Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

WYSPA KRK

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.04.2014 21:21

robert.gda napisał(a):Polecam pojechać trochę dalej np: do Tucepi miejscowość podobna do Baśki

Nie o te Baśkę tu chodzi miszczu. :oczko_usmiech:

Ta o której mówisz to Voda, a tamta jest Stara ...ewnentualnie. :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.04.2014 21:34

Na Krk jest Baśka jako Baśka i Stara Baśka :wink:

Jak ma być spokojnie, to fajna jest Malinska :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.04.2014 21:37

Tomala1978 napisał(a):Właśnie obawiam się tych tłumów, zwłaszcza że jedziemy z 0,5 rocznym malcem napędzanym wózkiem :)

Nie za młody na taką wyprawę na Krk :?: :roll:
Pomijając długość jazdy, to tam są niezłe upały latem, a nie każdy malutki maluch lubi smażalnię na plaży :roll:
Baśka to czysta smażalnia, naprawdę jest gorąco 8)
W Malinskiej jest bardziej zielono 8)

Moim zdaniem łagodniejszy dla malucha mikroklimat jest na Opatijskiej Riwierze, to zielony teren, a więc sporo cienia, tam jest też co robić z maluchem poza plażą, promenada z Volosko do Lovranu idealnie nadaje się do spacerów z wózkiem :D
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 20.04.2014 08:11

Lednice napisał(a):Moim zdaniem łagodniejszy dla malucha mikroklimat jest na Opatijskiej Riwierze, to zielony teren, a więc sporo cienia, tam jest też co robić z maluchem poza plażą, promenada z Volosko do Lovranu idealnie nadaje się do spacerów z wózkiem :D

Ale Malińksa bardziej równa. :lol:

Ponadto ..... taki niemowlak to tylko będzie spał więc gdzie bym nie pojechał to ten sam wysiłek opieki.
Fakt - lepiej unikać "patelni" i wybrać miejscowość w miarę przyjazną dla wszystkich. Malinska, moim zdaniem pogodzi wszystkich.
koszmarek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) koszmarek » 25.04.2014 13:19

Jeśli mimo wszystko zdecydujesz się na Krk to ja polecam Punat. Ludzi znacznie mniej niż w Starej Basce
pozdrawiam
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 25.04.2014 21:46

Punat jest chyba najbardziej przytulną i najładniejszą miejscowością na Krku. Jedyny minus - brak plaży! (trzeba dojeżdżać samochodem)
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 25.04.2014 21:50

Raul73 napisał(a):Punat jest chyba najbardziej przytulną i najładniejszą miejscowością na Krku. Jedyny minus - brak plaży! (trzeba dojeżdżać samochodem)

....aż musiałem sprawdzić ,czy faktycznie nie ma plaży w Punat :roll:
http://www.tz-krk.hr/hr/plaze#!/catid=3
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 26.04.2014 07:41

mervik napisał(a):
Raul73 napisał(a):Punat jest chyba najbardziej przytulną i najładniejszą miejscowością na Krku. Jedyny minus - brak plaży! (trzeba dojeżdżać samochodem)

....aż musiałem sprawdzić ,czy faktycznie nie ma plaży w Punat :roll:
http://www.tz-krk.hr/hr/plaze#!/catid=3

Przecież to jest mapa plaż w Krku, a nie w Punat :!:

Jedyna plaża w Punat, jaką zauważyłem, znajduje się przy rondzie na skrzyżowaniu z drogą nr 102. Czyli ponad 3 km od centrum.

Możliwe, że na południowym końcu miasta jest jakaś plaża, bo tam nie byłem. Natomiast w centrum i w części północnej - betonowe nadbrzeże.
koszmarek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) koszmarek » 26.04.2014 09:37

Spokojnie , plaże w Punat są, włącznie z plażą FKK
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 26.04.2014 12:05

Czy jesteście zdecydowani na Krk? Odwiedziłam tą wyspę 5 dni temu, trochę przed sezonem i trochę się rozczarowałam.
Nie poczułam tego ,,wspaniałego chorwackiego klimatu". A rzadko mi się to zdarza.
Najlepsze wrażenie zrobił na mnie sam Krk. To naprawdę ładne miasteczko.
Baśka charakteryzuje się ogromną ilością knajpek i logika podpowiada, że w sezonie musi być tam tłoczno.
Jadąc z małym dzieckiem rozważyłabym małą Malińską.
A tak prywatnie, to w tym rejonie poradziłabym Ci raczej wschodnią część Istrii, wyspę Cres lub Losinj.
Zdecydowanie bardziej mi się tam podobało, ale to oczywiście subiektywne odczucia.
Pozdrawiam :papa:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 26.04.2014 15:25

koszmarek napisał(a):Spokojnie , plaże w Punat są, włącznie z plażą FKK

A mógłbyś coś więcej napisać? Gdzie są te plaże? Ciekaw jestem, dlaczego żadnej nie zauważyłem, a sznur samochodów ciągnął na plażę przy rondzie.

Przy czym umówmy się: kawał betonu to nie jest plaża!
koszmarek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) koszmarek » 26.04.2014 18:17

Raul73 napisał(a):
koszmarek napisał(a):Spokojnie , plaże w Punat są, włącznie z plażą FKK

A mógłbyś coś więcej napisać? Gdzie są te plaże? Ciekaw jestem, dlaczego żadnej nie zauważyłem, a sznur samochodów ciągnął na plażę przy rondzie.

Przy czym umówmy się: kawał betonu to nie jest plaża!

zakwaterowany byłem tu :https://maps.google.pl/maps?q=punat&ie=UTF8&ll=45.010848,14.625616&spn=0.000004,0.002411&hnear=Punat,+Primorsko-goranska+%C5%BEupanija,+Chorwacja&t=h&z=19&layer=c&cbll=45.010724,14.625076&panoid=VD1Q4Sn2GQJxassBLV4c6w&cbp=12,273.88,,0,9.4
idąc w stronę morza ulicą Kricka wychodziłeś na żwirową plażę , kierując się na południe była spora ilość zatoczek gdzie spokojnie można było znaleźć miejsce.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.04.2014 18:19

Magdalena S. napisał(a):Czy jesteście zdecydowani na Krk? Odwiedziłam tą wyspę 5 dni temu, trochę przed sezonem i trochę się rozczarowałam.
A tak prywatnie, to w tym rejonie poradziłabym Ci raczej wschodnią część Istrii, wyspę Cres lub Losinj.
Zdecydowanie bardziej mi się tam podobało, ale to oczywiście subiektywne odczucia.
Pozdrawiam :papa:

Mnie się bardzo podobało i na Krk, i na Cres, a najbardziej na Opatijskiej Riwierze :D

Każdy miniregion Kvarneru ma swój charakter, inny od pozostałych.
I to jest największa zaleta Kvarneru :!:

Gdyby cały Kvarner wyglądał jak Cres, to by nie był aż tak ciekawy :wink:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 26.04.2014 20:06

Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 26.04.2014 22:07

koszmarek napisał(a):zakwaterowany byłem tu :https://maps.google.pl/maps?q=punat&ie=UTF8&ll=45.010848,14.625616&spn=0.000004,0.002411&hnear=Punat,+Primorsko-goranska+%C5%BEupanija,+Chorwacja&t=h&z=19&layer=c&cbll=45.010724,14.625076&panoid=VD1Q4Sn2GQJxassBLV4c6w&cbp=12,273.88,,0,9.4
idąc w stronę morza ulicą Kricka wychodziłeś na żwirową plażę , kierując się na południe była spora ilość zatoczek gdzie spokojnie można było znaleźć miejsce.

mervik napisał(a):faktycznie jest plaża w Punacie :wink:
https://www.google.pl/maps/@45.007914,1 ... 5!2e1!3e10

No tak - teraz wszystko się zgadza!
To jest na południowym końcu miasta - tam jeszcze moja noga nie postała :D :D

Tyle, że od ścisłego centrum to jest nadal ponad kilometr! :(

Gdyby jednak udało się znaleźć kwaterę w miarę blisko do tej plaży i nie za daleko do centrum - to Punat jest strzałem w dziesiątkę! Piękne miasteczko!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne