Na wyspie Krk spędziliśmy 10 wrześniowych dni tego roku.
Zapraszam na moją relację:
krk-2013-gdzie-marzenia-staly-sie-rzeczywistoscia-t43750.html
Alga napisał(a):Witajcie po wielu przeczytanych wątkach, zdecydowaliśmy, że pojedziemy jako pierwszy raz do Chorwacji, na wyspę Krk. Tutaj od razu dylemat, co wybrać miasto Krk czy Baska? Jedziemy z psem, na początku września na około 2 tygodnie. Zależy nam na pięknej przyrodzie, zieleni, plażach niebetonowych, a żwirowych, a może jakieś piaszczyste się znajdą na Krk? Przede wszystkim, na miejscu na wyspie, gdzie nie ma tłumów i żebyśmy z psem się mogli spokojnie rozłożyć, żeby było wiele zatoczek czy takich dzikich plaż... osobiście średnio podobają mi się portowe miasta/plaże, więc podpowiedzcie, gdzie najlepiej na wyspie Krk? Czy Baska to nie same góry i mało zieleni? dziękuję za rady
Alga napisał(a):Witajcie po wielu przeczytanych wątkach, zdecydowaliśmy, że pojedziemy jako pierwszy raz do Chorwacji, na wyspę Krk. Tutaj od razu dylemat, co wybrać miasto Krk czy Baska? Jedziemy z psem, na początku września na około 2 tygodnie. Zależy nam na pięknej przyrodzie, zieleni, plażach niebetonowych, a żwirowych, a może jakieś piaszczyste się znajdą na Krk? Przede wszystkim, na miejscu na wyspie, gdzie nie ma tłumów i żebyśmy z psem się mogli spokojnie rozłożyć, żeby było wiele zatoczek czy takich dzikich plaż... osobiście średnio podobają mi się portowe miasta/plaże, więc podpowiedzcie, gdzie najlepiej na wyspie Krk? Czy Baska to nie same góry i mało zieleni? dziękuję za rady
aviator napisał(a):Polecam Baske, chyba najlepsze miejsce na wyspie, ale chyba i najdrożej i najludniej. W zeszłym roku w czerwcu byłem w Malinskiej, którą też mogę polecić. Krk raczej do zobaczenia, niż przebywania tam przez dłuższy czas.
aviator napisał(a):W Malinskiej są plaże żwirkowe i płyty betonowe. Ale zawsze można podjechać np. do Baski W zeszłym roku byłem tu: http://www.apartmani-lavande.com/pl/. Rezerwowałem noclegi przez booking.com, w tym roku nie ma takiej możliwości. Zależy czego szukacie. Ja chciałem, żeby było ekonomicznie - i było, ale Chorwacki standard (np. kuchnia) i tak jest lepszy od tego co w tej cenie można ieć nad Bałtykiem
Pozdrawiam,
M
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne