napisał(a) Greg3136 » 16.05.2021 11:31
W tym roku jednak wybieramy się do Chorwacji czego nie planowaliśmy wcześniej, a do tego namówiliśmy znajomych, którzy będą jechać po raz pierwszy. Plan był pierwotnie taki, żeby zamówić wakacje w biurze, poleżeć dwa tygodnie w jakiś resorcie i tyle, ale jednak zmieniliśmy zdanie.
Byliśmy w Chorwacji kilka razy (2003-Zadar, 2011-Nin, 2014 - Baska Voda, 2018 - Nin). Znajomi nie chcieli jechać za daleko na południe ze względu na małą córeczkę, więc pomyślałem o wyspie Vir. Nie byłem tam wcześniej - mój pobyt w Ninie kończył się na Privlace i Zatonie oraz robieniu zdjęć mostu prowadzącego na wyspę ale na samą wyspę nie jechaliśmy.
Jak przeczytałem cały watek o wyspie Vir, to mam teraz mieszane uczucia czy dobrze zrobiłem polecając znajomym ten wyjazd. Na szczęście będziemy 2 samochodami więc można podjechać na inne plaże, niż te opisane w wątku, ale i tak to nie uspokoiło mnie.
wyjazd w sierpniu więc liczę, że jednak nie będzie jakiś negatywnych odczuć i złych wrażeń po wakacjach.
ps. po tygodniu chcemy przenieść się, już bez znajomych bardziej na południe ale nie odjeżdżając w rejon Makarskiej. Chodzi nam o okolice między Pakostane a Splitem. Co polecacie? Może jakieś linki lub adresy apartamentów podeślecie?
Pozdrawiam całą rzeszę wielbicieli Chorwacji.