lotus64 napisał(a):Będę również wdzięczny, za odpowiedzi na kilka nurtujących mnie pytań:
1.Jeżowce - trochę przeraża mnie ich obecnośc zwłaszcza ze względu na dzieci. Czy ich występowanie jest nagminne?
2.Czy na KRK można znaleźc market spożywczy typu LIDL, SPARK?? Jak wygląda sprawa z cenami artykułów pierwszej potrzeby (jak chociażby piwa )
3.Czy w Chorwacji są komary???
4. Czy warto dokonac rezerwacji za pośrednictwem CASAMUNDO, NOVASOL - ktoś ma doświadczenie?? Czy rozczarowania są częste? A może wybrac się w ciemno?
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
zbig99 napisał(a):[25 piw (jako np pierwsza dolna warstwa bagażnika)
W Chorwacji ceny są ok. 2-3 razy wyższe niż w Polsce za ww. artykuły.
CinnamonGirl napisał(a):zbig99 napisał(a):[25 piw (jako np pierwsza dolna warstwa bagażnika)
W Chorwacji ceny są ok. 2-3 razy wyższe niż w Polsce za ww. artykuły.
Drewno do lasu wozić? Gdzie ty masz piwo 2-3 razy droższe? Piwo w butelce kosztowąło 2 ostatnie lata pod rzad: 5,59KN, w tym 1,22KN Kaucji za butelkę. czyli 4,37KN. Czyli jakieś 2,4zł za 0,5l.
Zgodzę się że w puszce jest 2 razy drosze (pewnie kwestia ochrony środowiska), ale wtedy kupuje się w butelce i tyle - przynajmniej nie ma posmaku metalu jak się je pije.
Sery i wędliny faktycznie 2 razy droższe.
Rok temu w czerwcu było dużo komarów.
ani5500 napisał(a):My uzupełniamy zawsze bagażnik ile się da
Najtańsze piwo w Chorwacji z tego co pamiętam to było w 2litrowej butelce - Adria za 9 czy 10 kun, choć Karlovacko znacznie lepsze - bez porównania
wlodek napisał(a):Bardzo mnie boli jak na forum zaczynamy rozważać o cenach.
Ile zabrać do bagażnika ile piwa wody itp.
Piszmy co zwiedzić , gdzie spać, jak dojechać, a skupiamy się na tym co mamy codziennie w karaju. Urlop to urlop więcej luzu i radości, zapomnijmy chociaż na te 2 tygodnie o cenach
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne