Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Krk

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Zielina74.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zielina74. » 02.01.2013 20:40

woka napisał(a):
Zielina74. napisał(a):..- Stara Baska okazała się chyba jednym z piękniejszych miejsc, które widziałam w Chorwacji (a bałam się, że nic nie przebije Dalamcji i rozpieszczona klimatami np. Riwiery Makarskiej będę wyspą Krk zawiedziona). Zresztą, jak obejrzysz galerię zdjęć ze S.B to zobaczyć, że to raj na ziemi.

Nadajesz się na właścicielkę biura turystycznego. Jak ktoś chce do danego miejsca ... to należy mu tak "nagadać" aby kupił. :wink:

Ja nie odważyłbym się napisać że Stara Baska to raj na ziemi.

Akurat Stara Baska nie jest w mojej ofercie, więc żadnego interesu nie mam, żeby ją reklamować. Podobała mi się i tyle.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 02.01.2013 21:03

Zielina74. napisał(a):Akurat Stara Baska nie jest w mojej ofercie, więc żadnego interesu nie mam, żeby ją reklamować. Podobała mi się i tyle.

Myślę, że każdemu się podoba ....... na kilka godzin. Reszta - jak nie padnie z nudów to wróci do kraju. :wink:
Ty byłaś raz a ja tam jestem co roku od lat 90-tych więc może tutaj jest "problem" że inaczej patrzę.

To, że potrafisz przekonywać, zachwalać to był tzw. skrót myślowy. Nic więcej.
Zielina74.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zielina74. » 02.01.2013 21:35

To może czas zmienić region?
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 02.01.2013 23:46

Asiu , piękne zdjęcia :D

Stara Baśka dla nas miała paskudną pogodę , i zapewne z tego powodu nie wspominamy jej dobrze . . .
Może następnym razem :?: :wink:

Pozdrawiam
Piotr
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 03.01.2013 07:19

Zielina74. napisał(a):To może czas zmienić region?

:D
Niestety ale nie.
(w Starej Baśce nigdy nie "mieszkałem", znam ponieważ zawsze wałęsam się po okolicach)
Ponadto nie jestem typem "poszukiwacza", a wczasy są moje i jadę tam gdzie lubię. Reszta - dla innych. :wink:
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 03.01.2013 08:02

woka napisał(a):... ja tam jestem co roku od lat 90-tych ...

Czyli kilkanaście razy za Krku :?:
No to może się coś dowiem:
Czy możesz coś powiedzieć o szczycie Obzova :?:
Bo mamy zamiar tam wejść.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.01.2013 08:11

O wyspę KRK zahaczyłem w październiku zeszłego roku...w sierpniu byłem jak zwykle w Dalmacji ale w październiku - wracając z Włoch udałem się na KRK...wyspa oraz miejscowość KRK nie zachwyciły mnie ale Baśka - tak. Było grubo po sezonie, nie było tłoku, pogoda przepiękna to i wspomnienia znakomite...na urlop w sezonie, nie wybrałbym się tam jednak...zobaczyłem już całe wybrzeże i muszę stwierdzić, że nigdzie nie ma takiego klimatu jak w środkowej Dalmacji... 8)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 03.01.2013 08:38

Piter_M napisał(a):

O, nie. Wybacz ale mój rocznik ma to już za sobą. :wink:
Jednak na forum chyba znajdziesz, przypominam sobie, że ktoś o tym pisał. Jaki to szczyt, raptem coś około 570 mnpm :wink:
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 03.01.2013 09:34

woka napisał(a):O, nie. Wybacz ale mój rocznik ma to już za sobą. :wink:

A opowiadasz, pewnie nie :)
Wiesz kto to jest Krzysztof Wielicki :?: i czy wiesz gdzie on teraz jest :?:
rocznik 1950 :) no chyba, że jesteś dużo starszy od niego ...

woka napisał(a): Jednak na forum chyba znajdziesz, przypominam sobie, że ktoś o tym pisał. Jaki to szczyt, raptem coś około 570 mnpm :wink:

Obzowa ma 569 mnpm, ale na naszym forum niestety nic nie ma na ten temat.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 03.01.2013 10:23

Piter_M napisał(a):Wiesz kto to jest Krzysztof Wielicki :?: i czy wiesz gdzie on teraz jest :?:

Nic mi to nazwisko nie mówi ale .... himalaista :?: :oops: . :( i trochę młodszy jestem. :wink:
Jak wnioskuję, Wielicki wytrwałym podróżnikiem jest - ale ON to lubi i to Jego żywioł. Ja takich cech nie posiadam.
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 03.01.2013 16:51

Urlop we Wrześniu w Baśce powinien być udany mniej ludzi a i pogoda cały czas dobra :D Byłem w Baśce we wrzesniu 2009 pogoda rewelka.Był to mój najlepszy urlop w Chorwacji. :D
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 03.01.2013 19:13

woka napisał(a):
Piter_M napisał(a):Wiesz kto to jest Krzysztof Wielicki :?: i czy wiesz gdzie on teraz jest :?:

Nic mi to nazwisko nie mówi ale .... himalaista :?: :oops: . :( i trochę młodszy jestem. :wink:

Tak, to jest himalaista, najwyższa światowa klasa, aktualnie jest na zimowej wyprawie na Broad Peak.
mich
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich » 03.01.2013 20:36

Piter_M napisał(a):

na Obzovej nie byłem ale byłem na sąsiednim szczycie o nazwie Veli Hlam. dojście ze Starej Baśki zajęło mi około 1,5 godz. nie jest trudne i fajne widoki na sąsiednie wyspy. jedynym problemem jest to, że w słoneczny dzień w wakacje jest niesamowicie gorąco - kamienie nagrzane oddają ciepło więc nie można wyjść zbyt wcześnie a wypada wrócić przed zmrokiem bo po ciemku nie bardzo widac ścieżkę pomiędzy kamieniami. ja byłem w połowie sierpnia i o godz. 20 było już ciemnawo, słońce schowało się za horyzont. ścieżka prowadzi przez takie ostre sterczące skałki/kamienie i nie fajnie jest z niej zboczyć po zmroku. wycieczka w sumie trwała ok. 3,5 godz. i spotkałem tylko dwoje Czechów, bylismy mocno zdziwieni swoim widokiem, bo wokół żywej duszy...
zachęcam

tu są zdjęcia jeśli ktoś ciekawy:
http://obiezyswiat.org/index.php?gallery=8341
Ostatnio edytowano 05.01.2013 19:32 przez mich, łącznie edytowano 1 raz
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 04.01.2013 06:09

mich napisał(a):... bo wokół żywej duszy ...
zachęcam

tu są zdjęcia jeśli ktoś ciekawy:
http://obiezyswiat.org/index.php?gallery=8341

Dzięki, ciekawe zdjęcia, znowu się coś więcej dowiedziałem.
Trzeba będzie buty górskie zabrać :)
AnaSz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnaSz » 04.01.2013 08:53

Cudo te Twoje zdjęcia :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży