Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Ugljan Miejsc. Kukljica

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
johan3
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) johan3 » 08.03.2006 22:15

Witam mam pytanie czy ktoś był na wyspie ugljan, prosze o info na temat warunków i o miejscowości kukljica .W :lol: ybieram się na wakacje w czerwcu
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 09.03.2006 09:02

Zależy jaki typ wypoczynku preferujesz. Jeśli nie poszukujesz rozrywek typu dyskoteka itp. to jest to moim zdaniem super wybór. Sama wyspa to oaza ciszy i spokoju, przepiękne i odludne zatoczki. Plaże kamieniste, przynajmniej ja nie trafiłem na żadną piaszczystą czy żwirową. Na Ugljan są też niezłe warunki do jazdy na rowerze górskim, można również fajnie pochodzić po okolicznych górkach (polecam twierdzę Sv. Mihovil - ekstra widoki ze szczytu). Plusem jest też niezłe połączenie z Zadarem ( z Preko). Promy pływają co godzinę, rejs trwa ok. 20 - 25 minut i już jest się w centrum Zadaru, ze wszystkimi jego atrakcjami...
W samej Kuklicy nie byłem, kręciłem się raczej na północ od Preko.
Pozdrawiam:)[/img]
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 25.03.2006 18:30

W zeszłym roku byłem na Uglianie w Kali i jeśli nie wybierasz sie tam samochodem to raczej kiła bo nie za bardzo będziesz miał co robić.
Ogólnie jest spoko cholernie gorąco (byłem na przełomie czrwca i lipca) cisza taka że słychać swoje myśli. Nie radzę wymieniac kasy w Polsce na kuny lepiej zabrać euro ze sobą. Koniecznie trzeba zabrac ze sobą maske z rurką i jakieś buty lub sandały do wody. Same kamole i jezowce. Udanego urlopu. Cześc.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone