troche chyba uogólniłes ,plaza Sv Duh ma ponad 1 km długosci i na lewo od wjazdu za knajpka juz jest spokojnie ,a co do samochodów to i owszem przejezdzały ale nie czesciej niz co 15 min./9-11 i potem 14-16 A co do płacenia to plaza w Simuni tez jest odpłatna ,20 kn od osoby.Plaza Cista tez 10 kn wjazd.wiec nie wiem czym problem ,? w 10 Kn?za samochód .A... i na duzej plazy w Mandre jezowce były juz 2 m od brzegu.I jeszce mysle ze wazna uwaga ,robiac zakupy w Kozumie w Mandre liczcie wydawane Wam pieniadze ,nas dwa razy probowano oszukac ,raz na 10 Kn a raz na 50greenrs napisał(a):Wróciłem z Mandre tydzień temu. Jechałem w ciemno i po 15 minutach poszukiwań znalazłem ładny apartament 3-osobowy za 40 E. Miejscowość ładna, knajpki, sklepy, ładne widoczki ale plaża taka sobie. Na początku pobytu była pusta ale pod koniec zatłoczona. Rozpowszechnia się tam brzydki zwyczaj pozostawiania ręczników na plaży podczas schodzenia na obiad czy do pokoju. Były momenty, że na plaży było kilka osób ale nie było gdzie rozłożyć ręcznika... Na szczęście zauważyłem, że dla niektórych to nie przeszkoda bo byli tacy, którzy zrzucali pozostawione ręczniki na stos i rozkładali swoje. Na chamstwo trzeba reagować chamstwem...
Ja wolałem jednak plaże w sąsiednim Simuni - ładne, szerokie i puste. Wokół pinie dające chłodzący cień. Nie polecam natomiast plaży Sv Duh. Brzydka, zaśmiecona, każdy wjeżdża samochodem wzbijając tumany kurzu... i jeszcze trzeba za to płacić.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne