Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Rab - sierpień/wrzesień

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MaGazynieR
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MaGazynieR » 09.09.2006 13:45

Pozwolicie, że nie będę dwa razy pisał to samo. Chętnie poczytam wasze komentarze i odpowiem na pytania.

"Nie dane nam było wyjechać na wakacje w poprzednim roku. Padła więc decyzja o tym, że w tym roku gdzieś musimy pojechać. Uwzględniając aspekty ekonomiczne wybraliśmy Chorwację i to na koniec sezonu - przełom sierpnia i września. Problemem okazał się wybór regionu - Dalmacja daleko, Istra kamienista. Okazało się jednak, że relatywnie blisko jest wyspa Rab - która słynie z piaszczystych plaż. Decyzja - jedziemy tam. No ale co dalej ?! Gdzie, jak i w ogóle .... o co chodzi ?! ;)"
Reszta tutaj
Bogdan007
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bogdan007 » 09.09.2006 21:26

Sto lub dwieście kilometrów naprawdę nie stanowi wielką różnicę, prponuję zdecydowanie DALMACJĘ w okolicy Makarskiej. :hut:
MaGazynieR
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MaGazynieR » 10.09.2006 13:01

Bogdan007 napisał(a):Sto lub dwieście kilometrów naprawdę nie stanowi wielką różnicę, prponuję zdecydowanie DALMACJĘ w okolicy Makarskiej. :hut:
I tak i nie - zalezy jaką drogą - bo jak zwykłą np. wzdłuż wybrzeża to to może być jakieś 3 godziny więcej - a to już robi różnicę.
Ale to fakt, następny wyjazd (jeśli będzie do Chorwacji) to do jakiegoś innego rejonu (czyli np. Dalmacja).
--
MGR
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 11.09.2006 07:14

Z tego co piszesz pławiłeś się prawdopodobnie na plaży Mel w Kamporze.
Życie podwodne przy tamtejszych skałkach to nic, w porównaniu do plaży w Suhej Puncie - z Kamporu do niej niedaleko, woda też czystrza w końcu to plaża od strony otwartego morza.
Ciekawie musi być u wylotu zatoki gdzie znajduje się Mel. Po powrocie z CRO miałem okazję zobaczyć mapę hydrograficzną Rabu i przy skałach u wylotu zatoki zaczynają się głębokości 40 metrowe. Przy niewielkiej głębokości zatoki (nie tyklo przy plaży ale i w porcie w Kamporze) i głębokościach u jej wylotu musi tam być niezły uskok dna - a w takich miejscach zawsze coś się dzieje pod wodą. Mnie w ubiegłym roku nie udało się tego sprawdzić - jest okazja aby wrócić na Rab.
Gratuluję udanych wakacji.
MaGazynieR
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MaGazynieR » 11.09.2006 09:30

toudee napisał(a):Z tego co piszesz pławiłeś się prawdopodobnie na plaży Mel w Kamporze.
Życie podwodne przy tamtejszych skałkach to nic, w porównaniu do plaży w Suhej Puncie - z Kamporu do niej niedaleko, woda też czystrza w końcu to plaża od strony otwartego morza.
Ciekawie musi być u wylotu zatoki gdzie znajduje się Mel. Po powrocie z CRO miałem okazję zobaczyć mapę hydrograficzną Rabu i przy skałach u wylotu zatoki zaczynają się głębokości 40 metrowe. Przy niewielkiej głębokości zatoki (nie tyklo przy plaży ale i w porcie w Kamporze) i głębokościach u jej wylotu musi tam być niezły uskok dna - a w takich miejscach zawsze coś się dzieje pod wodą. Mnie w ubiegłym roku nie udało się tego sprawdzić - jest okazja aby wrócić na Rab.
Gratuluję udanych wakacji.

Pewnie masz racje, ale ja to amator jestem. Butle do nurkowania to na filmach widuje :D . Faktem jest, ze fajnie jest poobserwowac co sie dzieje pod woda, nawet jesli to jest 2-3 metry (ja oczywiscie przy powierzchni) i gdzie wszystko widac - taka przezroczystosc wody.
Pozdrawiam
--
MGR

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone