napisał(a) abeata » 31.07.2011 16:06
Wiem, że truję was jednym i tym samym, ale mam coraz wieksze obawy, jak patrze na ceny noclegów w Internecie i czytam ile ludzie wydaja na obiady. Również wiem, ze nikt mi niczego nie zapewni, ale czasami być lepiej uspokojonym lub ostrzezonym przez Wasze doświadzczenia.
Jedziemy jednak z chłopakiem do Novalji. Myslicie, że w ciemno znajdziemy tam jakis wolny apartament w rozsądnej cenie? Za całą wyprawę na 6/7 dni chemy zmieścic się w max 3500 zł. Jedzenie z domu (sniadania i kolacje, obiady na mieście), paliwo z opłatami za autostrady wyjdzie nas max 1000zł. Mam coraz wieksze obawy, poniewaz jest to znane miasto, więc i ceny wyższe. za każdym razie liczę i liczę, ale wychodzi mi coraz wiecej.
Przeliczyłam to w ten sposób, proszę o weryfikacje, jeśli za cos zapłacimy więcej/mniej:
1000 zl paliwo
1500 zł (zaokraglone) 50E*7dni nocleg
no i zostaje 140 zł/dzień na obiad (i tylko swieze pieczywo, warzywa na sniadanie i kolacje, bo reszta z domu), piwo ora inne zachcianki.
Myślicie, ze to realne?
----------------------
Dodatkowo prosze o opinię, czy lepiej na Pag dostac sie promem, czy nadrobić km i jechać na około? Chyba promem mimo wszytsko wychodzi taniej, ale jak patrze na mape to jeżeli jedzie sie przez most, to przejeżdża sie wybrzeżem i może przy okazji sa ładne widoki?
Co warto zwiedzić po drodze do Novilja i w okolicach?