nie nie bylismy jeszcze na w CHORWACJI tam nie dobrnelismy jeszcze jestem dobrej nadziei że będzie fajnie ..nad naszym morzem jest chyba gorzejJędrzej napisał(a):nawiązując do wszytskiego co już napisałem powyżej - zadam pytanie - Czy byliście już w Chorwacji?
nie nie bylismy jeszcze na w CHORWACJI tam nie dobrnelismy jeszcze jestem dobrej nadziei że będzie fajnie ..nad naszym morzem jest chyba gorzejJędrzej napisał(a):nawiązując do wszytskiego co już napisałem powyżej - zadam pytanie - Czy byliście już w Chorwacji?
no dziekuje po moim powrocie z pewnościa odwiedze nasze forum a jeszcze bym chciała zapytac jak z cenami w sklepach ? pozdrawiamJędrzej napisał(a):Ustalmy jedną rzecz: porównując najbardziej kijową plaże, kwatere, mieścine i drogę dojazdową na Chorwacji do polskiego morza i tak to pierwsze wychodzi lepiej. Skoro nie byliście sugeruje zacząć od Vir-a, żeby nie doznać za dużego szoku (w porównaniu do pl. morza) , ale koniecznie musicie pozwiedzać okolice.
Ja (dziełem przypadku) rozpocząłem swoją przygode z CRO, właśnie na Virze i może dla tego mam taki sentyment - zwłaszcza do czerwonej plaży i pływania godzinami z maską i rurką w ciepłym morzu (to było w czerwcu). Pozdrawiam.
jeszcze nie odpisałam na pytanko równierz wynajmujemy kwatere na 8 osób i koszt tego 70 euro 4 dorosłych 4 małych dzieci dziekuje za linki do zdjęc wyspy dla mnie jest ładna najważniejsze są palmy:):)Jędrzej napisał(a):Wszystko zależy czego się kto spodziewa i jak podchodzi do urlopu.
Gdybym miał siedzieć w jednym miejscu bez samochodu, to nie zobaczyłbym nic poza betonową plaża przed domem starszego pana w domku obok, który uwielbiał słuchać na cały regulator ludowe chorwackie przeboje i restauracji przy sklepie samoobsługowym. Co do wyburzeń, to akurat byłem tam w trakcie całej zawieruchy (jadąc trochę się obawialiśmy, czy aby nie rozbierają właśnie naszego domku), ale poza 2 willami nic nie zauważyłem a szukając wspomnianych czerwonych klifów zjechaliśmy całą wyspe.
hm no juz cos wiem o tej wysepce nie zaszkodzi jednak mieć więcej drobnych skoro tak my nie zamierzamy siedziec w jednym miejscu ja zamierzam troche pozwiedzać dziękuje i pozdrawiamkikus napisał(a):co innego zwiedzanie, a co innego pobyt!!
nie ma tam ciekawych obiektow do zwiedzania, ale naprawde plaze sa w porzadku, z lagodnym i ostrzejszym zejsciem, przez to ze to niewielka wyspa, to jest spory wybor w zasiegu reki
jesli chodzi o ceny - nie polecam takiego duzego marketu po lewej stronie jak sie jedzie od strony ladu w strone centrum, male sklepiki dosc drogie, konzum ma moim zdaniej najbardziej przystepne ceny
restauracje - no tu polski baltyk goruje, za rybke (z tym ze pierwsza klasa) ok 50 zl, krewetki (niesamowite) 60 zl a te wieksze kalmary juz za 35 zl
pamietajcie ze plastikowe butelki sa zwrotne
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne