Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa KRK na początek.. co ? gdzie? i jak?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 30.09.2013 07:31

Na wyspie Krk spędziliśmy 10 wrześniowych dni tego roku.
Zapraszam na moją relację:
krk-2013-gdzie-marzenia-staly-sie-rzeczywistoscia-t43750.html
KWB
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KWB » 16.07.2014 13:34

Witam betsy czy możesz opowiedzieć trochę o gospodarzu Jozh a ul.gruh 28 bo akurat jedziemy tam do niego pierwszy raz czy daleko jest do plaży jaka plaża co warto zabrać ze sobą Proszę pilnie !!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:
sebek75
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sebek75 » 21.07.2014 13:26

witam,poszukuję namiarów na kwatery tolerujące psy,z góry dzięki za info
Alga
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alga » 15.05.2015 21:14

Witajcie :) po wielu przeczytanych wątkach, zdecydowaliśmy, że pojedziemy jako pierwszy raz do Chorwacji, na wyspę Krk. Tutaj od razu dylemat, co wybrać miasto Krk czy Baska? Jedziemy z psem, na początku września na około 2 tygodnie. Zależy nam na pięknej przyrodzie, zieleni, plażach niebetonowych, a żwirowych, a może jakieś piaszczyste się znajdą na Krk? Przede wszystkim, na miejscu na wyspie, gdzie nie ma tłumów i żebyśmy z psem się mogli spokojnie rozłożyć, żeby było wiele zatoczek czy takich dzikich plaż... osobiście średnio podobają mi się portowe miasta/plaże, więc podpowiedzcie, gdzie najlepiej na wyspie Krk? Czy Baska to nie same góry i mało zieleni? dziękuję za rady :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.05.2015 10:04

Alga napisał(a):...co wybrać miasto Krk czy Baska? Przede wszystkim, na miejscu na wyspie, gdzie nie ma tłumów...

Oksymoron.
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 18.05.2015 04:55

Alga napisał(a):Witajcie :) po wielu przeczytanych wątkach, zdecydowaliśmy, że pojedziemy jako pierwszy raz do Chorwacji, na wyspę Krk. Tutaj od razu dylemat, co wybrać miasto Krk czy Baska? Jedziemy z psem, na początku września na około 2 tygodnie. Zależy nam na pięknej przyrodzie, zieleni, plażach niebetonowych, a żwirowych, a może jakieś piaszczyste się znajdą na Krk? Przede wszystkim, na miejscu na wyspie, gdzie nie ma tłumów i żebyśmy z psem się mogli spokojnie rozłożyć, żeby było wiele zatoczek czy takich dzikich plaż... osobiście średnio podobają mi się portowe miasta/plaże, więc podpowiedzcie, gdzie najlepiej na wyspie Krk? Czy Baska to nie same góry i mało zieleni? dziękuję za rady :)

My byliśmy we wrześniu na wyspie Krk, w miejscowości Baška i to miejsce polecam. Wrzesień to chyba najlepszy termin bo nie ma już tłumów.
Przeczytaj moją relację, znajdziesz tam "wiele zatoczek czy takich dzikich plaż":
krk-2013-gdzie-marzenia-staly-sie-rzeczywistoscia-t43750.html
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 18.05.2015 07:55

Alga napisał(a):Witajcie :) po wielu przeczytanych wątkach, zdecydowaliśmy, że pojedziemy jako pierwszy raz do Chorwacji, na wyspę Krk. Tutaj od razu dylemat, co wybrać miasto Krk czy Baska? Jedziemy z psem, na początku września na około 2 tygodnie. Zależy nam na pięknej przyrodzie, zieleni, plażach niebetonowych, a żwirowych, a może jakieś piaszczyste się znajdą na Krk? Przede wszystkim, na miejscu na wyspie, gdzie nie ma tłumów i żebyśmy z psem się mogli spokojnie rozłożyć, żeby było wiele zatoczek czy takich dzikich plaż... osobiście średnio podobają mi się portowe miasta/plaże, więc podpowiedzcie, gdzie najlepiej na wyspie Krk? Czy Baska to nie same góry i mało zieleni? dziękuję za rady :)

Baska i jej bliskie okolice. Nam się podoba. Wiele jest zatoczek, my zawsze chodzimy na wschod za camp FKK o nazwie Bunculuka, cisza, spokój, jest pieknie
majchrzy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) majchrzy » 18.05.2015 08:53

Witam w tym roku wybieramy się do Baśki na wyspie Krk. Poszukujemy apartamentu bardzo blisko plaży czy może ma ktoś jakieś sprawdzone namiary? Jedziemy 2+2 dzieci 11 i 2 lata. Plaża oczywiście żwirkowa ze względu na 2latkę :D
aviator
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aviator » 19.05.2015 07:27

Polecam Baske, chyba najlepsze miejsce na wyspie, ale chyba i najdrożej i najludniej. W zeszłym roku w czerwcu byłem w Malinskiej, którą też mogę polecić. Krk raczej do zobaczenia, niż przebywania tam przez dłuższy czas.
majchrzy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) majchrzy » 19.05.2015 07:40

aviator napisał(a):Polecam Baske, chyba najlepsze miejsce na wyspie, ale chyba i najdrożej i najludniej. W zeszłym roku w czerwcu byłem w Malinskiej, którą też mogę polecić. Krk raczej do zobaczenia, niż przebywania tam przez dłuższy czas.

A czy w Malińskiej jest plaża żwirkowa i może masz jakieś namiary na apartament bardzo blisko morza?
aviator
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aviator » 19.05.2015 07:58

W Malinskiej są plaże żwirkowe i płyty betonowe. Ale zawsze można podjechać np. do Baski :)W zeszłym roku byłem tu: http://www.apartmani-lavande.com/pl/. Rezerwowałem noclegi przez booking.com, w tym roku nie ma takiej możliwości. Zależy czego szukacie. Ja chciałem, żeby było ekonomicznie - i było, ale Chorwacki standard (np. kuchnia) i tak jest lepszy od tego co w tej cenie można ieć nad Bałtykiem :)

Pozdrawiam,
M
majchrzy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) majchrzy » 19.05.2015 08:49

aviator napisał(a):W Malinskiej są plaże żwirkowe i płyty betonowe. Ale zawsze można podjechać np. do Baski :)W zeszłym roku byłem tu: http://www.apartmani-lavande.com/pl/. Rezerwowałem noclegi przez booking.com, w tym roku nie ma takiej możliwości. Zależy czego szukacie. Ja chciałem, żeby było ekonomicznie - i było, ale Chorwacki standard (np. kuchnia) i tak jest lepszy od tego co w tej cenie można ieć nad Bałtykiem :)

Pozdrawiam,
M

Fajna miejscówka ale my szukamy czegoś nad samym morzem. Widzę, że jednak pozostaniemy przy Baśce może i góry w jednym miejscu i jak patrzyliśmy super plaża drobny żwirek. Nasuwa mi się porównanie Baśki z Krk do Baśki Vody ale ocenie jak już tam będziemy.
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiamy
IM
mateusz387
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mateusz387 » 23.05.2015 11:43

witam,

wybieram sie do baski w przyszly weekend i mam pytanie czy bedzie tam co robic wieczorem?
oczywscie chodzi mi o jakis klub dyskoteke, uzwgledniając, ze sezon sie jeszcze nie rozpoczal.

prosze o pomoc i pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.05.2015 12:38

Sam się wybierasz :?: :roll:

No to trochę za późno się zastanawiasz 8)
Zwykle najpierw się wybiera miejsce na wakacje, żeby pasowało do naszych gustów,
a dopiero potem tam jedzie :wink:

Wygląda na to, że życie nocne w Baśce nie istnieje, ale do miasta Krk i do miejscowości Malinska jest niewiele kilometrów
http://www.holiday-krk.com/nightlife-island-krk.html
mateusz387
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mateusz387 » 23.05.2015 12:59

dziekuje za odpowiedz.
wybieram sie ze znajomymi.
tylko zastanawiam sie czy o tej porze roku bedzie cos sie dzialo, bo pewnie turystu jeszcze zbyt wielu nie ma.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wyspa KRK na początek.. co ? gdzie? i jak? - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone