Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Rab

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wojtuś
Plażowicz
Wyspa Rab

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtuś » 07.07.2005 06:19

Pytanie ile kosztuje przeprawa promowa na wyspę RAB autko + 2+1
Chcę jechać w ciemno w ostatnie dwa tygodnie sierpnia czy warto ryzykować
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 07.07.2005 06:57

nie wiem ile kosztuje przeprawa ale możesz to sprawdzić na stronie jadrolini jest tu gdzieś link na 100% za osoby nie płacisz tylko za auto.
Moim zdaniem możesz walić w ciemno, ale masz jeszcze trochę czasu więc może cos znajdzisz online
Malenna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malenna » 07.07.2005 07:44

Tyle znalazłam o promie na Rab:

Najsprawniej to z Jablanaca Rabską Plovdivą (jeden z nielicznych w HR niezależnych od Jadrolinji armatorów).
Informacje o promach na Rab (z Super Linku):
http://www.chorwackie.pl/region/content ... mem.html#4
A poniżej niezależna od Jadrolini linia promowa z Jablanaca:
http://www.rapska-plovidba.hr/home_hr.html

Poza tym ja wybieram się na Rab ok. 15 lipca i ciągle nic w rozsądnej cenie nie mogę znaleźć, więc jestem już coraz mniejszą optymistką :(
Ale Ty masz jeszcze sporo czasu.... :twisted:

pozdrawiam
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 07.07.2005 07:51

mam kilka linkow na Rab z zeszłego roku bo szukalem tam kwatery może będą pomocne.
PS. ostatecznie wybrałem Losnij :wink:

http://www.tzg-rab.hr/eng/rab/barbat.php
http://www.rab-netline.at/
http://www.gorskikotar.com/mandic-apart ... mani_e.php
http://www.rab-supetarska.com/
http://obiteljski.kvarner.hr/
robi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robi » 07.07.2005 07:51

dg napisał(a):100% za osoby nie płacisz tylko za auto.

Nie prawda. jeden bilet jest dla auta+kierowca. Nastepne osoby płacą oddzielnie (ale to grosze jakieś).
Rab jest fajny tylko zatłoczony
Pozdrawiam
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 07.07.2005 08:27

a to sorka za błedne info - myślałem że jest standardowo jak na inne wyspy
hubi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) hubi » 07.07.2005 09:08

Racja, płaci się auto + kierowca, a reszta pasażerów płaci oddzielnie, ale to nie są jakieś straszne pieniądze.
Co do samego Rabu to przyjemna wyspa, byłem tam 2 razy biwakowałem na campingu San Marino, super duży, fajna piaszczysta plaża, woda po kolana jakieś 100 m od brzegu super dla dzieci, czyste sanitariaty, mnóstwo atrakcji - obok, knajpy, dyskoteka, tylko, że:
1. pierwszy raz było to od 20 czerwca do 2 lipca i było super mało ludzi i dało sie przeżyć
2. drugi raz byłem 17 lipca i Pani w recepcji była zdziwona, że wogóle znalazłem wolne miejsce do rozbicia namiotu, a poza tym tłok straszny, hałas plaża troszkę zaśmiecona. Ja nie lubię takich spędów, ale niektórzy lubią tak wypoczywać.
Natomiast byłem na Korculi i Hvarze mam lepsze wspomnienia, jak ktoś chce mogę się podzielić, tym bardziej, że w tym roku znowu Korcula , ale to dopiero po Czarnogórze :D
Pozdrowienia
hubi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) hubi » 07.07.2005 09:13

sorry i jeszcze linka na ten camping i nie tylko http://www.imperial.hr
pozdro
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 07.07.2005 09:16

Płynąłem 19.06 tego roku, ale "księgowość" podczas wyjazdu prowadzi moja koleżanka małżonka, więc jeśli "się nie pali" to sprawdzę w domu - powinien być gdzieś bilet właśnie za samochód + 2 osoby dorosłe z Jablanaca do Misnjaka. Z tego co mi się przypomina to było to ok. 25 euro, w kunach ok. x 7,20, ale małego palca nie dam uciąć za tę informację.
Sprawdzę i podam jutro
Rejs trwa ok. 15-20 minut
Skubi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skubi » 07.07.2005 09:27

dg napisał(a):a to sorka za błedne info - myślałem że jest standardowo jak na inne wyspy

Wprowadzasz dalej ludzi w błąd, sugerując że na inne wyspy "standardowo" płaci się tylko za auto.
A faktycznie to płaci się za auto i za osoby.
wojtuś
Plażowicz
Wyspa Rab

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtuś » 07.07.2005 09:47

Dzięki za informację na temat przeprawy , ale interesuje mnie pobyt na wyspie nie lubię hałasu i wysokich cen gdzie się kierować do jakiej miejscowości
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 07.07.2005 09:53

Skubi napisał(a):
dg napisał(a):a to sorka za błedne info - myślałem że jest standardowo jak na inne wyspy

Wprowadzasz dalej ludzi w błąd, sugerując że na inne wyspy "standardowo" płaci się tylko za auto.
A faktycznie to płaci się za auto i za osoby.

to chyba się coś zmieniło od zeszłego roku, ale nie będę sie upierał bo zawsze możan sprawdzić na stronach przewoźników - promowników :D

pamiętam, że w zeszłym roku któryś z forumowiczów doskonale opisał wyspę podając przy tym super linki, gdzie można było zrobic podróż wirtualną po Rabie na bardzo dobrym poziomie.
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 07.07.2005 10:39

Wojtuś - dopadło Cię letnie lenistwo czy co :D
Przycisk "Szukaj" powyżej
ale po cromaniackiej znajomości poczytaj mój wątek
forum/viewtopic.php?t=7801&highlight=
Pobyt w Kamporze na Rabie
zdjęcia w FotoCroClubie pod moim nickiem.
robi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robi » 07.07.2005 10:55

wojtuś napisał(a):Dzięki za informację na temat przeprawy , ale interesuje mnie pobyt na wyspie nie lubię hałasu i wysokich cen gdzie się kierować do jakiej miejscowości

no to źle wybrałeś, Rab (przynajmniej śłiczne San Marino z kempem molochem) to sam hałas - nikt z obsługi nawet nie stara sie nad tym zapanowac. Obok kampu jest taka obskurna tancbuda w której nikt nie tańczy - no moze kilku emerytów z niemiec i dzieciaki, ale za to kawałki typu nasz Krawczyk/Eleni - słychac w całej zatoce. obok tancbudy wesołe miasteczko z własnym nagłośnieniem - tu leci lepsza muzyka ale gryzie sie z poprzednią :twisted: Plaża brudna. ceny raczej wysokie. Byłem 2 x. Pierwszy raz poza sezonem - było fajnie, drugi w sezonie - wyjechałem wcześniej no bo ile można nie spac.
Sama wyspa jest urocza, ale nie znalazłem w Cro brzydkiej wyspy.
Pozdrawiam
Malenna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malenna » 07.07.2005 11:34

Zaraz, zaraz... 8O nie straszcie mnie, bo wcześniej zachwalany był tu Kampor na Rabie - że taki cichutki, spokojny, w sam raz dla rodzin z dziećmi. Bardzo nam się z opisów spodobał i tam włąsnie jedziemy z mężem, a teraz Robi krytykuje już cały Rab jako b. głośny. Jak to wygląda naprawdę?????????? :oops: :oops:
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone