Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa KRK na początek.. co ? gdzie? i jak?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 16.07.2011 22:22

Na dobranoc :wink: ...
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 16.07.2011 22:28

mkm napisał(a):Na dobranoc :wink: ...

Muzyka iście usypiająca, widoczki boskie.
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 17.07.2011 11:41

Baśka w sezonie zawsze była zatłoczona,ale jest taka niesamowita i klimatyczna że przyciąga :P pozdro
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 17.07.2011 16:39

Pytanie dotyczące plaż za Starą Baską już się zdezaktualizowało, właśnie wybadałem sprawę osobiście. Samochodem można dojechać do plaży oznaczonej zielonym kolorem na screenie z Google Maps powyżej. Plaża piękna, podobna do Oprny (dzięki asiah wiem że tamta plaża to Oprna), jest bardziej dzika, kameralna, z dużo lepszym dojazdem i pięknymi widokami na góry do tyłu. Zobaczcie sami:

Obrazek

Widoki:

Obrazek

Dojazd i płaskie dojście:

Obrazek
zbig99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbig99 » 18.07.2011 07:26

podszywacz napisał(a):Dzisiejsza wycieczka do Baski:

Ludź na ludziu, trzeba uważać przekręcając się na drugi bok na plaży żeby sąsiad nie przypalił twoich pleców papierosem :?

Tak to prawda.... Chorwatów i Chorwatek pali bardzo dużo i dosłownie wszędzie... to jeden z nielicznych minusów jadąc do Chorwacji no ale innych minusów poza wysokimi cenami nie zauważyłem... :D
cuciola
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) cuciola » 20.07.2011 21:08

Ok, kolejny temat o wyspie Krk przeczytany :)
Mam pytanie, warto poplynac na wyspe Prvic' czy moze lepiej na wieksza Rab? Bedziemy na Krk-u 2 tygodnie wiec troche czasu jest :lol: chyba na objechanie wszystkich miejscowosci starczy bo zwykle nie lubimy sie byczyc na tylko jednej plazy, a jestesmy w dwojke, ja i narzeczony 8)
cuciola
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) cuciola » 20.07.2011 22:16

Piekne zdjecia, az sie rozmarzylam :hearts:
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 24.07.2011 08:57

tomekm67 napisał(a):Jaskinia Bisarujka na wyspie Krk. POLECAM!!!

Na mnie ta jaskinia nie zrobiła specjalnego wrażenia, może dlatego że taka króciutka? Zwiedzanie trwa dosłownie kilka minut a dojazd do jaskini z południa wyspy trwa chwilę...
Betsy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Betsy » 24.07.2011 09:04

Jak jechaliśmy do Biserujki to zabralismy nawet swetry, bo w przewodniku jakimś wyczytaliśmy, że tam zimno.
A tam był przyjemny chłodek no i faktycznie, nie zdąży człowiek zmarznąć ;)
CCN
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) CCN » 25.07.2011 15:47

Obrazek
CCN
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) CCN » 25.07.2011 15:54

pozdrowionka dla wszystkich Cromaniaków :D Obrazek
Ambretta
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ambretta » 28.07.2011 17:31

Też szukam miejsca na Krk w Chorwacji. Jadę tam pierwszy raz z mężem i 4-latkiem. I tak mi się Baśka marzy...tylko boję się, że tam tłok będzie straszny.... Gdzie ewentualnie na wyspie można znaleźć ładną mało zatłoczoną miejscowość, taką bazę wypadową, z fajną plażą dla dziecka? Kiedy oglądam fotki na tym forum to zaczynam myśleć o Vrbniku. Polećcie coś niezbyt zatłoczonego? Jadę za tydzień, a foteczki Podszywacza wyglądają bardzo zachęcająco.
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 28.07.2011 18:52

Ambretta napisał(a):Też szukam miejsca na Krk w Chorwacji. Jadę tam pierwszy raz z mężem i 4-latkiem. I tak mi się Baśka marzy...tylko boję się, że tam tłok będzie straszny.... Gdzie ewentualnie na wyspie można znaleźć ładną mało zatłoczoną miejscowość, taką bazę wypadową, z fajną plażą dla dziecka? Kiedy oglądam fotki na tym forum to zaczynam myśleć o Vrbniku. Polećcie coś niezbyt zatłoczonego? Jadę za tydzień, a foteczki Podszywacza wyglądają bardzo zachęcająco.

Dziękuję za uznanie :wink: Vrbnik jest piękny ale Ci nie polecam z małym dzieckiem - trzeba schodzić do plaż. Krk polecam bardzo ale po wjeździe do miasta trzeba się kierować w jego skrajnie lewą część - po prostu cudownie, chodziłem tam na spacery z przeciwnej strony Krk gdzie miałem kwaterę. Zaraz postaram wkleić Ci jakąś mapkę.
Ostatnio edytowano 28.07.2011 19:10 przez Liquid, łącznie edytowano 2 razy
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 28.07.2011 19:08

Obrazek

Na czerwono zaznaczyłem "moją" plażę. Kolor zielony to główna plaża miejska. Byłem tam raz spacerem popołudniu ale chyba za duży tam spęd jak dla mnie. Najładniej zaczyna się dziać od plaż zaznaczonych na żółto. Jeżeli masz szukać w Krk kwater to właśnie w tej okolicy. Baska piękna ale wieczorny klimat miasta wcale nie lepszy od Krk. Reasumując. Chociaż mieszkałabyś np. w takim miejscu jak ja to wszędzie jest blisko. Ja tak robiłem że gdy miałem ochotę na wodę to byłem samochodem codziennie w innym miejscu. To nie są duże odległości, myślę że z Krk do Baski jest nie więcej niż 30 km. Do plaż ze zdjęć (za Punat i w okolicy Starej Baski) jeszcze bliżej. Omijaj z daleka zachodnią stronę wyspy (Malinska i Omisalj). W Malinskiej paskudna betonowa plaża w centrum miasta (choć ładny deptak z palmami) a z Omisalj jest nieciekawy widok na rafinerię w Rijece.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wyspa KRK na początek.. co ? gdzie? i jak? - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone