napisał(a) Beata W. » 07.01.2021 17:38
dangol napisał(a):Beata W. napisał(a): A jeśli o Skopelos to w którymś odcinku wrzucę parę fotek
Fajnie
, może kiedyś też dotrę na Skopelos, a po wyborze noclegów na Teneryfie wiem, że ten Twój wybór też może mi się podobać
Polecam, na żywo naprawdę robi super wrażenie. Jeśli chodzi o miejscówkę noclegową niestety mniej pokazowa niż ta z Teneryfy, ale fajny dom i sympatyczny gospodarz no i przystępna cena
tony montana napisał(a):Stafilios nieco wąska (cos a la apulijski typ plaży) ale zacna
Faktycznie wąskawa była szczególnie podczas przypływu, ale miło wspominamy
husband napisał(a):Kilka lat temu byliśmy na Skiathos i Skopelos. Piękne wyspy, aczkolwiek Skopelos z racji braku lotniska mniej zatłoczona i bardziej nam się podobała. Oczywiście kapliczka z filmu to perełka tej wyspy. Bardzo zielona wyspa. Pod Platanem to najlepsze miejsce na zjedzenie posiłku, stołowaliśmy się tam zawsze wieczorem. Skiathos bardziej komercyjna, ale z dużą ilością plaż. I to lotnisko gdzie lądujące samoloty są tak blisko jak nigdzie. Ludzie się ustawiają za ogrodzeniem, żeby poczuć pęd powietrza z silników.
Pozdrawiam
Nam niestety na Skiatos nie udało się dotrzeć, tyle co widzieliśmy z promu, ale mam w planie to nadrobić, szczególnie właśnie plaże i lotnisko. Skopelos faktycznie bardzo zielona pewnie dlatego mi się tak podobała