Pääkäyttäjä napisał(a): W tej chwili, temperatura wody wynosi ~18°C.
Ups... Szałunima...
Pääkäyttäjä napisał(a):Niesłusznie. Krk na Krku i Baška są najdroższe, pozostałe mieściny tańsze, średnia cena apartmanu to coś między 40 a 60 EUR. Tłumy - w zeszłym roku było OK, najpopularniejsze miejsce to Baška - zatłoczona (coś za coś - jedna z najpiękniejszych plaż). Rijeka... Dlaczego wg Ciebie nie nadaje się na bazę noclegową? Jak masz zamiar stąd jeździć na wyspę to faktycznie słabo - opłata za wjazd to 35 Kn. Rijeka ma plaże - Ploča i Kostanj, między Biviją a Preluką też się coś znajdzie, aż do Opatiji (sama Opatija to całoroczny kurort).
The most popular routes on the island goes from Vrbnik via Baska and Punat to Krk and from Krk via Malinska and Njivice to Omisalj and the other way round.
Given the fact that Rijeka is only 25 km away from the Krk city, the bus line from Krk to Rijeka is extremely popular as well.
gosiak010 napisał(a):A kursuje coś na wyspie między Omišalj, Malinska, Vrbnik, Krk i Baška?
Samolot ląduje na wyspie Krk, a będziemy tylko na tydzień. Może lepiej zostać na wyspie i ją zwiedzić (autobusem, rowerem, wypożyczonym samochodem)? Czy lepiej Pula (nocleg w jakiś mniejszym miasteczku), zwiedzanie okolicy i promem do Wenecji? Co sądzisz?
Pääkäyttäjä napisał(a):Zacheusz napisał(a):Prosiłbym o jakieś info nt. tanich/darmowych parkingów w miejscowościach Baska, Krk?
Rok temu dzięki forumowiczom za parkingi praltycznie nie płaciłem nic w Primosten.
Obawiam się, że raczej tylko te marketowe. Nie wiem, jak w Bašce ale w Krku ciężko znaleźć bezpłatne miejsca a jak są - to małe i pełne od rana. Interesowałem się parkingami aby np. odwiedzić Baškę ale to w realu może być trudne - ja znalazłem tutaj - 44.9679553N, 14.7476244E i jako jedyny z tego, co widzę na Street View, jest póki co bezpłatny.
gusia-s napisał(a):Wierzysz im? tak samo prawdę mówią jak mają winiety na pewnej stacji, z którą korespondujesz
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne