B.pop napisał(a):Hej. Siedzimy od tygodnia w Baskiej Vodzie i zwiedzany okolice. Pojawił się pomysł zeby zostać jeszcze kilka dni dłużej i przenieść sie na północ żeby nieco skrócić dojazd do polski. Chciałbym istrie lub Pule ale to raczej temat na osobne wczasy niż wypad na 2-3 dni No i dość mocno jednak oddalamy sie od założenia zeby było bliżej do PL. Kiedyś ok 20 lat temu byłem w Biogradzie i ciągnie mnie tam przez sentyment ale północ to to jeszcze nie jest. Zaczytuje sie o Baśce na wyspie KRK i mam wrażenie ze będzie to samo lub nawet nieco mniej ciekawie niż w Baskiej Vodzie. Baśka Voda mi sie podoba ze względu na infrastrukturę turystyczna ale na plażach jak w Kołobrzegu tylko parawanów brakuje. Plusem jest ze rzut beretem Krvavica jest z cudowna plaza bez tłoków. I teraz zasadnicza prośba - gdzie warto wyskoczyć na północy Chorwacji na 2-3 dni nie będąc tam nigdy wcześniej i nie pozostać z wrażeniem ze niepotrzebnie wyjechaliśmy z BV
B.pop napisał(a):Hej. Siedzimy od tygodnia w Baskiej Vodzie i zwiedzany okolice. Pojawił się pomysł zeby zostać jeszcze kilka dni dłużej i przenieść sie na północ żeby nieco skrócić dojazd do polski. Chciałbym istrie lub Pule ale to raczej temat na osobne wczasy niż wypad na 2-3 dni No i dość mocno jednak oddalamy sie od założenia zeby było bliżej do PL. Kiedyś ok 20 lat temu byłem w Biogradzie i ciągnie mnie tam przez sentyment ale północ to to jeszcze nie jest. Zaczytuje sie o Baśce na wyspie KRK i mam wrażenie ze będzie to samo lub nawet nieco mniej ciekawie niż w Baskiej Vodzie. Baśka Voda mi sie podoba ze względu na infrastrukturę turystyczna ale na plażach jak w Kołobrzegu tylko parawanów brakuje. Plusem jest ze rzut beretem Krvavica jest z cudowna plaza bez tłoków. I teraz zasadnicza prośba - gdzie warto wyskoczyć na północy Chorwacji na 2-3 dni nie będąc tam nigdy wcześniej i nie pozostać z wrażeniem ze niepotrzebnie wyjechaliśmy z BV
AnetaPantak napisał(a):Witam
Czy ktoś może polecić kameralną miejscowość nadmorską w północnej Chorwacji oraz na wyspie Krk?
Wybieramy się do Chorwacji w połowie sierpnia i szukamy jakieś pieknej, ale nie zatłoczonej miejscówki. Ponoć wyspa Krk jest bardzo polecana, ale obawiamy się że tam może być jednak sporo ludzi. A w dobie Covid-19 raczej chcielibyśmy uniknąć tłumów.
Będę wdzięczna za wszelkie porady i ewentualne relacje z podrózy, jeśli ktoś z Was może spędza wakacje w tej części Chorwacji lub właśnie wrócił z tamtych stron??? Pozdrawiam serdecznie. Aneta
olcia85 napisał(a):Vribnik to takie mocno pochyłe, skaliste nabrzeże, chyba niekoniecznie fajnie do plażowania...
kozlos napisał(a):Hej,
Przepraszam za byc może trywialność pytania, ale czy Stara Baska to miejscowość spokojna czy raczej imprezowe i tłumne miejsce?
kozlos napisał(a):podpowie ktoś gdzie ewentualnie najlepiej ich szukać?
kozlos napisał(a):Hej,
Przepraszam za byc może trywialność pytania, ale czy Stara Baska to miejscowość spokojna czy raczej imprezowe i tłumne miejsce?
Szukam czegoś spokojnego na początek września, jednak z knajpami, ponieważ stołujemy się na mieście i lubimy testować każdą dostępną restauracje
Jeśli jest to miejsce spokojne, będę wdzięczny za każde polecenie kwater/apartamentów (2 osoby dorosłe + pies, wyjazd początek września