Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa PAG-czy to dobre miejsce na urlop?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
BRACEK
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BRACEK » 19.11.2012 14:53

Szanowni Miłośnicy Chorwacji,
W tym roku zamieniliśmy Tunezję na Chorwację. Nie żałuję, było cudnie.Wybraliśmy Trogir.
W roku 2013 także planujemy wyjazd do Chorwacji. Zastanawialiśmy się nad wyspą Pag.
Jaką miejscowość moglibyście polecić?Co ciekawego jest do zobaczenia na wyspie lub w okolicach?
Nasze wymagania są nieduże:lubimy zwiedzać,plażujemy-czy są na tej wyspie ciekawe plaże (duże), gdzie będzie miejsce aby rozłożyć się z 3 osobami?Lubimy pospacerować wieczorkiem po miejscowości, zjeść coś innego-tradycyjnego, nie przeszkadza nam przesadnie dużo ludzi,jednym slowem plażowanie-kąpiele-zwiedzanie (2 dorosłych i 10 latek).Zastanawialiśmy się nad Novalja, Pag lub inna.....
Może byliście tam i jesteści w stanie polecić apartament.
Bardzo proszę Was o radę
Za wszelkie informację z góry dziękuję
Pozdrawiam
Rysiek
tami72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tami72 » 19.11.2012 14:55

odezwij sie do mnie,moj e-mail jest w profilu.mam dla ciebie fajne,niedrogie miejsce na wyspie Pag.pozdrawiam
cambriaaa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) cambriaaa » 19.11.2012 14:58

BRACEK napisał(a):Szanowni Miłośnicy Chorwacji,
W tym roku zamieniliśmy Tunezję na Chorwację. Nie żałuję, było cudnie.Wybraliśmy Trogir.
W roku 2013 także planujemy wyjazd do Chorwacji. Zastanawialiśmy się nad wyspą Pag.
Jaką miejscowość moglibyście polecić?Co ciekawego jest do zobaczenia na wyspie lub w okolicach?
Nasze wymagania są nieduże:lubimy zwiedzać,plażujemy-czy są na tej wyspie ciekawe plaże (duże), gdzie będzie miejsce aby rozłożyć się z 3 osobami?Lubimy pospacerować wieczorkiem po miejscowości, zjeść coś innego-tradycyjnego, nie przeszkadza nam przesadnie dużo ludzi,jednym slowem plażowanie-kąpiele-zwiedzanie (2 dorosłych i 10 latek).Zastanawialiśmy się nad Novalja, Pag lub inna.....
Może byliście tam i jesteści w stanie polecić apartament.
Bardzo proszę Was o radę
Za wszelkie informację z góry dziękuję
Pozdrawiam
Rysiek

Byliśmy w tym roku pierwszy raz w Chorwacji i wybór padł na wyspę Pag. Jesteśmy zachwyceni i zakochaliśmy się w Cro na zabój :hearts: Mieszkaliśy w Mandre. Bazowaliśmy na relacjach z tego forum. Jeżeli masz pytania, to chętnie odpowiem.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.11.2012 15:00

ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 19.11.2012 22:00

Pag zdecydowanie najbardziej fotogeniczna wyspa Cro :) Mi się tam szalenie podobało, na pewno bardziej niż na sąsiednim Rabie :)
My stacjonowaliśmy w Povljanie, mała mieścinka, ale apartament był przy samej plaży, która była bardzo sympatyczna :)
Pag to najładniejsze miasteczko na wyspie, obok Metajny :)
a to fotki nero, sam się przekonaj :)
pag-mandre-wakacje-2009-t23829.html
tomcioooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomcioooo » 25.11.2012 15:13

Moim zdaniem wyspa ładna, ale jeśli chodzi o zwiedzanie z wyjątkiem wyspy to już gorsza sprawa :-/ po prostu daleko jest od np wodospadów KRKA ,Zadaru ewentualnie fajne miejsce do zobaczenia to platforma widokowa w górach kolo miejscowości Gospić. Więc jeśli Pag to racej trzeba sie nastawić na opalanie
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.11.2012 15:14

tomcioooo napisał(a): po prostu daleko jest od np wodospadów KRKA

To akurat argument ZA.
tomcioooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomcioooo » 25.11.2012 15:26

Ja akurat na kolejny rok szukam spokojnej malej mieścinki kolo jakiegoś większego miasta :) cisza spokój, ale jak trzeba duże miasto, masę ludzi i jakieś markety do troszkę tańszych zakupów ;) hehe
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 25.11.2012 19:23

Zupełnie się nie zgodzę, na samym Pagu jest wiele do zobaczenia!
Wyspa jest piękna i bardzo nietypowa!
Co do zwiedzania akurat będąc na Pagu zwiedzaliśmy Zadar i Nin! Szczególnie NIn zapadł mi w pamięci...urokliwa mieścinka...
My akurat bylismy kilka dni na Pag...Niektórzy spędzają tam cały urlop niektórzy część...
Nic nie stoi na przeszkodzie, aby zobaczyć wyspę i później pojechać gdzieś indziej.
Ja tą wyspę zostawiłam prawie na koniec, a teraz uważam, że jest to jedno z najpiękniejszych miejsc w CRo, a widziałam prawie wszystko na wybrzeżu!
Tu możesz poczytać...
dziki-peljesac-zielona-kor-ula-i-ksiezycowy-pag-6raz-w-cro-t25945.html

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone