napisał(a) Zielina74. » 02.01.2013 10:16
arecki76 napisał(a):Witaj
Właśnie przeczytałem Twój przewodnik i mam kilka pytań. Chcemy w tym roku z rodziną pojechać do Chorwacji właśnie na wyspę KRK.
Rodzina 2+2.
Czy z własnego doświadczenia możesz powiedzieć, którą miejscowość wybrać(wydaje Nam się że Krk) nie chcemy leżeć na plaży cały czas i coś zobaczyć.Wyjazd planujemy 22.06-05.07.2012.Będziemy wdzięczni jeśli wskażesz Nam w której cześci Krk szukać noclegów, a może proponujesz inną miejscowość na wyspie Krk. Ty byłaś w Starej Baśce.
Będzie to Nasz piwerwszy wyjazd do Chorwacji.
Jeszcze jedno pytanie. Dużo ludzi piesz że jesyt tam chłodno i pada, a jeśli jedziemy z dziećmi to nie chcemy tez poleżec na słoncu.
Pozdrawiam
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Jeśli chodzi o moje poszukiwania odpowiedniej miejscowości na wyspie to właściwie robiłam to po omacku. Na początku bardzo napaliłam się na Vrbnik, bo trochę kojarzył mi się z Rovinj (z tego co widziałam na zdjęciach w Internecie). Nie mogłam jednak nic znaleźć i przerzuciłam się na Starą Baskę (zgodne z zaleceniami mojej klientki, która tam była). W konsekwencji - Stara Baska okazała się chyba jednym z piękniejszych miejsc, które widziałam w Chorwacji (a bałam się, że nic nie przebije Dalamcji i rozpieszczona klimatami np. Riwiery Makarskiej będę wyspą Krk zawiedziona). Zresztą, jak obejrzysz galerię zdjęć ze S.B to zobaczyć, że to raj na ziemi.
Inne miejscowści piękne, ale nie wiem, czy najdające się na wypoczynek. Vrbnik uroczy, ale plaży chyba zbyt dobrej nie ma. Tak więc cieszyłam się, że z uroków S.B, a popołudniami jeżdziliśmy do różnych miasteczek.
Samo miasto Krk jest super. Na pewno nie będziesz się nudził, kwestia tylko takiego spokojenego miejsca do plażowania- tam niestety tłok na plaży gwarantowany! Podobnie Baska - mi się tam bardzo podobało, ale na plaży tłumy!
Co do pogody- nie ma co dramatyzować! Ja byłam pod koniec sierpnia, więc niespodzianki pogodowe zdarzają się częściej. Ale początek lata powinien być rewelacyjny. Poza tym to nie Bałtyk i polskie realia - w Chorwacji na pewno nie zmarzniesz!