Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Pag - zaciszne zatoczki - jaka miejscowość

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agneess
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agneess » 14.07.2008 07:12

Gdzie na Pagu jest ulica Josipa Bana Jelacica ?
justok
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) justok » 14.07.2008 17:35

pewnie chodzi o agenję Perla? :) To jest droga, którą wjeżdża się do Pagu. Perla jest po prawej stronie. Mijasz stację benzynową, potem nie wiem, jakieś 150-200m i po prawej stronie mały oddzielny budynek.
agneess
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agneess » 14.07.2008 21:05

Nie,nie koleżanka będzie tam wczasowała,tylko nie wie gdzie ta ulica :/
wikusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikusia » 15.07.2008 09:58

Tak, to jest ta ulica wjazdowa.Miałam apartament przy tej ulicy u JureMarzić.Jest to na "tyłach" starówki, blisko do ryneczku,kościołaitp.Można też piechotką do plaży miejskiej,na której byliśmy jednak tylko raz,bo na drugi dzien pojechaliśmy na Śv. Marija i po tych cudach nikt już o gradskiej nie chciał słyszeć(choć jest całkiem fajna).Jestem naprawdę zauroczona Pagiem 8) :papa:
wojteker
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojteker » 15.07.2008 11:05

wikusia napisał(a):Tak, to jest ta ulica wjazdowa.Miałam apartament przy tej ulicy u JureMarzić.Jest to na "tyłach" starówki, blisko do ryneczku,kościołaitp.Można też piechotką do plaży miejskiej,na której byliśmy jednak tylko raz,bo na drugi dzien pojechaliśmy na Śv. Marija i po tych cudach nikt już o gradskiej nie chciał słyszeć(choć jest całkiem fajna).Jestem naprawdę zauroczona Pagiem 8) :papa:

A gdzie się dokładnie znajduje Śv. Marija :?:
pozdraviam :!:
Kicha
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kicha » 15.07.2008 11:42

dooverone napisał(a):Cześć
Słyszałem że na Pagu można znaleźć fajne zatoczki.
Przeczytałem także o jakiś dojazdach do plaży samochodem?

Jaki najlepiej wybrać region wyspy (miejscowość), aby było blisko (pieszo) do zatoczek z łagodnym zejściem?

Darek

Ja miałem przyjemność pobytu (3 tygodnie temu) w miejscowości PAG w hotelu Pagus.
Rzeczywiśce miejska plaza jest bardzo zatloczona, my korzystalsmy z plazy hotelowej, gdzie w polowie czewca byla umiarkowana ilosc ludzi.
Jesli chodzi o zatoczki, to rzeczywiście sa, pojechalismy raz samochodem wzdłoz wybrzeza w kirunku zach. w pewnym momencie skonczyl sie asfalt i wjechalismy a droge z tamtejszego kamienia (uwaga kamienie bardzo ostre, porozcinalem sobie sandaly, balem sie o opony), po jakis 2 km dojechalismy do dzikiej zatoki, nie schodzilemco prawda na dól ale wrazeie bylo naprawde duze, tym bardziej, ze mielismy okazje podziwiac z tamtad achod slonca.
Po drodze widzielismy kilka samochodow i ludzi kapiacych sie w dole, wiec pewnie mozna tam jakos zejsc. Generalnie bardzo milo wspominamy nasze wakacje, byl to nasz pierwszy pobyt w HR, ale na pewno nie ostatni. Samo miasteczko tez jest ladne i urokliwe. Slowem polecam.
Hotel PAgus rowiez w porzadku. Za 7 dniowy pobyt : 2 osoby dorosle i 2 dzieci, z wyzywieniem( sniadanie i obiadokolacja) zaplacilismy 2,6 tys. pln. Jesli chodzi o ceny w hotelu, bo oczywiscie napoje do kolacji trzeba bylo sobie kupic samemu byly bardzo przystepne. Przykladowo pol litrowy Budweisr kosztowa 16 kun, soczek jablkowy 0,2 l 15 kun 9 no tu moze mala przesasda ale w koncu hotel ****. Mozna tez bylo zamowic butelke lokalnego wina za 60 kun- tu rewelacja.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.07.2008 10:17

wojteker napisał(a):
A gdzie się dokładnie znajduje Śv. Marija :?:
pozdraviam :!:

Jedziesz przez Pag taką mosto-groblą w kierunku Novalji, podjeżdżasz kawałek w górę, potem skręt w prawo oznakowany jako Bosana, Sv. Duh. Za jakieś 5 km kończy się Bosana i chwilę dalej jest tabliczka Sv. Marija. Zejście w dół po betonowych schodkach. Poznasz po zaparkowanych przy drodze samochodach :) Tuż przed Sv. Mariją też są dwie bardzo ładne plaże, ale zejście nieco mniej przyjemne.
wikusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikusia » 17.07.2008 17:31

Zgadzam się,że ta plaża przed Śv.Mariją jest jeszcze lepsza.Mniej ludzi(nie spotkaliśmy tam więcej jak dwie rodziny) i dzieci miały fajną skałkę do skakania do wody.Zejście tochę strome,ale jak ja z moim strasznym lękiem wysokości tam schodziłam,to chyba da radę każdy :lol: Mam parę zdjęć,ale nie umiem ich tu wsadzić :oops: bo jezdem starej daty :wink:
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wyspa Pag - zaciszne zatoczki - jaka miejscowość - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone