te kiero napisał(a):
Dzięki Ci za ten filmik.
Nie ma tam google street view a nie wiedzialem jaka droga jest do plaż za Starą Bašką.
ruzica napisał(a):Dziękuję bardzo za taką szczegółową odpowiedź. Chodziło mi o fishpicnic tak w ogóle, niekoniecznie musi być Golden beach A mogłabyś zdradzić cenę tej Waszej wycieczki Ja na razie przekopałam google i znalazłam coś po 360 kun do osoby, co raczej wydaje mi się ceną horrendalną, ale może się nie znamMikromir napisał(a):przez-2-wiolonczele-runal-nasz-plan-i-co-z-tego-wyniklo-wsp-t51743-210.html#p1829205
ale wiem, że np. z Punatu lub Krku znajdziesz jakiś fishpicnic albo inny transport wodny do Golden Beach, były tam ogłoszenia wycieczek typu "the best beaches of island Krk" itp. Ja natomiast płynęłam na całodzienny fishpicnic z Krku do Rabu i na Pag (maslinada), w drodze powrotnej mijaliśmy tylko te fajne plaże między Starą Bašką a Punatem.
gusia-s napisał(a):... Tak przedstawia się oferta jednej z agencji.
Mini Panorama – trasa czerwona, cena 40 kun, czas 1 h (19.30-20.30), poniedziałek, środa, piątek, obejmuje opłynięcie zatoki Punat
Eco Panorama – trasa zielona, cena 140 kun, czas 5 h (13.30-18.30), poniedziałek, środa, sobota, obejmuje rejs na wysepkę Plavnik tam plażowanie, potem któraś z plaż w okolicy naszej pięknej Złotej – może nawet i ona sama? Jeśli tak to raczej statek cumuje w zatoce i do plaży trzeba się dostać wpław. To często stosowana praktyka w kąpieliskach do których nie można dobić do brzegu.
4 Otoka – trasa żółta, cena 290 kun, czas 9,5 h (9.00-18.30), wtorek, czwartek, niedziela, typowy fish picnik czyli całodzienny rejs z obiadem, plażowaniem. W programie wyspy Galun, Grugr, Goli Otok i Rab. Co i gdzie widać już dokładnie na fotce niżej. Na Golim Otoku znajduje się dawne więzienie, w czasie I wojny pełniło rolę obozu jenieckiego, potem było miejscem osadzenia więźniów politycznych a na koniec zwykłe więzienie dla kryminalistów. Przestało funkcjonować w 1988 r.
...
morela napisał(a):gdzie jest ten Bag?
Mapy Googla nie dały rady.
Habanero napisał(a):kaeres napisał(a):Tam gdzieś jest plaża płatna. Wejście, a nawet przejście przez nią (w celu zwiedzenia kolejnych) jest płatne.
Ta pierwsza plaża (Bunćuluka), może być płatna.
Z tego co widzę przynależy do kempingu dla nudystów.
Dzięki za info.
Pozdrav
ruzica napisał(a):Habanero napisał(a):kaeres napisał(a):Tam gdzieś jest plaża płatna. Wejście, a nawet przejście przez nią (w celu zwiedzenia kolejnych) jest płatne.
Ta pierwsza plaża (Bunćuluka), może być płatna.
Z tego co widzę przynależy do kempingu dla nudystów.
Dzięki za info.
Pozdrav
Oficjalnie jest płatna, ale my teraz będąc w maju nic nie płaciliśmy- może w sezonie ktoś bardziej tego pilnuje A może nie. Bunculuka rzeczywiście należy do campingu FKK. Ale na golasów można się natknąć we wszystkich kolejnych zatoczkach, nawet w Vrženicy, która jest w ch... daleko.
Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie