napisał(a) Jędrzej » 24.03.2008 17:34
Napiszę tak: Byłem na Vir w czerwcu 2006 - to był pierwszy raz w Cro.
Odczucia:
1.JEST SUPER - wiadomo pierwszy kontakt z Cro
2. Wprawdzie plaze mieliśmy 50 m od domu (wynajeliśmy parter a gospodarzy nie było), to jednak bylismy na niej tylko raz (beton, jeżowce)
3. Na Virze jest fajna plaza (chyba chodzi o tą z wspomnianym klifem), którą znalazłem zresztą dzięi informacjom z forum - jeśłi plażowaliśmy na Virze to właśnie tam - cisza, spokój, b. fajny klimat, polowania na kraby, jedyne w swoim rodzaju porowate kamienie w fantazyjnych kształtach, świetne miejsce dla początkujących nurków (z rurką)
4. Poza tym to co już napisano - dobre miejsce wypadowe, zwłąszcza, ze Vir połączony jest z lądem mostem
5. Nie wiem ile płacisz za kwatere, ja miałem po znajomości przez ludzi, którzy bywają w tym samym miejscu od wielu, wielu lat - więc było bardzo tanio, bardzo sympatycznie, właściwie czuliśmy się jakby cały dom był nasz, były to jedne z wspalnialszych moich wakacji ale nie ukrywam, że już następny wyjazd był bardziej na południe (Tucepi) i raczej więcej (przynajmniej na dłużej) na Vir nie pojade, bo po prostu są lepsze miejsca.
Wnioski:
Jeśli tam pojedziesz nie bedzie źle - są ciekawe miejsca, jest fajna plaża no i zawsze to bliżej Polski - szybciej dojedziesz, ale jeśli chcesz coś więcej - jedź dalej na południe.