masz bliżej na wyspę KRK też mostem (w tamtym roku był bezpłatny, ale normalnie się płaci) byłem w miejscowości Baśka super tylko podobno 50% turystów co zwykle więc jak ma być nawet 80% to już dla mnie za tłoczno, ale podobno Stara Baśka obok jest urokliwa i sporo mniejsza. Jak chcesz coś koło Zadaru ale na lądzie to byłem w Bibinje zaraz obok Zadaru małą miejscowosć z przepięknymi zachodami słońca :)

Ps. Ale ja jestem z tych co twierdzą że prawdziwa Chorwacja zaczyna się za Splitem :) Wiec jak jedziecie pierwszy raz to tam jedźcie :) Rok temu byłem jeden tydzień w Orebiciu zobacz gdzie to a drugi właśnie w Baśka na KRK :)
emperempe
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) emperempe » 21.06.2021 08:28

Popatrzyłem na ten Pag i widać, że jest tam różnorodnie. Podoba mi się :)

Możecie polecić jakieś apartamenty z basenem na wyspie Pag?
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 23.06.2021 21:02

Zna może ktoś z szanownych forumowiczów Apartament Plaża na/w Vir ?...
epinephrine087
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) epinephrine087 » 23.06.2021 21:19

Może Murter?
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 25.06.2021 12:50

Całkowicie rozumiem, byliśmy na Vir parę lat emu, uważam, że jest to fajne miejsce, gdzie masz po prostu blisko, normalne plaże i czystą wodę. A obok sporo miejsc do odwiedzenia.
Zerknij na moja relację z Vir-u, tam też jest namiar na apartman gdzie byliśmy.
vir-sierpien-2018-michal-t54573.html?hilit=vir

pozdrawiam, Michał
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 19.08.2021 12:44

Byliśmy na Vir w Vir :) i jestem zachwycony, super po prostu miejsce do plażingu, a ja taki sposób urlopu preferuję. Mieliśmy kwaterę w pierwszym rzędzie, ale tutaj wszędzie jest blisko 2,3 rząd nie robi różnicy. Wszędzie płasko, jak na stole, duży Konzum i kilkanaście mniejszych sklepów, dobre konoby, złego słowa powiedzieć nie mogę. Podobało mi się bardziej, niż w Novalji i Starej Novalji na Pagu, gdzie również w tym roku byliśmy. Nie bez znaczenia jest to, że można polecieć do Zadaru Ryanair i z Zadaru busem za 5 € od osoby lub 25-30 € za taxi i dojechać do dowolnego miejsca na Vir. Na 100 % na Vir wrócę.
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 19.08.2021 19:49

SebastianM napisał(a):Byliśmy na Vir w Vir :) i jestem zachwycony, super po prostu miejsce do plażingu, a ja taki sposób urlopu preferuję. Mieliśmy kwaterę w pierwszym rzędzie, ale tutaj wszędzie jest blisko 2,3 rząd nie robi różnicy. Wszędzie płasko, jak na stole, duży Konzum i kilkanaście mniejszych sklepów, dobre konoby, złego słowa powiedzieć nie mogę. Podobało mi się bardziej, niż w Novalji i Starej Novalji na Pagu, gdzie również w tym roku byliśmy. Nie bez znaczenia jest to, że można polecieć do Zadaru Ryanair i z Zadaru busem za 5 € od osoby lub 25-30 € za taxi i dojechać do dowolnego miejsca na Vir. Na 100 % na Vir wrócę.

No i super :) Wiem, że ta wyspa nie ma dobrej opinii tutaj na forum, ale gdybym też nie był jakiś czas temu, to może bym uwierzył ;)
To optymalne miejsce z wielu powodów :hut: Fajnie, że się udał wyjazd :papa:

pozdrawiam, Michał
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 21.08.2021 20:28

majkik75 napisał(a):
SebastianM napisał(a):Byliśmy na Vir w Vir :) i jestem zachwycony, super po prostu miejsce do plażingu, a ja taki sposób urlopu preferuję. Mieliśmy kwaterę w pierwszym rzędzie, ale tutaj wszędzie jest blisko 2,3 rząd nie robi różnicy. Wszędzie płasko, jak na stole, duży Konzum i kilkanaście mniejszych sklepów, dobre konoby, złego słowa powiedzieć nie mogę. Podobało mi się bardziej, niż w Novalji i Starej Novalji na Pagu, gdzie również w tym roku byliśmy. Nie bez znaczenia jest to, że można polecieć do Zadaru Ryanair i z Zadaru busem za 5 € od osoby lub 25-30 € za taxi i dojechać do dowolnego miejsca na Vir. Na 100 % na Vir wrócę.

No i super :) Wiem, że ta wyspa nie ma dobrej opinii tutaj na forum, ale gdybym też nie był jakiś czas temu, to może bym uwierzył ;)
To optymalne miejsce z wielu powodów :hut: Fajnie, że się udał wyjazd :papa:

pozdrawiam, Michał

Nie ma, bo tam nie ma właściwie co zwiedzać, ale do plażingu, pierwsza klasa. W ciągu roku się nachodzę, w wakacje chcę odpocząć, generalnie niewiele mi potrzeba, plaża, ciepła woda, restauracja w pobliżu a na Vir wszytko to mam na wciągnięcie ręki, dosłownie. Nie lubię schodów, skarp i tym podobnych "udogodnień" ;)
xardas
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) xardas » 16.06.2022 14:17

Też uważam, że wyspa ma wiele zalet. Nie ma tłumów przede wszystkim, na plażing, pływanie na SUP bardzo dobry wybór. Polecam Czerwone Klify, na zachętę mój filmik nagrany tam:

pozdrawiam
Marcin
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje