napisał(a) Kicha » 15.07.2008 11:42
dooverone napisał(a):Cześć
Słyszałem że na Pagu można znaleźć fajne zatoczki.
Przeczytałem także o jakiś dojazdach do plaży samochodem?
Jaki najlepiej wybrać region wyspy (miejscowość), aby było blisko (pieszo) do zatoczek z łagodnym zejściem?
Darek
Ja miałem przyjemność pobytu (3 tygodnie temu) w miejscowości PAG w hotelu Pagus.
Rzeczywiśce miejska plaza jest bardzo zatloczona, my korzystalsmy z plazy hotelowej, gdzie w polowie czewca byla umiarkowana ilosc ludzi.
Jesli chodzi o zatoczki, to rzeczywiście sa, pojechalismy raz samochodem wzdłoz wybrzeza w kirunku zach. w pewnym momencie skonczyl sie asfalt i wjechalismy a droge z tamtejszego kamienia (uwaga kamienie bardzo ostre, porozcinalem sobie sandaly, balem sie o opony), po jakis 2 km dojechalismy do dzikiej zatoki, nie schodzilemco prawda na dól ale wrazeie bylo naprawde duze, tym bardziej, ze mielismy okazje podziwiac z tamtad achod slonca.
Po drodze widzielismy kilka samochodow i ludzi kapiacych sie w dole, wiec pewnie mozna tam jakos zejsc. Generalnie bardzo milo wspominamy nasze wakacje, byl to nasz pierwszy pobyt w HR, ale na pewno nie ostatni. Samo miasteczko tez jest ladne i urokliwe. Slowem polecam.
Hotel PAgus rowiez w porzadku. Za 7 dniowy pobyt : 2 osoby dorosle i 2 dzieci, z wyzywieniem( sniadanie i obiadokolacja) zaplacilismy 2,6 tys. pln. Jesli chodzi o ceny w hotelu, bo oczywiscie napoje do kolacji trzeba bylo sobie kupic samemu byly bardzo przystepne. Przykladowo pol litrowy Budweisr kosztowa 16 kun, soczek jablkowy 0,2 l 15 kun 9 no tu moze mala przesasda ale w koncu hotel ****. Mozna tez bylo zamowic butelke lokalnego wina za 60 kun- tu rewelacja.