Witam,
w sobotę wraz z moimi rodzicami oraz siostrą (7 lat) wyjeżdżamy w ciemno do Chorwacji.
Wiemy tylko, że ma być to wyspa Pag.
I mam w związku z tym zapytań kilka:)
Po pierwsze, znalazłam na tym forum kilka wzmianek o wodospadach w Parku Narodowym Krka. I pytania: Czy jest takie coś jak bilety rodzinne? I czym rożni się Individual Adult a Agency Adult? Mniej więcej rozumiem, ale nie do końca.
Po drugie, znalzłam wzmianki o Miasteczku Lun, w którym podobno jest gaj oliwny. Pytania: Czy płaci się za wejście do tego gaju czy nie? Jeśli tak to ile.
Po trzecie, słyszałam coś o LOKUNJA, ale nie wiem gdzie to i co to:) A chętnie byśmy się wybrali:)
Po trzecie, co do Tovarnele to ona znajduje się za Lun, tak? I czy jest ono warte zobaczenia?
To na tyle co znalazłam na temat zwiedzenia, jeśli mogę to poproszę o inne propozycje.
Pytania na inny temat.
Czy jest duże prawdopodobieństwo, że znajdziemy miejsca w tym okresie? Jak nie to umrę! Zresztą i tak umrę bo ja mam tam gadać po angielsku ;(
Czy możecie podać kilka specjałów tego regionu? I czy można znaleźć je w zwykłych sklepach czy trzeba iść do restauracji?
Jeśli ja jestem ratownikiem WOPR-u w Polsce, to czy mam zabrać ze sobą legitymacje (czy nawet bojkę?)?
Ile kosztuje taki profesjonalny strój do nurkowania, żeby wypożyczyć? I czy są tam ciekawe miejsca do nurkowania? (nawet bez tego sprzętu dam radę:P)
Czy są tam miejsca do wspinaczki górskiej, bądź w takim stylu kolejka jak w Bergen w centrum?
Czy są tam centra handlowe (błagam nie!)?
Chodzi o dostęp do internetu. Czy w kwaterach prywatnych można zapytać się o internet, albo w hotelu? (nie, no w hotelach na bank jest...)
Z góry za wszystko dziękuje.
Jak coś jeszcze wymyśle, to dopiszę.
A i co do atrakcji turystycznych, to cena najczęściej nie gra roli:)