Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wyspa Pag 2010, są pytania?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ryba73
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ryba73 » 19.07.2010 08:41

właśnie wróciłam z wyspy Pag, polecam :D
wikusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikusia » 19.07.2010 09:01

Czy wiesz coś może o darmowym Internecie w samym Pagu? A może jakieś konkretne, aktualne ceny z restauracji? (zaraz pewnie ktoś napisze, że było sto razy :wink: )
mamery
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mamery » 19.07.2010 09:01

Hi ,Ja wybieram się na Pag 27 lipca,napisz gdzie dokładnie byłaś ,i jak apartament drogo? ,jechałaś w ciemno?,jaką pogodę miałaś i czy woda ciepła
:D
ryba73
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ryba73 » 19.07.2010 09:10

noclegi miałam w Mandre, rezerwacja juz jesienia, pierwsza linia przy morzu, apartament 50m kw za 50 euro bez podatku,
co do internetu to nie wiem
ceny w knajpach rózne, ryba jak zwykle ceny masakryczne ale pizza jak w polsce, w miescie Pag pizzeria Na Tale pizza funghi 42-45 kuna ale najlepsza pizza jest w Novalji w Moby Dick polecam ceny 40-45 kuna.. porcja muli tam to 50 kuna. w Pagu jest tez taka knajpka na wprost od głównego placu do góry za drogą,nie pamietam nazwy ale coz chyba na T.., patrzyłam tam na ceny i pers z kurczaka + warzywa+ ziemniaki to ok 45 kun, nie jadłam tam ale polecała to chorwatka u której mielismy kwatre
ryba73
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ryba73 » 19.07.2010 09:13

najcieplejsza woda jestw zatoce, od strony morza zawsze zimniej, a w mandre pierwszy tydzien czyli od 3 lipca była zimna, tam zwykle jest zimniejsza bo ja chłodzą żródła słodkiej wody , tak przynjmniel twierdził miejscowy chorwat, w nastepnym tygodniu była juz cieplejsza.
pogoda super ok 30 stopni dopiero od 14 lipca zrobiło sie duszno
wikusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikusia » 19.07.2010 13:39

Dzięki. Pocieszyłaś mnie bardzo takimi cenami :D Choć do sierpnia pewnie jeszcze pójda do góry.
michalek_101
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michalek_101 » 19.07.2010 18:05

Ja za kwaterę w Mandre w czerwcu płaciłem 35 euro w pierwszej linii brzegowej z cudownym widokiem na morze :D no ale to był czerwiec i pojechaliśmy w ciemno,było superrrrrrrrrrrrr :D
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 19.07.2010 19:12

Wróciłem z Mandre tydzień temu. Jechałem w ciemno i po 15 minutach poszukiwań znalazłem ładny apartament 3-osobowy za 40 E. Miejscowość ładna, knajpki, sklepy, ładne widoczki ale plaża taka sobie. Na początku pobytu była pusta ale pod koniec zatłoczona. Rozpowszechnia się tam brzydki zwyczaj pozostawiania ręczników na plaży podczas schodzenia na obiad czy do pokoju. Były momenty, że na plaży było kilka osób ale nie było gdzie rozłożyć ręcznika... Na szczęście zauważyłem, że dla niektórych to nie przeszkoda bo byli tacy, którzy zrzucali pozostawione ręczniki na stos i rozkładali swoje. Na chamstwo trzeba reagować chamstwem...
Ja wolałem jednak plaże w sąsiednim Simuni - ładne, szerokie i puste. Wokół pinie dające chłodzący cień. Nie polecam natomiast plaży Sv Duh. Brzydka, zaśmiecona, każdy wjeżdża samochodem wzbijając tumany kurzu... i jeszcze trzeba za to płacić.
ryba73
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ryba73 » 19.07.2010 19:34

ja miałam apartament w północnej części Mandre czyli w tej mniej zatłoczonej i nowszej. cisza, spokój i na plazy tez mniejsze tłumy. szczerze mówiąc to na plaży w Mandre byłam tylko 2 razy bo jeżdzilismy na dzikie plaże w zatoce i na tzw girenice przy wjezdzie do Mandre. Tymi recznikami to bym sie nie przejmowała, jak mi miejsce pasuje i nie ma nikogo to reczniki na bok i juz jest moje :D zreszta gdzieś w Mandre (siostra widziała) jest informacja gdzie jest napisane ze takie rezerwacje recznikowe sa nielegalne.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 19.07.2010 19:58

No właśnie... Nie widziałem tej informacji ale wydaje mi się, że tak powinno być.
Polecam jeszcze corne riżoto i lignje na żaru w tej knajpce przy promenadzie, nie tej gdzie telewizor :D (nie pamiętam nazwy) - są pyszne. No i ciastka francuskie z wiśniami z miejscowej piekarni... :wink:
darajawahusz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) darajawahusz » 19.07.2010 20:59

greenrs napisał(a):Wróciłem z Mandre tydzień temu. Jechałem w ciemno i po 15 minutach poszukiwań znalazłem ładny apartament 3-osobowy za 40 E. Miejscowość ładna, knajpki, sklepy, ładne widoczki ale plaża taka sobie. Na początku pobytu była pusta ale pod koniec zatłoczona. Rozpowszechnia się tam brzydki zwyczaj pozostawiania ręczników na plaży podczas schodzenia na obiad czy do pokoju. Były momenty, że na plaży było kilka osób ale nie było gdzie rozłożyć ręcznika... Na szczęście zauważyłem, że dla niektórych to nie przeszkoda bo byli tacy, którzy zrzucali pozostawione ręczniki na stos i rozkładali swoje. Na chamstwo trzeba reagować chamstwem...
Ja wolałem jednak plaże w sąsiednim Simuni - ładne, szerokie i puste. Wokół pinie dające chłodzący cień. Nie polecam natomiast plaży Sv Duh. Brzydka, zaśmiecona, każdy wjeżdża samochodem wzbijając tumany kurzu... i jeszcze trzeba za to płacić.
troche chyba uogólniłes ,plaza Sv Duh ma ponad 1 km długosci i na lewo od wjazdu za knajpka juz jest spokojnie ,a co do samochodów to i owszem przejezdzały ale nie czesciej niz co 15 min./9-11 i potem 14-16 A co do płacenia to plaza w Simuni tez jest odpłatna ,20 kn od osoby.Plaza Cista tez 10 kn wjazd.wiec nie wiem czym problem ,? w 10 Kn?za samochód .A... i na duzej plazy w Mandre jezowce były juz 2 m od brzegu.I jeszce mysle ze wazna uwaga ,robiac zakupy w Kozumie w Mandre liczcie wydawane Wam pieniadze ,nas dwa razy probowano oszukac ,raz na 10 Kn a raz na 50
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 19.07.2010 21:36

No cóż... o gustach się nie dyskutuje. Mnie się Sv. Duh nie podobała i już :) Natomiast co do Simuni to bym podyskutował, bo jeździłem tam kilka razy i nie zauważyłem, żeby była płatna. Nikt ode mnie nie chciał ani kuny i nie widziałem, żeby ktokolwiek zbierał tam pieniądze. Jedyny raz zaczepiła nas miła Chorwatka pytając czy nie szukamy apartamentu. Co do jeżowców to racja - w Mandre jest ich dość dużo, szczególnie od strony ul. Konobiny, natomiast w Simuni nie ma ich prawie wcale. W Konzumie płaciłem zawsze kartą. Tak można się ustrzec przed drobnymi oszustwami.
ryba73
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ryba73 » 20.07.2010 08:57

najlepsze plaze były na prawo od sv Duh, drogą szutrową/asfaltową mozna dojechac az do Pagu a po drodze duzo pieknych dzikich plaz
benuch
Globtroter
karty Maestro i Master Card

Nieprzeczytany postnapisał(a) benuch » 20.07.2010 11:47

Witam
Mam pytanko czy w mieście Pag nie było problemu z użytkowanie kart Maestro i Mastercard tzn czy bezproblemowo można wypłacać z bankomatu i płacić w resturacjach knajpach etc....
Dzieki
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 20.07.2010 19:26

Jeśli chodzi o płacenie w sklepach to bezproblemowo. Płaciłem Maestro. Co do knajp - nie wiem. Raczej płacę gotówką.
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone