Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa KRK na początek.. co ? gdzie? i jak?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
B.pop
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) B.pop » 05.08.2020 12:39

Hej. Siedzimy od tygodnia w Baskiej Vodzie i zwiedzany okolice. Pojawił się pomysł zeby zostać jeszcze kilka dni dłużej i przenieść sie na północ żeby nieco skrócić dojazd do polski. Chciałbym istrie lub Pule ale to raczej temat na osobne wczasy niż wypad na 2-3 dni No i dość mocno jednak oddalamy sie od założenia zeby było bliżej do PL. Kiedyś ok 20 lat temu byłem w Biogradzie i ciągnie mnie tam przez sentyment ale północ to to jeszcze nie jest. Zaczytuje sie o Baśce na wyspie KRK i mam wrażenie ze będzie to samo lub nawet nieco mniej ciekawie niż w Baskiej Vodzie. Baśka Voda mi sie podoba ze względu na infrastrukturę turystyczna ale na plażach jak w Kołobrzegu tylko parawanów brakuje. Plusem jest ze rzut beretem Krvavica jest z cudowna plaza bez tłoków. I teraz zasadnicza prośba - gdzie warto wyskoczyć na północy Chorwacji na 2-3 dni nie będąc tam nigdy wcześniej i nie pozostać z wrażeniem ze niepotrzebnie wyjechaliśmy z BV
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.08.2020 12:53

B.pop napisał(a):Hej. Siedzimy od tygodnia w Baskiej Vodzie i zwiedzany okolice. Pojawił się pomysł zeby zostać jeszcze kilka dni dłużej i przenieść sie na północ żeby nieco skrócić dojazd do polski. Chciałbym istrie lub Pule ale to raczej temat na osobne wczasy niż wypad na 2-3 dni No i dość mocno jednak oddalamy sie od założenia zeby było bliżej do PL. Kiedyś ok 20 lat temu byłem w Biogradzie i ciągnie mnie tam przez sentyment ale północ to to jeszcze nie jest. Zaczytuje sie o Baśce na wyspie KRK i mam wrażenie ze będzie to samo lub nawet nieco mniej ciekawie niż w Baskiej Vodzie. Baśka Voda mi sie podoba ze względu na infrastrukturę turystyczna ale na plażach jak w Kołobrzegu tylko parawanów brakuje. Plusem jest ze rzut beretem Krvavica jest z cudowna plaza bez tłoków. I teraz zasadnicza prośba - gdzie warto wyskoczyć na północy Chorwacji na 2-3 dni nie będąc tam nigdy wcześniej i nie pozostać z wrażeniem ze niepotrzebnie wyjechaliśmy z BV

To może Primošten >>> https://crolove.pl/primosten-perelka-dalmacji/
.... lub jeszcze wyżej - wyspa Pag.
klub-milosnikow-wyspy-pag-t36028-5760.html
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 05.08.2020 13:01

B.pop napisał(a):Hej. Siedzimy od tygodnia w Baskiej Vodzie i zwiedzany okolice. Pojawił się pomysł zeby zostać jeszcze kilka dni dłużej i przenieść sie na północ żeby nieco skrócić dojazd do polski. Chciałbym istrie lub Pule ale to raczej temat na osobne wczasy niż wypad na 2-3 dni No i dość mocno jednak oddalamy sie od założenia zeby było bliżej do PL. Kiedyś ok 20 lat temu byłem w Biogradzie i ciągnie mnie tam przez sentyment ale północ to to jeszcze nie jest. Zaczytuje sie o Baśce na wyspie KRK i mam wrażenie ze będzie to samo lub nawet nieco mniej ciekawie niż w Baskiej Vodzie. Baśka Voda mi sie podoba ze względu na infrastrukturę turystyczna ale na plażach jak w Kołobrzegu tylko parawanów brakuje. Plusem jest ze rzut beretem Krvavica jest z cudowna plaza bez tłoków. I teraz zasadnicza prośba - gdzie warto wyskoczyć na północy Chorwacji na 2-3 dni nie będąc tam nigdy wcześniej i nie pozostać z wrażeniem ze niepotrzebnie wyjechaliśmy z BV

Właśnie o tym samym myślę. W zeszłym roku byłem w Baśka Voda.
Rozmawiałem z kolegą. On postawił na Sveti Juraj na lądzie naprzeciw KRK.
Może to jakiś pomysł ...
kubaq
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubaq » 07.08.2020 13:07

Witam forumowiczów. Czy rezerwował ktoś noclegi na aurea-krk.com ? Znalazłem tam fajny tylko nie wiem czy można im ufać.
olcia85
Odkrywca
Re: Północna Chorwacja oraz wyspa KRK Sierpień 2020

Nieprzeczytany postnapisał(a) olcia85 » 12.08.2020 15:06

AnetaPantak napisał(a):Witam :-)
Czy ktoś może polecić kameralną miejscowość nadmorską w północnej Chorwacji oraz na wyspie Krk?
Wybieramy się do Chorwacji w połowie sierpnia i szukamy jakieś pieknej, ale nie zatłoczonej miejscówki. Ponoć wyspa Krk jest bardzo polecana, ale obawiamy się że tam może być jednak sporo ludzi. A w dobie Covid-19 raczej chcielibyśmy uniknąć tłumów.
Będę wdzięczna za wszelkie porady i ewentualne relacje z podrózy, jeśli ktoś z Was może spędza wakacje w tej części Chorwacji lub właśnie wrócił z tamtych stron??? :D Pozdrawiam serdecznie. Aneta :)

Baśka to taka większa miejscowość, ale bardzo przyjemna i mi się podobało:) na pewno będzie i sklep i knajpa i plaża i sporty wodne:)
Vribnik to takie mocno pochyłe, skaliste nabrzeże, chyba niekoniecznie fajnie do plażowania.
Malinska była też całkiem przyjemna, jest i port i gdzie połazikować, a przy okazji że most na krk jest w tym roku za free to dobra baza wypadowa na okolicę
Piter_M
Cromaniak
Re: Północna Chorwacja oraz wyspa KRK Sierpień 2020

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 14.08.2020 09:52

olcia85 napisał(a):Vribnik to takie mocno pochyłe, skaliste nabrzeże, chyba niekoniecznie fajnie do plażowania...

W samym Vrbniku może niekoniecznie, ale tuż obok są dwie fajne plaże - Kozica i Potovošće :hut:
Jakub367
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jakub367 » 18.02.2022 15:34

Witam :-)

- Czy możecie podzielić się namiarami kwater w Baśce? Będę zobowiązany za każdą odpowiedź.
kozlos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozlos » 08.05.2022 12:51

Hej,

Przepraszam za byc może trywialność pytania, ale czy Stara Baska to miejscowość spokojna czy raczej imprezowe i tłumne miejsce?

Szukam czegoś spokojnego na początek września, jednak z knajpami, ponieważ stołujemy się na mieście i lubimy testować każdą dostępną restauracje :)

Jeśli jest to miejsce spokojne, będę wdzięczny za każde polecenie kwater/apartamentów (2 osoby dorosłe + pies, wyjazd początek września
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 09.05.2022 07:01

kozlos napisał(a):Hej,

Przepraszam za byc może trywialność pytania, ale czy Stara Baska to miejscowość spokojna czy raczej imprezowe i tłumne miejsce?

Stara Baška to bardzo spokojna wioska, a we wrześniu to nawet spokojnie tam zaparkujesz i żadnej imprezy nie usłyszysz.
A raczej imprezowe i tłumne miejsce to jest miejscowość Baška.
kozlos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozlos » 09.05.2022 09:51

Piotr, dziękuję za odpowiedź. Czy znasz może jakieś kwatery/apartamenty godne polecenia (2 osoby plus pies) w Starej Basce? Albo podpowie ktoś gdzie ewentualnie najlepiej ich szukać? :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 09.05.2022 10:14

kozlos napisał(a):podpowie ktoś gdzie ewentualnie najlepiej ich szukać? :)

Na początek:
https://tzpunat.hr/hr/turisticka-ponuda ... object-top
kozlos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozlos » 09.05.2022 10:34

Dziękuję! już wysyłam zapytania ;)
Przemasss
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemasss » 27.05.2022 10:56

Witam.

Jedziemy ponownie do CRO z początkiem sierpnia. Wybór padł na wyspę Krk. 2 dorosłych i dziecko 5 lat. Potrzebujemy spokojnego miejsca, gdzie będzie można znaleźć plaże odpowiednią dla dzieci, a jednocześnie aby było miejsce do wieczornego spaceru i jakiś wybór knajp. Pierwszy wybór padł na Stara Baske, ale chyba tam nie ma zbytnio miejsc do spacerów i knajp? Baska z kolei chyba zatłoczona maksymalnie w sierpniu? Proszę o jakieś wskazówki :)

W zeszłym roku byliśmy w Fazanie na Istrii i bardzo nam się podobało.
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 27.05.2022 22:06

kozlos napisał(a):Hej,

Szukam czegoś spokojnego na początek września, jednak z knajpami, ponieważ stołujemy się na mieście i lubimy testować każdą dostępną restauracje :)

Jeśli jest to miejsce spokojne, będę wdzięczny za każde polecenie kwater/apartamentów (2 osoby dorosłe + pies, wyjazd początek września

Mała wioska ale najlepsza na całej wyspie :)

Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 29.05.2022 05:15

Fajny filmik :D.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wyspa KRK na początek.. co ? gdzie? i jak? - strona 40
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone