Ceny Pag
napisał(a) encomp » 28.09.2009 14:09
byłem na Pagu 2 tygodnie w lipcu - w mieście Pag. Ceny faktycznie wysokie, ale da się wyżyć - pojedź nad polskie morze i pooglądaj np. stragany z owocami. Apartament, który mieliśmy na 8 osób kosztował 820 euro, czyli ceny jak nad Bałtykiem, ale woda i plaże na Pagu - BOSKIE!!! Polecam szczególnie tzw. święte plaże (sveti plazi) Konjsko , Sveta Maria i Svety Duch - dech zapiera jak schodzisz po stromym zboczu na plaże. Co do nurkowania - jest w centrum szkoła nurkowa i są w porcie stateczki nurkowe - cena za 1 nurkowanie z dowózką statkiem ok. 50-60 euro. Nurkowałem w płetwach i masce - fajna zabawa, woda przejrzysta, schodziłem max na jakieś 10 metrów (najładniesjsze muszle). Generalnie - Bałtyk jest OK, plaże koło Kołka przepiękne, ale Pag mnie powalił. Dojazd rewelacja, pogoda przepiękna, dzieciaki (córa ze mną na zdjęciu pod wodą) - nawet nie biorą pod uwagę wyjazdu innego nad morze niż na Pag. Pag jest dokonałą bazą wypadową na Krk'a, Plitvice, Paklenice, do Zadaru 50 km -a tam normalne sklepy - molochy z normalnymi cenami. Reasumując - BYŁO PRZEPIĘKNIE.
PS. Novalja to faktycznie kurort w porównaniu z Pagiem - ceny mogą być faktycznie wyższe.