Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Rab , miasto Rab

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 14.01.2016 20:56

Koenig napisał(a):Napisałem sporo maili w sprawie apartamentów w Lopar. W ubiegłym roku ledwo ze 3 odpowiedzi, że miejsc nie ma. W tym roku jeszcze nikt nie raczył odpowiedzieć. Z wpisów na forum wnioskuję jednak, że 120-150€ za app na 4 osoby to normalka. Oczywiście w sezonie.

Nie zawsze sprawdzają pocztę, nie zawsze mają ochotę odpisać.
Byłam tam trzy razy, raz w ciemno i co kawałek siedzi babka na taborecie z karteczką apartmani ;)
Najlepiej szukać w bocznych uliczkach
Oczywiście w Informacji Turystycznej koło kempingu nic nie wiedzą, nic nie mają ... nie wiem po co te lalunie tam siedzą :roll:
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 16.01.2016 22:38

Ja myślę o samym Rab. W maju powinno jeszcze być spokojnie, więc na pewno coś znajdziemy.
Byle dotrwać to tego maja...
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 16.01.2016 22:40

Magdalena S. napisał(a):Ja myślę o samym Rab. W maju powinno jeszcze być spokojnie, więc na pewno coś znajdziemy.
Byle dotrwać to tego maja...

ale tam z plażami tak sobie :roll:
chyba, że ta miejska pod murami :)
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 16.01.2016 23:07

Chcemy zajrzeć na trzy noce. Dzień pospacerować po Rab, dzień pojeździć po wyspie.
Damy radę bez plaży.
A jeśli się zakochamy, wrócimy na dłużej :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 16.01.2016 23:14

Magdalena S. napisał(a):Chcemy zajrzeć na trzy noce. Dzień pospacerować po Rab, dzień pojeździć po wyspie.
Damy radę bez plaży.
A jeśli się zakochamy, wrócimy na dłużej :)

W nocy też pospacerujcie po starówce ;)
21monika
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 21monika » 27.01.2016 19:13

Beatko nie wiedziałam, że ty taka Rab-owa jesteś. :wink:
Rab to chyba fajne miejsce, ale słyszałam, że bardzo oblegany.
Po bardzo dużej frekwencji naszych Cropelkowych na Brać :mrgreen: moi rozpatrują Rab.
I co zaglądam na forum w celu poszukiwania Rab-owych relacji, więc jeśli masz jakieś sugestie jestem za.

Pozdrawiam
Monika
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 27.01.2016 19:30

21monika napisał(a):Beatko nie wiedziałam, że ty taka Rab-owa jesteś. :wink:
Rab to chyba fajne miejsce, ale słyszałam, że bardzo oblegany.
Po bardzo dużej frekwencji naszych Cropelkowych na Brać :mrgreen: moi rozpatrują Rab.
I co zaglądam na forum w celu poszukiwania Rab-owych relacji, więc jeśli masz jakieś sugestie jestem za.

Pozdrawiam
Monika

Ci udzielę wszelkich informacji :)
Przy Brackim :)
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 23.02.2016 12:17

Do miasta Rab na pewno wpadam w tym roku przy okazji wakacji na Pagu.
Jest gdzieś rozpiska promów czy lepiej jakimiś turystycznymi łajbami się tam dostać ?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.02.2016 12:21

kaeres napisał(a):Do miasta Rab na pewno wpadam w tym roku przy okazji wakacji na Pagu.
Jest gdzieś rozpiska promów czy lepiej jakimiś turystycznymi łajbami się tam dostać ?

Jest...
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 23.02.2016 12:41

Elegancko.
Dzięki.
Majdan72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majdan72 » 23.02.2016 13:25

Nie zawsze sprawdzają pocztę, nie zawsze mają ochotę odpisać.
Byłam tam trzy razy, raz w ciemno i co kawałek siedzi babka na taborecie z karteczką apartmani ;)
Najlepiej szukać w bocznych uliczkach
Oczywiście w Informacji Turystycznej koło kempingu nic nie wiedzą, nic nie mają ... nie wiem po co te lalunie tam siedzą :roll:

W jakim miesiącu byłaś że widziałaś babki z kartkami ?
Przyjechałem tam w ciemno za pierwszym razem i była lipa... (początek sierpnia )
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 23.02.2016 17:30

Majdan72 napisał(a):W jakim miesiącu byłaś że widziałaś babki z kartkami ?
Przyjechałem tam w ciemno za pierwszym razem i była lipa... (początek sierpnia )

Może to nie była pora na reklamę ;)
Widziałam je w lipcu i w okolicach połowy sierpnia. Czasem siedzi babcia bez kartki, wystarczy zapytać. Jak sama nie ma to do sąsiadki pośle.
W małych sklepikach też chętnie pomogą.
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 09.03.2016 20:52

A czy na Rabie są też plaże normalne czy wszędzie ten piach? Np jak wyglądają plaże przy campie Padova III? Lokalizacja wydaje się super, w sam raz na spacery do Rabu o różnych porach 8)
Tylko te plaże nie dają mi spokoju, z wertowania forum wynika że jednak piach :roll:
Może ktoś był i pokaże otoczakowe plażyczki?
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 09.03.2016 20:57

AniaJ. napisał(a):A czy na Rabie są też plaże normalne czy wszędzie ten piach? Np jak wyglądają plaże przy campie Padova III? Lokalizacja wydaje się super, w sam raz na spacery do Rabu o różnych porach 8)
Tylko te plaże nie dają mi spokoju, z wertowania forum wynika że jednak piach :roll:
Może ktoś był i pokaże otoczakowe plażyczki?

Są kamory różne
Przy campie widzialam brudny piach - ale to było dość dawno temu, kawałek dalej w stronę starówki rabowej - chyba bardziej półki dla fok :)
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 09.03.2016 23:16

A bywałaś również na plażach w innych częściach wyspy? Poza Rajską, bo ta mnie nie bardzo interesuje?
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że wszędzie piach :evil:

Byłaś na Rabie kilka razy, co poleciłabyś jako "must see" ?
Wiadomo, że starówka Rabu. Ale sądzę, że wyspa oferuje trochę więcej. .. :roll: jakieś punkty widokowe? Szlak na wzgórze? Atrakcyjne wycieczki z Rabu?
Będę wdzięczna za info :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne