Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wyspa Pag 2010, są pytania?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kuczka76
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuczka76 » 28.07.2010 08:33

jackiller można prosić o namiary na kwaterę,link do strony internetowej cokolwiek

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
jackiller
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackiller » 28.07.2010 09:00

mkm napisał(a):Na Pagu są tylko dwa ideały, czy się to komu podoba , czy nie ... Potocnica i Jakisnica :D Wikusiu , najlepiej się napić u siebie ... na tarasie :wink:

qrde - to musze jechać 3-ci raz ;). Wacając z Lun zjechałem do Jakisnicy lub właśnie Potocnicy, ale tam potem jakoś droga się skończyła... młody spał, nie było jak zorganizować marszu i odpuściliśmy.
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 28.07.2010 09:18

Ciesze się że jest dużo opinii raczej na plus o Pagu :)
Jeżeli mogę coś dodać od siebie to zobaczcie też, jeżeli chcecie mieć cisze i spokój miejscowości zaraz jak wjeżdżacie na Pag :) Tam są kwatery dość tanie, blisko morza a wieczorem służą jako bazy wypadowe do Pagu, Zadaru i całej reszty :)
Polecam zobaczyć i pomyszkować tam jak już będziecie.

Pozdrawiam i do zobaczenia na Pagu już od 1 sierpnia.... :):):)

http://pag.republika.pl
jackiller
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackiller » 28.07.2010 10:38

I podstawa na Pagu (nieco OT, ale ładniej by tego "gniazdka" nie urządził )

Obrazek
Ostatnio edytowano 28.07.2010 12:48 przez jackiller, łącznie edytowano 1 raz
goszka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goszka » 28.07.2010 11:13

Hej!
Pag to niezwykle ciekawa "księżycowa" wyspa... każdy wg gustu i potrzeb znajdzie cos dla siebie. Byłam rok temu, byłam w tym roku...
Więc pozwole sobie na wrzucenie moich opinii:
- dla rodzin z dziećmi, z potrzebą piaszczystej plaży, z dość długą płycizną dobra jest Povljana i plaża w dzielnicy Perilo. Jest dość tłoczno, zwłaszcza w częsci plaży "skomercjalizowanej" (czytaj: knajpki plus prysznice)... ale już za kapliczką jest spokojniej. Druga plaża w dzielnicy Dubrownik to drobny, ładny żwirek ale dla mnie już za dużo komercji...
- dla tych co wolą plażowanie w ciszy, spokoju i z dala od innych przedstawicieli rodu ludzkiego polecam plażę w Smokwicy. Zeszłoroczne popołudniowe wyprawy bardzo miło wspominam :D
- Mandre zaliczyliśmy głownie z chęci posnoorkowania, plaża wąska, tłoczna, dużo miejsc pozajmowanych ręcznikami. Wrażenia z oglądania świata podwodnego dwojakie: cudne ryby bardzo blisko brzegu, bardzo łądne roślinki.... ale klimatu nie dodają resztki pobudowlane wrzucone do morza (poraziła mnie niesamowita ilość cegieł i innych wytworów typu "poroterm" :( ). Miasteczko Mandre ładne, dużo kwitnących oleandrów w kolejnych zatoczkach robi miłe wrażenie.

goszka :D
mutrus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutrus » 30.07.2010 06:48

My wczoraj wróciliśmy z Mandre, w której właściwie tylko spaliśmy i kupowaliśmy bułki na śniadanie. Jeżeli będę w stanie to też chętnie pomogę i doradzę jeśli chodzi o wyspę Pag.
nosekdomin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nosekdomin » 30.07.2010 07:09

mutrus napisał(a):My wczoraj wróciliśmy z Mandre, w której właściwie tylko spaliśmy i kupowaliśmy bułki na śniadanie. Jeżeli będę w stanie to też chętnie pomogę i doradzę jeśli chodzi o wyspę Pag.

Witam. Ja wyjeżdżam w tą nd! Jaką inną część wyspy polecacie na zakwaterowanie oprócz Mandre, może być mała i z daleka od wszystkiego z ładnym widokiem na morze.
JustineM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JustineM » 30.07.2010 07:42

nosekdomin

Polecam Ci Simuni, małe, piękne i spokojne miasteczko. My mieszkaliśmy w Novalji http://www.frljak.de/index.html, ale będąc na Pagu zjeździliśmy wyspę. Simuni bardzo nam się podobało i jeśli kiedyś jeszcze pojedziemy na Pag będę tam szukała apartamentów.

Pozdrawiam i miłego urlopu życzę
:lol:
mutrus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutrus » 30.07.2010 07:44

Jeżeli mała i z daleka od wszystkiego to polecam Tovarnele (niestety plaż tam nie widzieliśmy) na samiutkim końcu wyspy. Byliśmy tam tylko raz na zachodzie słońca ale ta malutka rybacka wioska bardzo mnie urzekła. Jeżeli jeszcze miałbym coś polecić to może Kolanjski Gajac ale tam już będzie trochę głośniej.

I jeszcze jedno. Jeżeli będziecie w części południowej wyspy (od Gajaca w dół w stronę Pagu) to nie wybierajcie się do Novalji po 17 godzinie. Będziecie stali w wielkim korku przez młodych wyjeżdżających z Zrce. My popełniliśmy ten błąd 2 razy i utknęliśmy w korku na ponad 45 minut
jackiller
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackiller » 30.07.2010 08:42

Touvarnele jest dobre na wycieczkę. Ale przesiedzieć tam cały urlop... :?: :? jako baza wypadowa, tez wszędzie jest najdalej. Fakt, że urok, zieleń (rzadka na tej wyspie), zachód słońca... nie mniej jednak podtrzymuje swoje zdanie.
Pytanie tez czy wolicie być od strony otwartego morza czy zatoki (jeziora) i mieć widok na morze i sąsiednie wyspy czy na drugi jej brzeg ? I czy ten widok ma być z tarasu (okna) czy z plaży ??
JustineM popieram... bardzo urokliwe miasteczko to Simuni. Ładna plaza (kamienista z otoczaków ale nie skalista).

podłoże

Obrazek

wejście na plażę

Obrazek

i plaża (jej fragment)

Obrazek
mutrus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutrus » 30.07.2010 09:31

Simuni rzeczywiście jest ładną, urokliwą wioską. No i polecam pojechać na pizzę albo mjesane meso do Villa Olea. Tania i fajna knajpka w której jedliśmy kilka razy

http://www.villaolea.hr/en/defaulthtml-id=0.htm

Jeżeli nie brać pod uwagę widoku na morze to mogę jeszcze polecić wioski Kustici i Zubovioci. Tam też są piękne widoki i fajne plaże
wasek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wasek » 30.07.2010 10:41

nosekdomin napisał(a):Witam, jeszcze półtora tygodnia i wybieramy się na Pag. Nie mamy żadnej rezerwacji. Ale szukam spokojnej "osady" do zakwaterowania. Z daleka od tłumów i hałasu. Wszyscy chwalą Mandre i pojedziemy tam w pierwszej kolejności. Ale wątpię żeby udało nam się tam znaleźć wyobcowanie.

Czy ktos ma jakieś fotki z LUN, POTOCNICA, SIMUNI, KOSLJUN, METJANA. Czy ktoś może polecić jakąś dziką osadkę domków przy jakiejś dzikiej plaży?

no to sie pewnie spotkamy :) ja wyjezdzam 10, kwaterki mamy kolo hotelu Pagus :)
wasek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wasek » 30.07.2010 12:40

czy jest na Pagu gdzies wypozyczalnia rowerow, sprzetu wodnego albo centrum nurkowania ?? jak tak to poprosilbym o przyblizone ceny np wypozyczenia roweru lub skutera wodnego.
mutrus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutrus » 30.07.2010 13:56

W Mandre na pewno jest wypożyczalnia rowerów. Dostaliśmy ulotkę że można rowery wypożyczyć na ulicy Maunskiej ale o ceny niestety nie pytałem. Skuter wodny mozna na pewno wypożyczyć w Zrcach. Ceny nie pamiętam (kolega się pytał) ale wiem że o mało co się nie przewróciłem jak słyszałem ile kosztuje wynajęcie.
nosekdomin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nosekdomin » 30.07.2010 21:49

wasek napisał(a):
nosekdomin napisał(a):Witam, jeszcze półtora tygodnia i wybieramy się na Pag. Nie mamy żadnej rezerwacji. Ale szukam spokojnej "osady" do zakwaterowania. Z daleka od tłumów i hałasu. Wszyscy chwalą Mandre i pojedziemy tam w pierwszej kolejności. Ale wątpię żeby udało nam się tam znaleźć wyobcowanie.

Czy ktos ma jakieś fotki z LUN, POTOCNICA, SIMUNI, KOSLJUN, METJANA. Czy ktoś może polecić jakąś dziką osadkę domków przy jakiejś dzikiej plaży?

no to sie pewnie spotkamy :) ja wyjezdzam 10, kwaterki mamy kolo hotelu Pagus :)

My jedziemy w ciemno. Ale szukać będę spokoju. Mimo że jeszcze 30tki nie przekroczyłem.
To gdzieś się na pewno miniemy. Życzmy sobie super pogody i jednego dnia deszczu na zień piwno/karciany. :wink:

mutrus napisał(a):(...) mogę jeszcze polecić wioski Kustici i Zubovioci. Tam też są piękne widoki i fajne plaże

Nooo tam mi się podoba. Jezeli znajdę spokój...
Ale może tam być drogo....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

wyspa Pag 2010, są pytania? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone