Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa SkarbÓw

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 29.08.2005 22:01

Prośba do Janusza Bajcera.Nie poprowadziłbyś dalej Wyspy SkarbÓw?
Linków tyle nowych ciekawych powstaje.Od czasu do czasu tylko pamietaj o wyspie.
Tak by wyspa nie ,,zatonęła''. :wink:
Dzięki.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.08.2005 23:32

Jak tylko znajdę w necie jakiś ciekawy link to umieszczę go na
Wyspie Skarbów , aby faktycznie nie zatonęła
- jak np. Atlantyda. :wink:
:papa:
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 01.09.2005 15:10

platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 03.09.2005 11:26

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.09.2005 22:12

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.09.2005 22:46

platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 14.09.2005 09:25

JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 14.09.2005 09:41

A nie można inaczej ?

Drodzy forumowicze :wink:
poniżej wklejam linka do wyjątkowego jak na Chorwację miejsca
Uzdrowisko - Topusko położonego na południe od Zagrzebia...
Istnieje możliwośc wyboru języka strony HR,ENG lub GER i coś tam można przeczytać...
np. po angielsku
South from Zagreb, somewhere around the middle flow of the river Glina, at about 136 m above the sea-level, lies Topusko; the place surrounded by the slopes of Petrova gora from the west and the slopes of Zrinjska gora from the east and packed with greenery and beautiful parks. The place of continuous succession of life, from the prehistory, over the rich Roman ancient times (the colony of Ad Fines was built in the 1st century), untill the arrival of the Cistercians at the beginning of the 13th century, developed by the thermal springs, about which we learn from many archeological findings of an exceptional value.

As well as yesterday, Topusko is also today very famous for its health-tourist supply which is based on the use of thermal springs, fresh forest air and intact nature. The hotels TOPLICA and PETROVA GORA, built in 1984 and 1985 make one complex and offer accommodation with 360 beds in single and double-bedded rooms and 4 suites.

I wtedy ktoś "nawiedzony" lub nawiedzający wchodzi albo nie wchodzi... ale będzie pamiętał, że taki link tutaj jest wklejony...

Pozdrawiam
"wichrzyciel" Józek

P.S. Oddaję wszelkie prawa autorskie :)
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 14.09.2005 09:50

Jestem jak najbardziej za!

Ale napisz Józku czytelną instrukcję, jak zamiast suchego linka wstawić go własnie w takiej formie.
Być może zaraz mi napiszesz (jesteś mistrzem odbiajania piłeczki), że to jest przecież w regulaminie forum...ale ja Ciebie o to bardzo ładnie proszę.
Faktycznie jest sporo linków, które niekoniecznie mi się przydały. Np ostatnio czytałam o hotelu przyjaznym homoseksualistom a nie napisali o dzieciach (do jakiego wieku gratis). A mnie ten nawias bardziej interesuje ;-)
A.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 14.09.2005 09:54

JoeF napisał(a):

A nie można inaczej ?

Drodzy forumowicze :wink:
poniżej wklejam linka do wyjątkowego jak na Chorwację miejsca
Uzdrowisko - Topusko położonego na południe od Zagrzebia...
Istnieje możliwośc wyboru języka strony HR,ENG lub GER i coś tam można przeczytać...
np. po angielsku
South from Zagreb, somewhere around the middle flow of the river Glina, at about 136 m above the sea-level, lies Topusko; the place surrounded by the slopes of Petrova gora from the west and the slopes of Zrinjska gora from the east and packed with greenery and beautiful parks. The place of continuous succession of life, from the prehistory, over the rich Roman ancient times (the colony of Ad Fines was built in the 1st century), untill the arrival of the Cistercians at the beginning of the 13th century, developed by the thermal springs, about which we learn from many archeological findings of an exceptional value.

As well as yesterday, Topusko is also today very famous for its health-tourist supply which is based on the use of thermal springs, fresh forest air and intact nature. The hotels TOPLICA and PETROVA GORA, built in 1984 and 1985 make one complex and offer accommodation with 360 beds in single and double-bedded rooms and 4 suites.

I wtedy ktoś "nawiedzony" lub nawiedzający wchodzi albo nie wchodzi... ale będzie pamiętał, że taki link tutaj jest wklejony...

Pozdrawiam
"wichrzyciel" Józek

P.S. Oddaję wszelkie prawa autorskie :)

Józek ,ale mnie wcale nie chodziło o stronę uzdrowiska.Spodobało mi się po prostu na głównej stronie jak ta kropla spada. :D
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 14.09.2005 10:09

platon napisał(a):Józek ,ale mnie wcale nie chodziło o stronę uzdrowiska.Spodobało mi się po prostu na głównej stronie jak ta kropla spada. :D

Trzeba było napisać "UWAGA NA CRO.PLĘ", bo ja nie zauważyłem :oops: albo mam coś zablokowane w przeglądarce...
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 14.09.2005 10:11

mama_Kapiszonka napisał(a):Być może zaraz mi napiszesz (jesteś mistrzem odbiajania piłeczki), że to jest przecież w regulaminie forum...ale ja Ciebie o to bardzo ładnie proszę.

Nie wiem czy jest w regulaminie... ale ja sam to gdzieś pisałem... jak się tego nauczyłem :wink:

Tylko muszę to znaleźć w śmietniku moich wypowiedzi... za kilka minut wkleję w tym poście.

już jestem...

Pomógł mi sposób zawodowca "pokaż wyniki jako posty"

Tutaj są dwa moje posty na ten temat
jeżeli coś będzie jeszcze niejasne... to pytajcie a uzupełnię informacje...
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 14.09.2005 10:18

O ! Dzięki wielkie, Postudiuję solidnie. Bo mnie samej trochę głupio, że posiłkuję się linkami...
Z fotkami sobie nie poradzę inaczej, ale chociaż to zmodernizuję ;-)
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 16.09.2005 19:59

platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 19.09.2005 11:15

TVN 7
poniedziałek 19 września, godzina 20:10
Strzał w serce (Shot through the Heart) dramat, 135 min.
Wojna sprawia, że ludzie sięgają wyżyn bohaterstwa i dokonują prawdziwie zdumiewających czynów. Czasami jednak prowadzi do chaosu, wypaczając oblicze prawdy i zmieniając najlepszych przyjaciół w śmiertelnych wrogów. Oparta na faktach, dramatyczna historia Chorwata Vlado Sarzinsky'ego (Linus Roache) i Serba Slavko Simica (Vincent Perez), najlepszych przyjaciół i kolegów z jugosłowiańskiej drużyny strzeleckiej. Stanęli po przeciwnych stronach barykady, gdy Radavan Karadzic, przywódca bośniackich Serbów, ogłosił utworzenie Serbskiej Republiki Bośni. Z dnia na dzień Slavko został oficerem armii serbskiej, a Vlado dołączył do partyzantów. Chociaż Slavko kilkakrotnie oferował przyjacielowi pomoc w opuszczeniu Sarajewa, Vlado nie chciał uciekać z rodzinnego miasta i zostawiać dorobku całego życia. Jednak taki stan rzeczy prowadził do nieuchronnej konfrontacji. Pewnego dnia Vlado odkrył, że snajperem, który strzela do ludności cywilnej przy ujęciu wody pitnej, jest Slavko. Zdruzgotany wewnętrznie śledził przyjaciela aż do jego domu na przedmieściach Sarajewa. Uścisnęli się jak bracia, ale obaj myśleli to samo - jutro jeden z nich będzie musiał zginąć. W czasie kręcenia filmu był obecny Vlado Sarzinsky, który żyje i wciąż mieszka w Sarajewie.
reż. David Attwood
wyk. Vincent Perez, Linus Roache, Lia Williams, Adam Kotz, Soo Garay, Viktoria Bajza, Caroline Trowbridge
prod. USA 1998 r.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne