Raul73 napisał(a):Jak to? Krk jest droższy od Baski?
Raul73 napisał(a):Skoro w Krk i Basce ceny są porównywalne, to raczej jednak wybiorę Baskę ...
Betsy napisał(a):Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby pobyć tydzień w Basce a tydzień w Krku
basiaela napisał(a):Wygląda na to, że byłam w tym samym terminie co Abeata, też mieszkałam w miejscowości Krk.
Potwierdza, że drożej niż w innych miejscach co byłam. Za nocleg dla rodziny 2+2 płaciliśmy 70 euro(piętro domu: 3 pokoje, kuchnia, łazienka i 2 tarasy).
Co do plaż to bardziej podobała mi się Baśka( kamyczki na plaży i dalej piasek). Choć w Chorwacji byłam czwarty raz, pierwszy raz widziałam takie fale i wietrzną pogodę. Krk jako miasto mnie osobiście nie zawiódł.Ceny no cóż nic nie ma za darmo. Ogółem za tydzień na Krk i 2dni w Egerze wychodzi mi jakieś 4 tysiące złotych. Jedzonko trochę sobie robiliśmy trochę jedliśmy w knajpkach, tak pół na pół.Przywieźliśmy trochę pamiątek i kilkanaście butelek wina(chorwackie dobre ale węgierskich z Doliny Pięknych Kobiet nic nie zastąpi) rakiji nie kupowaliśmy boi nie lubimy.
Koleżanka powiedziała mi, że dużo wydaliśmy na wakacje a ona(bezdzietna mężatka) leci na przełomie września i października do Turcji na 7 dni za 1800 zł.
Wszystko kwestia gustu i możliwości.
Ogólnie rzecz biorąc podobało mi się bardzo ale chyba piątego razu już nie będzie(byłam w Brodaricy k/0 Szybenika, na Makarskiej w Żivogoście, Dubrownik, Mostar, wodospady rzeki Krka, wodospady Kravica oraz Ninskie Vodice.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne