Liquid napisał(a):Rybkanula napisał(a):ta "nasza plaża" jest z Krku.
Jeżeli potrzebny jest namiar blisko tej plaży (około 200 m od niej) to proszę bardzo:
http://www.adrijan-krk.hr/index1_2.htm
choć ja sam szedłem plażować kawałeczek dalej na cypelek. Tam zero ludzi, kamienie i fajne miejsce do snoorkingu. Jadę do tego apartamentu drugi raz pod rząd i przyznam że główny powód to cena. Myślałem ze w tym roku pojadę gdzieś niżej (Dalmacja) ale ceny w lipcu zwaliły mnie z nóg. Tutaj za 2-tygodniowy pobyt płacę w sumie 732 E (trzy osoby, z klimatyzacją, dwa pokoje plus aneks kuchenny), na uboczu, z dala od zgiełku miasta. Apartament tuż za kempingiem. Osobom niezdecydowanym w którym miasteczku wyspy się "osiedlić" napiszę że to jest zupełnie obojętne. Wyspa jest na tyle mała że praktycznie każdego dnia można się wybrać samochodem gdzie indziej, Vrbnik, Baska, co kto woli. Największe atuty wyspy Krk to odległość od Polski i oczywiście jej piękno. Mnie ta wyspa również urzekła.
Skorzystałem w tym roku z namiaru sprzed kilku lat (powyżej) i jestem zachwycony. Dobre warunki, sympatyczna gospodyni, dodatkowo zniżka do konoby na Starym Mieście. Do centrum 15 minut spacerem, ale leniwi mogą skorzystać z minibusa (przystanek 100 m, jeździ mniej więcej co godzinę).
Na plaży toceno karlovacko albo ożujsko, oba w nieprzyzwoitej cenie 18 kn. Pobliskiej restauracji przy campingu nie polecam.