Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Rab

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pabloJG
Plażowicz
Wyspa Rab

Nieprzeczytany postnapisał(a) pabloJG » 24.05.2006 22:38

Witam wszystkich Cromomaniaków :D
W tym roku moja narzeczonoa strasznie mnie namawia (męczy :D ) na pobyt na wyspie Rab, i wymyśliła (dowiedziała się od koleżnaneczek :evil: ) że chce jechać do miejscowości Lopar, gdzie podobno są przepiękne piaszczyste plaże.
Czy ktoś zna może w miarę tanie adresy apartamentów (typu studio), jak wygląda sprawa dostania się na wyspę (koszty promu, częstotliwość jego rejsów lub rozkład godzinowy), i czy warto zrezygnować z okolic Zadaru?
dla uściślenia podam że wybieramy się w trzeciej dekadzie czerwca.
Pozdrawiam i oczekuję jak zawsze na pomocną dłoń starych bywalców :D
magdapaszek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdapaszek » 24.05.2006 22:53

byliśmy na rabie w zeszłym roku pod namiotami --lopar
piękne miejsce -polecane szczególnie dla rodzin z dziećmi, promy regularnie chyba co 20 minut--ceny do przeżycia
farenhajt
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) farenhajt » 25.05.2006 13:18

Byłam w Loparze w 2003, właśnie w 2-ej połowie czerwca.Było cudownie.Plaża piękna piaszczysta,okolica spokojna, oprócz plaży głównej tzw.Rajskiej dużo dzikich romantycznych zatoczek też piaszczystych.Apartamentów do wynajęcia mnóstwo, nie ma co wczesniej rezerwować.Promy są albo z Baska na wyspie Krk, bezp.do Loparu (kursują rzadziej i rejs nieco dłuższy ale bezp. na miejsce) albo z Jablanac, z kolei rejs bardzo krótki dużo kursów, ale trzeba potem przejechać przez wyspę do Loparu.Prom przybija ,zdaje się, do Misniac czy coś w tym rodzaju.Byłam bardzo zadowolona.Ceny jak zwykle w Chorwacji.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone