Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Pag

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Daniel DJR
Odkrywca
Wyspa Pag

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniel DJR » 28.06.2010 20:36

Witajcie
Tak zbieram informacje i nasuwa mi się jeszcze jedno pytanko?
Czy ktoś był na jakimś fajnym kempingu na wyspie PAG?
Licząc na waszą pomoc
Daniel :roll:
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 28.06.2010 20:43

Właściciel u którego spaliśmy w Mandre, zachwalał camping w Šimuni
http://www.camping-simuni.hr/
ale tam nie byliśmy.
Pozdrówka.
Daniel DJR
Odkrywca
Pag

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniel DJR » 28.06.2010 20:45

Witaj
Ten akurat miałem na liście.
Dzięki z informacje,
:D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 29.06.2010 08:10

Planik w Razanac.
Co prawda to jeszcze przed mostem ale rzut kamieniem na Pag.
Z przyczepą jak najbardziej.

Pzdr
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 29.06.2010 08:27

My w tamtym roku byliśmy na campingu Skovrdara. Nam się podobało.
Trochę o tym campie tutaj:
Camp Skovrdara
marzka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzka » 02.07.2010 20:45

Ja byłam w Novaliji na kampie Strasko już 2 razy i jestem bardzo zadowolona - piękna plaża, zalesiony, czysty, cichy mimo, że bardzo duży...
Niestety niewiem jak z miejsacmi w sezonie, my byliśmy tam w czerwcu i z dużą przyczepą nie było problemu :D
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 02.07.2010 21:01

Ja, po dokładnym przyjrzeniu się cenom na kampie w Simuni, ochoczo pomknęłam w stronę apartamentów- ceny zbliżone, lub niższe. Choć przyznam, że Simuni fajne, zapach prawie jak na Hvarze ;)
mangood
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mangood » 14.07.2010 14:04

A ja powiem tak ...
byłem na wspomnianych w watku Strasko w Novaliji i Planik w Razancu ... potem jeszcze w kilku wzdłuż wybrzeża aż do Dubrownika .... w tym roku na kilku we Włoszech nad morzem śródziemnym i Adriatykiem i wszędzie z tęsknotą wspominałem SIMUNIJ.
oczywiście rzecz gustu. Parcelk jak parcelkii .Poprostu Fajne. Z prądem w cenie i kranikiem z wodą w rogu ( kranik na 4 parcelki ). Za to plaża w tej częsci PAGU ( Mandre też leży blisko ) dla mnie idealna. biały żwirek, krystaliczna woda, piekny widok na księżycowe krajobrazy wyspy.
We wrześniu napewno tam wrócę :)
Daniel DJR
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniel DJR » 14.07.2010 16:19

Witaj
A ja nadal nie wiem gdzie chcemy jechać :( wiem że na urlop, z przyczepą) wiem że tuż tuż , bo wyjazd już w sobotę, i stos makulatury z informacjami pozbieranymi, planami dróg, ale wszystko okaże się jak się opuści Polską granice.
Jak coś to napiszę gdzie byliśmy, może odkryje coś nowego :D czego jeszcze nikt nie poznał :D
Pozdrawiam
yeti33
Odkrywca
Wyspa Pag

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeti33 » 16.07.2010 08:52

My bylismy w tym roku na przelomie czerwca i lipca w Povljanie.Miejscowośc bardzo sympatyczna,camp(Mali Dubrovnik) nad samym morzem, kilka knajpek,ładne krajobrazy, czysta woda.
Natomiast zauroczona jestem samą wyspą Pag. Zestawienie księżycowego krajobrazu z błekitem nieba i turkusem morza robi piorunujące wrazenie , szczegolnie na plazach w Bosanie, sw.Duch itp.
Byłam już i na Korczuli , w rejonie Makarskiej, Zadaru, Senj , KRK ale ta wyspa jest po prostu inna. Wiem,ze jest duzo przeciwnikow tej wyspy ale mnie akurat bardzo przypadła do gustu.
Daniel DJR
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniel DJR » 16.07.2010 09:40

Witajcie
I tu jest problem, jeszcze nie mam określonego celu.
A jadę dzisiaj albo jutro.
Pozdrawiam
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 16.07.2010 10:57

Oba duze kempingi na pagu czyli Straśko w Nowaliji i Simuni w Simuni są bardzo drogie. Simuni jest ładniejszy i spokojniejszy, Straśko za to jest dość blisko Novaliji i jej rozrywek. Simuni wychodzi drożej.

Mniejsze kampy są na plaży Śv Duch, miejsce piękne ale dla twardzieli
Jest też przydomowy kamp w Starej Novaliji, jednak tam nie byłem
No i wspomniany Drażica w Potocnicy, tylko czy do tych kempów zajedziesz przyczepą hm...pewnie tak jak masz mocne auto
makr
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) makr » 17.07.2010 19:09

Iwona_PB napisał(a):Ja, po dokładnym przyjrzeniu się cenom na kampie w Simuni, ochoczo pomknęłam w stronę apartamentów- ceny zbliżone, lub niższe. Choć przyznam, że Simuni fajne, zapach prawie jak na Hvarze ;)

Byłem w apartamencie z klimą, i potem zajechałem na Strasko. Słowo daję, że wolałbym ten kemping. Takiego cienia drzew i powiewu chłody znad wody nie da mi żadna klima...
beklin
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) beklin » 24.07.2010 14:02

Kilka aktualnych cen z lipca 2010 za 2os+namiot+samochód/doba:

1. Kemping Skovrdara - 14 EUR
2. Kemping Sv. Duh - 120 HRK
3. Kemping Toni - 26 EUR (cennik na stronie www podaje inne ceny niż są w rzeczywistości)
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 24.07.2010 14:38

Witam!

Dokładnie jak poprzednicy polecam Straśko - super otoczenie i wszystko na miejscu, sklep, rozrywka :) oraz Simuni - naszym zdaniem jeden z najlepszych do odpoczynku :) Co do Pagu - tam zawsze w miesiącach lipiec i sierpień jest co robić :)

Pozdrawiam
Grzegorz

http://pag.republika.pl
Następna strona

Powrót do Kempingi