Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Krk

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woj
Odkrywca
Wyspa Krk

Nieprzeczytany postnapisał(a) woj » 18.07.2005 09:04

Witam
Właśnie wróciłem jeżeli macie jakieś pytania chętnie odpowiem
Pzdr
janedoe
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janedoe » 18.07.2005 21:15

woj napisał(a):Witam
Właśnie wróciłem jeżeli macie jakieś pytania chętnie odpowiem
Pzdr

Hejka, polec jakis kaming, moja pierwsza wizyta w Chorwacji i kiepsko z orientacja :( :oops:

pozdrowka
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 18.07.2005 21:34

WOJ,masz jakies info o apartamentach na Krk dla 2 osob ?
Jak wyglada sprawa apartamentow w ciemno ?
Pzdr.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 18.07.2005 22:44

Haweł .... nie wiem czy Cię interesuje lecz mogę służyć adresem pensjonatu. Moze nie jest zbyt tani lecz położony w samym KRK-u, wszędzie blisko, widok z balkonu na zatoczkę i morze.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 19.07.2005 05:34

WOKA to podaj namiary,linka.Dzieki.Pzdr.
woj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) woj » 19.07.2005 17:54

Witam
Na Krk pojechałem w ciemno 02.07. Pierwszy kemping który odwiedziłem to Pila w miejscowości Punat. Duży kemp bardzo fajna plaża, czyste duże sanitariaty tylko jeden mały problem bardzo dużo ludzi. Były miejsca tylko na "patelni" co spowodowało że po przespaniu nocy ruszyłem dalej. Następny kemp to Zablace w miejscowości Baśka - bardzo dużo ludzi miejsca na namiot tylko na "patelni". Następny kemp to Jezevac w miejscowości Krk - i znów tyle ludzi że przysłowiowego palca nie można było włożyć. Kolejny kemp to Glavotok 15 km od Krku bardzo dobrze zacieniony, z dwoma mini plażami, z małym molem, z boiskiem do piłki siatkowej i kosza, placem zabaw i z tak czystymi sanitariatami z ciepłą wodą z jakimi nie spotkałem się gdzie indziej w Chorwacji i co najważniesze były miejsca na namioty!!!!. To tyle plusów minusy to : napięcie tylko do 6 Am co wylkucza np. eletryczny czajnik oraz aby wziąść prysznic trzeba wykupić żeton za 2 kuny a skorzystanie z pralki automatycznej to wydatek 15 kun. Na terenie kempu jest sklep oraz restauracja do najbliższego sklepu jest 3 km. Uwaga nie można płacić kartami Visa tylko Maestro. Co do apartamentów to myślę że nie będzie problemów, jadąc do Baśki przy drodze stali "łapacze" zresztą w każdej miejscowości widziałem tabliczki "wolne apartamenty" czy "pokoje"
Pozdr[/b]
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 20.07.2005 08:45

Haweł ... strony www pensjonat chyba nie posiada ( przynajmniej 2 lata temu nie miał). Jest położony w samym KRK. Jezeli znasz to miejsce to w przybliżeniu opis: wjezdzasz do KRK, kierujesz sie jakby na Punat i mijając zatoczkę jest skrzyżowanie, za tym skrzyżowaniem około 15 m( nadal kierunek Punat), skret w lewo. Pensjonat AMFORA. Prowadzi go starsza pani Andrina Karapandza. Rozmawia po niemiecku, francusku, włosku. Po naszemu również sie jakoś mozna dogadać. Ja tam jestem stałym bywalcem, wita mnie juz prawie jak członka rodziny. Atmosfera bardzo przyjemna. Wszedzie blisko, do plazy, do centrum. tel. ++385 51 221 184. Z reguły ma komplet gości, nie wiem dlaczego lecz z polaków jestem z reguły sam. Troche sie ceni, troche drogo. ( dla mnie stosuje juz ulgową taryfę). Dwa lata temu pokój kosztował cos około 40 Euro. Sniadanie 5 Euro/osoba. Jak poprosisz to pozwoli korzystac z kuchni ( kiedys Czech poprosił aby usmażyc jajecznice dla swojej małżonki ).Lodówka jest na korytarzu ( była) W tamtym roku miała przeprowadzić jakis remont. Jak teraz to wyglada to powiem we wrześniu jak wrócę. (Wyjeżdzam zawsze w drugiej połowie sierpnia. )
kopaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kopaj » 26.07.2005 13:51

Jeżeli znacie jakieś ciekawe miesca godne zobaczeia na Krku to chętnie skorzystam z podpowiedzi.
Oprócz plażowania warto jeszcze coś zobaczyć
Dzięki
agata-68
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata-68 » 30.08.2005 10:26

woka napisał(a):Haweł .... nie wiem czy Cię interesuje lecz mogę służyć adresem pensjonatu. Moze nie jest zbyt tani lecz położony w samym KRK-u, wszędzie blisko, widok z balkonu na zatoczkę i morze.

Witam Cię
Straszliwie sie cieszę,że znalazłam tego posta, BŁAGAM podaj mi namiary-PILNIE!!!!!!!!! na ten apartament, wraz z ceną
Dziekuje i pozdrawiam adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
agata-68
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata-68 » 30.08.2005 10:27

woka napisał(a):Haweł .... nie wiem czy Cię interesuje lecz mogę służyć adresem pensjonatu. Moze nie jest zbyt tani lecz położony w samym KRK-u, wszędzie blisko, widok z balkonu na zatoczkę i morze.

Witam Cię
Straszliwie sie cieszę,że znalazłam tego posta, BŁAGAM podaj mi namiary-PILNIE!!!!!!!!! na ten apartament, wraz z ceną
Dziekuje i pozdrawiam adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :oops:

Powrót do Kempingi