Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Pag - Simuni

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
G. Drzycimski
Croentuzjasta
Wyspa Pag - Simuni

Nieprzeczytany postnapisał(a) G. Drzycimski » 14.01.2006 15:12

Chciałbym wybrać się w tym roku do Chorwacji. Rok temu byłem na wyspie Rab i bardzo mi sie spodobało. Teraz chciałbym wybrać kolejne miejsce i myślę o Pagu.
Szukam jednak spokojnego miejsca, gdzie nie ma dyskotek, zaludnionych plaż i tzw. rozrywek. Czy moze ktoś był na Pagu w takim miejscu i może coś zaproponować ??? Myślałem konkretnie o Simuni i kwaterze prywatnej w tej miejscowości, ale wyczytałem, że jest tam pole namiotowe na 3 tysiące ludzi i sądzę, że wielki tłok. Może ktoś był i może doradzić lub odradzić tą lokalizację, albo zarekomendować coś spokojnego w okolicy.
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 15.01.2006 01:26

W Simuni jest spory kamping ale znacznie oddalony od samego "miasteczka" jeśli tak można nazwać to sympatyczne miejsce. Zaś samo "miasteczko" to przede wszystkim marina żeglarska + parę domów.
Jak dla mnie to jest fajne miejsce na wycieczkę ale nie na pobyt, choćby dlatego że nie widziałem tam dobrych plaż. Jeśli Pag to okolice miasta Pag, Novalja, Metajna a o tym było już sporo na forum więc warto poszukać starszych postów na ten temat
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.01.2006 02:18

_Leszek_
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Leszek_ » 15.01.2006 11:26

Simuni jest ciche i senne a dotego jak ktoś już pisał to tylko kilka domów, można za to znaleźć w pobliżu fajne małe plażyczki - dajazd autem dość męczący - bezdroża.
Novalja IMO to miasteczko, które ma najmniej wspólnego z samym Pagiem - to takie centrum rozrywkowe Pagu. Ma małą plaże w centrum i kilka ładnie się nazywających kilka km. od centrum, więc trzeba jeździć autem.
Polecam sam Pag, ale nie od strony hotelu Pagus, ale przeciwnej.
pozdr.
antek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek » 16.01.2006 10:19

W tamtym roku robiąc objazdówkę po chorwacji na 2 dni zawitałem do Simuni na pagu. Ja byłem we wrześniu więc pole było już mocno wyludnione. Na plus zaliczyć trzeba to,że pole namiotowe ma przepiękną plażę, całą wysypaną w drobnym piasku. To nie taki piasek jak nad naszym morzem, ale biorąc pod uwagę chorwackie wybrzeże, to jest to piasek:) Plaża jest bardzo duża, raczej nie ma jeżowców, a nawet gdyby były to łatwo je namierzyć....całe zejście do wody chyba z5 metrów wysy[pane jest tym piaskiem.Ogólnie jest bardzo duzy porządek. W związku z tym,że pole opanowane jest w większości przez niemców to standardy czystości są b. duże. W toalecie pani ciągle myje jak wmcdonaldzie:)
\Minus taki,że jest to naprawdę olbrzym i w sezonie chyba gwarno nawet w nocy...
Samo miasteczko Simuni mniejsze niż moja ulica na której mieszkam...
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 17.01.2006 22:09

kamping w Simuni diabelnie drogi :evil:
i tłok powoduje w rzeczy samej
Ostatnio edytowano 18.01.2006 09:35 przez Stela, łącznie edytowano 1 raz
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 18.01.2006 01:02

Ale G. Drzycimski nie pytał się o kampingo w Simuni,bo jest zainteresowany kwaterami tylko,czy jest tam spokój :lol: .
Powiem Ci tak:jeśli szukasz spokoju na Pagu to zdecydowanie wybieraj miejscowości w południowej jego części.Tam nie uświadczysz dyskotek i tzw rozrywki.Napewno omijaj miasto Pag i Novaliję

pozdrav
antek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek » 18.01.2006 09:34

wiem Rynioo....ale opisałem koledze jak wygląda pole namiotowe to ma jakiś obraz:)

a dla zainteresowanych ...jak powiedziała IwonaPb...moja krajanica prawie...że:):)....ale sza!!!!!:)
cholernie drogo!!!
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 18.01.2006 09:56

Podczas pobytu na Pagu (opis na mojej stronie www.mojachorwacja.boo.pl) jeździliśmy na plażę do Simuni - robiliśmy tam nurkowania szkoleniowe, a nasze połówki i dziatki pluskały się w morzu. Z drogi Pag Novalja zjeżdża się w lewo - jest drogowskaz po przejechaniu 200-300 metrów (jeśli dobrze pamiętam) w lewo jest wjazd na drogę gruntową i znów ok. 200 metów dojeżdża się do plaży po zachodniej stronie kampingu - chorwacki piasek (czytaj drobny żwirek), kilka miejsc parkingowych pomiędzy drzewami super spokojne miejsce.
Można zatem nocować w Pagu i dojeżdżać - na forum już kilkakrotnie były informacje o drożyźnie na kampingu w Simuni.
Kiedyś szukałem namiarów na apartamenty w Simuni i znalazłem coś takiego http://www.apartmani-simuni.com/ i coś takiego
http://www.simuni.com/accommodation/index.html
ale sam tam nie mieszkałem.
G. Drzycimski
Croentuzjasta
Simuni - dziekuje za informacje

Nieprzeczytany postnapisał(a) G. Drzycimski » 18.01.2006 22:18

Serdecznie dziekuje za praktyczne informacje o Simuni i Pagu. Zawsze to jakis obraz sytuacji. Pozdrowienia dla wszystkich cromaniakow. Aby do lata. G. Drzycimski.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 19.02.2006 12:58

Ja uważam, że Simuni to urocze miejsce i dobre dla tych, którzy szukają spokoju i ciszy (tak jak ja). Są tam ładne apartamenty, i smao Simuni jest równie ładnie położone.
Pag i Novalija to miejsca dobre ale do odwiedzenia a nie do pobytu dla tych, którzy cenią sobie spokój i piękno przyrody.

A co do kempingu. Fakt jest drogi ale ma piękną plażę, jest pięknie położony i jest to jeden z lepszych kempingów w HR ( jeśli patrzeć na kempingi tej wielkości)
buczusia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) buczusia » 28.05.2006 12:00

Interesuja mnie centra handlowe wieksze sklepy itp. w Pagu i okolicach ...
Gdzie znajde takie rzeczy :?:
Pozdrawiam
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 28.05.2006 12:37

Na Pagu są tak naprawdę 2 duze miejscowości: Pag i Novalija. W Pagu jest dośc duży market prawie w centrum a w Novaliji chyba duzych sklepów nie ma. Przynajmniej w 2003 nie było jak tam byłem
Jak potrzebujesz jeszcze wiekszego albo specjalistyczego sklepu musisz jechac do Zadaru
buczusia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) buczusia » 28.05.2006 18:26

Kir---> A wiesz moze cos o Olimpic Center w Pagu ?

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone