Rysio napisał(a):Tak, w Ninie masz najpierw taką błotnistą, która później przechodzi w skałki. Nie wiem tylko czy nie są one przypisane pod apartamenty przy drodze, bo są tarasy wybetonowane i schodki do wody. Będąc na miejscu coś na pewno znajdziesz
Marsallah napisał(a):Niezmiernie cieszę się, że istnieją entuzjaści takich miejsc jak Otok Vir. Przekąs jest tu tylko częściowy, ponieważ całkiem na serio raduje się me serce (i dusza), że w tzw. "innych" miejscach będzie o te parę setek/tysięcy ludzi mniej - na plaży, w sklepie, na parkingu, na bramkach autostrady...
pawlito31 napisał(a):(...) Starsze wpisy wprowadzają bardzo w błąd ponieważ wyspa piękna żadnych szambiarek stert śmieci i innych cudów nie ma. Szambiarki to beczkowozy rozwożące wodę pitną do przydomowych zbiorników. (...)
pawlito31 napisał(a):Byliśmy na przełomie lipca i sierpnia na tej cudownej wyspie. Starsze wpisy wprowadzają bardzo w błąd ponieważ wyspa piękna żadnych szambiarek stert śmieci i innych cudów nie ma. Szambiarki to beczkowozy rozwożące wodę pitną do przydomowych zbiorników. Sama wyspa piękna i różnorodna. my byliśmy od południowej strony - woda czyściutka plaża z drobnych kamyków wygodna wystarczy coś pod tyłek i jest ok . Snurkowanie w tej okolicy sama przyjemność - różnorodność widoków nad i pod wodą wspaniała . Dużo jeżowców trzeba uważać. Czerwone klify rewelacyjne widoki -ciężko wejść do kody bo ostre skały ale woda najczystsza na całej wyspie. Plaże piaszczyste też odwiedziliśmy ale nie mają one nic wspólnego z plażami Bałtyku.Drogi wąskie trzeba uważać czasami źle oznaczone ludzie jeżdżą pod prąd na jednokierunkowych. centrum ożywa wieczorem sklepy i knajpy otwierają się ok 17 . Ogólnie na wyspie drożej niż na lądzie . 1 kg bodajże świeżej doraty 130 kun na lądzie 80. Dla małych dzieci polecam plażę przy wjeździe na wyspę pod mostem - długo płytko i mnóstwo muszelek a woda najcieplejsza. Ogólnie jestem pod wielkim wrażeniem wyspy wysokie góry od strony lądu blokują chmury więc rzadko tam pada w czasie naszego pobytu 10 na 10 słońce i bardzo wysoka temperatura. W drodze na plaże polecam zerwać u kogoś figę zieloną - najlepsza na świecie.
Adam1991 napisał(a):Witam Was możecie coś powiedzieć o wyspie vir i campingu lola vir ??? Zarezerwowane tam i nie wiem czy dobrze zrobiłem.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne