Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wyspa pag-strasko

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.02.2009 09:11

koledr napisał(a):Witam wszystkich
Również wybieram się na kemping do nowalij w terminie od 6 lipca do ......... i mam pytanko oglądałem cennik i nie rozumię co znaczy parcela niezasiedlona ? być może ktoś jest w stanie mi to wytłumaczyć bo cena jest sporo większa.

Spróbuję to wytłumaczyć, ale tylko tak na 75 % pewności.

Z reguły na dużych kempingach są parcele numerowane, znajdujące się najbliżej linii brzegowej i te są najdroższe, oprócz przyłącza do prądu, mają bezpośredni przyłącz do wody.

"Niezasiedlona parcela" w tym przypadku, to pewnie taka numerowana, której nikt nie zarezerwował i stoi wolna.

Brakujące 25 % pewności sprawdzisz na miejscu, chyba że ktoś wie dokładnie co oznacza "niezasiedlona parcela" i nam tu napisze :lol:
Sznurek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sznurek » 23.02.2009 20:47

Witam !
Parcela niezasiedlona jest dlatego droższa od "normalnej" ponieważ w przypadku wynajmu parcelii tzw normalnej dochodza koszty za osobę. Jeżeli ktoś chce mieć duży (wiekszy) teren do swojej dyspozycji może wynając sobie sąsiednią parcelę, która będzie parcelą "niezasiedloną". Kamping nie będzie miał w tym przypadku wpływów "od łba" w zwiazku z tym cena jest wyższa.
A co do samego ampingu - byłem tam już kilka (5-6 ??) razy i w tym roku z przyjemnością jadę ponownie (od 11.07). Jeżeli ktoś chce rezerwować czy to parcelę czy też bungalow to tylko bezpośrednio z pominięciem biur. Wystarczy wysłać maila. Kamping odpisuje najpóźniej na drugi dzień i jeżeli wszystko jest ok przysyła kalkulację i proszą o wpłatę 30% zaliczki w terminie 14 dni. Jeżeli się nie wpłaci rezerwacja zostaje anulowana. Sporo zdjęc jest na stronie kampingu www.turno.hr Mam tez sporo własnych wiec jak ktoś ma pytania to śmiało ;)
koledr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koledr » 27.02.2009 19:36

Sznurek jak dobrze zrozumiałem to przy 8 osobach lepiej wynająć parcelę niezasiedloną ponieważ płaci się tylko za parcele a nie za osobę? Jak masz jakieś fotki z campingu ( sanitariaty, wielkość parceli itp) możesz wysłać mi na skrzynke adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl , z góry dziękuję być może zobaczymy się na campie ja wyjeżdzam 6 lub 7 lipca srebrna laguna II + zafira kolegi . Jeszcze jedno które parcele są niezasiedlone , a które normalne ( na mapce capu).
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.02.2009 20:03

Nie widziałem kempingu, aby nie było opłat za osobę, mimo wynajmu parceli.
Sznurek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sznurek » 13.03.2009 13:06

Janusz Bajcer napisał(a):Nie widziałem kempingu, aby nie było opłat za osobę, mimo wynajmu parceli.

Tak -zawsze jest opłata za osoby. Chodzi o to, że (o ile są miejsca) możesz wziąć jedną parcele i na nniej mieszkać (i oczywiście płacić za wszystkich ludków) a drugą przyległą wynająć sobie celem powiekszenia terenu. Wówczas tą drugą traktuje się jako parcelę niezamieszkałą. Zawsze płaci się za wszystkich ludzi, którzy mieszkają na kampingu. Tak mi to wytłumaczono w zeszłym roku gdy na kampingu pytałem co to znaczy "parcela niezamieszkała".
Pozdrawiam
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 01.07.2009 09:27

Sznurek napisał(a):... jak ktoś ma pytania to śmiało ;)

jest tam czesc fkk

moze cos wiecej w tym temacie ktos podpowie?
shadow1966
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) shadow1966 » 01.07.2009 10:01

piotrulex napisał(a):
Sznurek napisał(a):... jak ktoś ma pytania to śmiało ;)

jest tam czesc fkk

moze cos wiecej w tym temacie ktos podpowie?

Niestety nie mam blizszych informacji na ten temat.
Jedyne co wiem, to ,ze mozna swobodnie przejechac z czesci tekstylnej na fkk, obie czesci sa od siebie oddzielone zielonym płotem z materiału.
W czesci fkk jest rowniez mała marina, pomost i niewielka plaza.
Urozmaicona linia brzegowa z wieloma małymi zatoczkami.
To tyle...
dudu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dudu » 20.07.2009 13:09

słuchajcie daleko jest do tej plaży w zrce ?
shadow1966
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) shadow1966 » 20.07.2009 16:58

dudu napisał(a):słuchajcie daleko jest do tej plaży w zrce ?

Z Strasko będzie pewnie z 5 kilometrów, może trochę więcej nigdy tego nie mierzyłem więc oceniam "na oko".
tajson
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tajson » 20.07.2009 17:30

shadow1966 napisał(a):

Z Strasko będzie pewnie z 5 kilometrów, może trochę więcej nigdy tego nie mierzyłem więc oceniam "na oko".

Maksymalnie ze 3km. I to idąc po pijanemu.
shadow1966
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) shadow1966 » 20.07.2009 17:35

tajson napisał(a):
shadow1966 napisał(a):

Wracać z plaży Zrce można wyłącznie po pijanemu :) , ale jestem przekonany ,że jest dalej niż 3 km, samo dojście z plaży do drogi głównej to pewnie będzie kilometr i to niestety pod górkę :)
tajson
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tajson » 20.07.2009 17:38

shadow1966 napisał(a):
tajson napisał(a):
shadow1966 napisał(a):

Wracać z plaży Zrce można wyłącznie po pijanemu :) , ale jestem przekonany ,że jest dalej niż 3 km, samo dojście z plaży do drogi głównej to pewnie będzie kilometr i to niestety pod górkę :)

Krakowskim targiem wychodzi 4km.
shadow1966
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) shadow1966 » 20.07.2009 17:40

tajson napisał(a):
shadow1966 napisał(a):
tajson napisał(a):
shadow1966 napisał(a):

Krakowskim targiem wychodzi 4km.

no to mamy zgodę :)
dudu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dudu » 21.07.2009 16:18

to daleko to skad ci ludzie sie tam biora ? jezdza samochodami ?
shadow1966
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) shadow1966 » 21.07.2009 16:54

dudu napisał(a):to daleko to skad ci ludzie sie tam biora ? jezdza samochodami ?

są specjalne autobusiki które dowożą ludzi na Zrce, jest także kolejka która wozi ludzi z campingu Strasko do centrum
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi