Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Murter

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Scorpi
Wyspa Murter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Scorpi » 24.07.2003 15:32

Był ktoś tam?
Jak najlepiej dojechac??
Wybiera sie ktos młody (20-25) na Chorwacje ok 5 sierpnia??

Pozdrawiam
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Rafi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi » 24.07.2003 16:38

Witam, czały czas się zastanawiam czy uderzyć na tą wyspę, a wyjeżdzamy dokładnie 05.08
Scorpi

Nieprzeczytany postnapisał(a) Scorpi » 24.07.2003 16:57

a skad jedziecie? bo my wyjezdzamy 5 rano z Rzeszowa
ponoć 6 i 7 sieprnia jest bardzo mały ruch w Chorwacji i chcemy akurat trafic w te dni.
a wyspa ta jest ponoć świetna :)

Pozdrawiam
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
sokool
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sokool » 24.07.2003 17:10

Ja byłem na Murterze w zeszłym roku. Ogólnie bardzo fajne miasteczko. Ja bywałem na dwóch plażach: jednej koło supermarketu niedaleko centrum (betonowe płyty) i na plaży która nazywa się Slanica (jeśli się nie mylę). Ta druga położona jest w zatoczce i jest kamienista. Warto wejść na górkę - bardzo ładny widok na wyspę i na Kornaty.
gość
wyspa Murter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gość » 24.07.2003 19:06

Bylam na wyspie Murter juz dwukrotnie i po rocznej przerwie w tym roku znów jedziemy. Wyspa jest naprawde urokliwa, ale z roku na rok przyjezdza coraz wiecej turystow a plaża Slanica jest zoraz bardziej oblężona.
Jednak to wlaśnie ta plaża nas przyciaga - troche kamieni a po wejściu do wody juz tylko piasek... Obecnie trwa tam budowa basenu...

Pozdrawiam
Sebak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sebak » 09.08.2003 17:28

Czy Murter to napewno wyspa ? Na mapie wyglada jak polwysep, bez zadengo mostu itp.. A moze zle szukam ale znalazlem tylko jeden pomiedzy Sibenikiem a Zadarem.
Darmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darmar » 09.08.2003 19:19

Napewno to wyspa. Połączona jest z lądem niewielkim mostem.
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 11.08.2003 10:15

Wyspa na 100 %, przez most dł ok.20-30 m jechałem ok 30 lipca (most zwodzony zresztą), z tąd chyba wątpliwości czy Murter to wyspa.
Wyspa zresztą ciekawa bo jeżeli szukasz plaży z masą ludz isklepami w pobliżu itp. to znajdziesz (np.Jezera),jeżeli szukasz samotności to szukaj dróg ,gdzie nie ma asfaltu ,lub asfalt się kończy i zaczynają sie wyboje ,gdzieś zawsze dojedziesz.Dzieki takiemu szukaniu odkryłem naprawdę kilka przepięknych miejsc; także na Murterze. :papa:

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne