Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa KRK na początek.. co ? gdzie? i jak?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.05.2015 20:45

Jeden lokal z tej trójki na pewno będzie otwarty: :D

http://www.volsonis.hr/#!contact/c24vq

Gdzieś miejscowe chłopaki i dziewczyny musza się bawić :wink:
majchrzy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) majchrzy » 28.05.2015 09:14

Witam proszę o pomoc w ustaleniu jakiś fajnych apartamencików w Baśce. Miejsce usytuowania apartamentów zaznaczyłem na czerwono. Zależy mi na apartamentach sprawdzonych przez forumowiczów. Jedziemy z żoną na początku września + 2 dzieci (2 i 11lat). Zależy nam na tym żeby było blisko plaży i w miarę przyzwoity, nie zniszczony apartamencik :D
Dziękujemy :D
Załączniki:
Baśka.jpg
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.06.2015 11:40

Tak szukam i szukam i widocznie źle to robię ale... chodzi o miasto Krk. Jak tam wygląda kwestia plaż? Miejska (Drażica), z tego co widziałem to jest betonowo żwirowa? Mnie i mojej drugiej połówce betonowa plaza nie przeszkadza (po Trieście, Piranie i Izoli - absolutnie).

Nic mnie nie ogranicza - zawsze jest auto, nogi, tudzież rower (ten zważujemy o zabraniu dwóch kół).

Za sugestie będę wdzięczny :) Wyjazd do Chorwacji - dopiero pierwszy w 33 letnim życiu :lol:
ghost41
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ghost41 » 20.07.2015 11:30

tez jestem zainteresowany plażami w mieście Krk, z tego co widziałem ładniejsze sa przy kampingach i hotelach ale czy sa one ogólnodostępne ? jak wygladaja pozostałe ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.07.2015 21:19

Odpusc sobie plaze przy campingu Ježevac - rownolegle do mariny, jest ladna i niezatloczona plaza podzielona falochronami na trzy "sektory". Nam do gustu najbardziej przypadla ta obok czerwonej radiolatarni. Dalej jest jeszcze (idac z miasta "w strone Baški"), tez znajdziesz pare miejsc, glownie tych "Blue Flag". Po tym, co widzialem - nie polecam plaz wlasnie obok kempów (Ježevac i obok hotelu Dražica), ze wzgledu na tlumy i hm... halas.
darek12345
Turysta
pólnocna CRO co polecacie?

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek12345 » 26.07.2015 12:46

Witam,
proszę polecić mi jakąś ciekawą miejscowość na północy chorwacji.
Może być na wyspie KRK. Sprawdzałem Baska ale tam problem duży noclegami.
Zależy mi raczej na mieście które żyje w nocy - nie zwiedzam żadnych zabytków, ewentualnie jakieś ciekawe miejsca krajobrazowe.
Użytkownik usunięty
Re: pólnocna CRO co polecacie?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.07.2015 13:04

darek12345 napisał(a):Witam,
proszę polecić mi jakąś ciekawą miejscowość na północy chorwacji.
Może być na wyspie KRK. Sprawdzałem Baska ale tam problem duży noclegami.
Zależy mi raczej na mieście które żyje w nocy - nie zwiedzam żadnych zabytków, ewentualnie jakieś ciekawe miejsca krajobrazowe.

Jak to ma być na północy Chorwacji to
Varaždin i Osijek :!: :roll:

Mapa Chorwacji:
https://www.google.pl/maps/place/Chorwa ... 24e1661b7f
( żeby wiedzieć, gdzie jest północ kraju :wink: )
Regiony i miejscowości turystyczne ( do poczytania :!: )
regiony-i-miejscowosci-turystyczne-f8.html
darek12345
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek12345 » 26.07.2015 16:06

no dobra Tadeusz masz mnie:) chodziło mi o północną część wybrzeża:) proszę o opinie zgodnie z tym co napisałem wyżej:)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.07.2015 16:37

Moim zdaniem
bardzo ładna jest Opatija i jest to miasto, gdzie zawsze coś się dzieje :!: :wink:

A na wyspie Krk miastem jest miasto Krk 8)

No i bardzo miłym miastem jest Rovinj :D

Pula i Rijeka to spore miasta przemysłowe,
a pozostałe miejscowości trudno zaliczyć do miast, które żyją w nocy :wink:
darek12345
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek12345 » 26.07.2015 16:48

a jeszcze proszę Vrbnik i Malinska (nie wiem czy dobrze napisane) bo wiele pozytywnych opinii na ten temat... ale rozumiem ze to dla osób które cenią sobie ciszę i spokój?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.07.2015 17:07

Raczej tak
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 07.12.2015 15:35

Witajcie,
Podzieli się ktoś namiarami na kwaterkę na Krk-u ?
Proszę o info na PW

z góry hvala !
msladzio
Podróżnik
Re: Krk - Baska, gdzie kwatery?

Nieprzeczytany postnapisał(a) msladzio » 07.01.2016 21:08

Witam. wysle mi ktos namiar na sprawdzona kwatere w basce. 2+1 w tamtym roku bylem w vodice teraz chcialbym gdzies blizej koniec czerwca poczatek lipca. Dzieki adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
arek_sosnowiec
Cromaniak
KRK - może ktoś był i pomoże?

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek_sosnowiec » 18.01.2016 22:48

Cześć.
Czy któraś z osób które były w KRK (na KRK :D ) mogłaby się wypowiedzieć na temat okolicy którą zaznaczyłem na czerwono w poniższych zdjęciach? Głównie chodzi mi o to, czy w tej okolicy jest cicho i spokojnie? Zależy mi na spokojnej miejscówce ale jednocześnie żeby nie było zbyt daleko na pieszy spacer do centrum.

Obrazek

A może jest ktoś kto zna plażę zaznaczoną na zółto? Na street view trochę słabo widać :cry:

Obrazek

Czy Waszym zdaniem KRK to dobre miejsce na wakacje? Wiem, że trochę dalej jest Baśka (tylko te tłumy) i Stara Baska (tu z kolei nie ma gdzie pójść wieczorem). Jest i Vrbnik (tu trochę słabo z plażami) i stąd pomysł na KRK.
To co? Pomożecie? Z góry WIELKIE DZIĘKI za każdą informację :D :D :D
Użytkownik usunięty
Re: KRK - może ktoś był i pomoże?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.01.2016 23:01

Trochę znam Krk na mieście Krk i choć w tej okolicy miasteczka nie byłem, to jest to bardzo spokojna miejscowość :!:

Na pewno tam nie ma tłoku, a jest tam ładnie :D

Do centrum jest stamtąd z 10 minut, ujdzie 8)

Baśka jest OK, jak ktoś lubi imprezowe klimaty :roll:
Stara Baśka jest fajna, jak się tam dopłynie 8)

Vrbnik polecam, jedyny problem to duże różnice wysokości :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wyspa KRK na początek.. co ? gdzie? i jak? - strona 24
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone