Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa KRK na początek.. co ? gdzie? i jak?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 09.06.2011 10:11

Czy ktoś jest zorientowany czy w Krk na Krk jest jakiś targ rybny?
zbig99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbig99 » 09.06.2011 10:43

Jadąc na KRK zabieraliście Euro czy PLN do wymiany na miejscu?

Interesują mnie miejsca wymiany waluty w miejscowości Malinska i okolicach... Znacie może gdzie można wymienić walutę ale przy "zdrowych" kursach?
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 09.06.2011 12:50

zbig99 napisał(a):Jadąc na KRK zabieraliście Euro czy PLN do wymiany na miejscu?

Interesują mnie miejsca wymiany waluty w miejscowości Malinska i okolicach... Znacie może gdzie można wymienić walutę ale przy "zdrowych" kursach?

Było kilka wątków na ten temat. Najlepiej za wszystko co możliwe płacić kartą, wypłacać z bankomatu jeżeli masz usługę wypłaty bez granic do Twojej karty. Jeżeli masz zamiar korzystać z wymiany waluty to raczej korzystaj z usług banków, najczęściej nie pobierają prowizji za wymianę.
pisar77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pisar77 » 12.06.2011 15:22

Jadę na wyspę Krk w terminie 02.07 - 09.07
Pytania: czy szukać noclegu w necie czy walić w ciemno. W której miejscowości (biorę pod uwagę Krk, Punat, Baska, Vrbnik, Malinska) najłatwiej będzie znaleźć nocleg dla 2 osób - koszt 40 euro za dobę max.
No i którą miejscowość polecacie jako baza do zwiedzania całej wyspy i spokojnego wypoczynku.
Szczególnie zależy mi na w miarę taniej kwaterze - bez luksusów byleby była lodówka i aneks kuchenny.
Czy jazda w ciemno w tamten rejon w tym terminie ma sens ? Proszę o info od bywalców.
Pozdrawiam
mariuszula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariuszula » 15.06.2011 08:27

anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 15.06.2011 20:43

witam korzystałeś z tej strony polo?
zbifal
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbifal » 15.06.2011 20:59

Najlepiej samemu na miejscu poszukac, a nie brac kota w worku. Kazdy z nas ma inne wymagania. Znajomi w zeszlym roku 10 sierpnia znalezli bez problemu
mariuszula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariuszula » 16.06.2011 09:09

tak,korzystaliśmy ale będąc na miejscu.rozbiliśmy namiot na jedną dobę i postanowiliśmy znaleźć jakiś domek.w tym biurze wynajęliśmy sobie na 10 dni apartament.co prawda będąc w połowie lipca wyboru nie było.
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 16.06.2011 11:47

ale ja jadę we wrześniu więc chyba problemu nie będzie :P mam kilka ładnych apartamentów na oku,ale zastanawiam sie jeszcze czy nie jechać w ciemno.pozdro
Betsy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Betsy » 16.06.2011 12:01

we wrzesniu mozesz spokojnie jechac w ciemno..
bedzie już duzo apartmanów do wyboru :)

mnie osobiscie Zarok się nie podoba, bo tam za ciasno jak dla mnie

oczywiście jest tam bliziutko na plaże, więc to jest ogromny plus :)
ale Baska jest tak malutka, ze w pół godziny z kazdego miejsca na plażę zajdziesz :D
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 16.06.2011 14:27

Mysle że spokojnie coś znajdziesz...

Byłem w połowie m-ca i było dużo wolnych miejsc :wink:
zbig99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbig99 » 16.06.2011 14:36

radkoski napisał(a):Mysle że spokojnie coś znajdziesz...

Byłem w połowie m-ca i było dużo wolnych miejsc :wink:

jak jechałeś odcinkeim Cieszyn-Mosty u Jablunkowa-Cadca to zdradź jak tam z korkami..

no i słysząłem że słowaccy policjanci ostatnio mocno kontrolują Polaków i czepiają się nawet przekroczeń prędkości o 3km/h - sadza mandaty w Euro że hej.. czy to prawda?
ravel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ravel » 18.06.2011 22:20

Jednak wybór padł na Primosten :wink: . Wyjazd jutro o 7 rano :D Do zobaczenia w Chorwacji :D
Dayana
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dayana » 19.06.2011 13:52

Szukasz kwatery bardzo blisko morza, ale cichej? Jedno i drugie jest przeciwko sobie. To oczywiste, że mieszkając blisko plaży nie będzie cicho, ze względu na fale i turystów. Ogólnie rzecz biorąc Chorwacja (szczególnie w sezonie wakacyjnym) nie jest cicha, a jeśli szukasz spokoju, to wynajmij kwaterę w lesie, daleko od ruchliwej ulicy i morza.
Beabea
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beabea » 02.07.2011 22:15

hej,witam
Czy moglby mi ktos powiedziec co warto w Basce zobaczyc,gdzie zjesc,czy jest tam jakis plac zabaw dla dzieci,a moze cos w rodzaju targu owocowo warzywnego?
Wybieramy sie tam w polowie lipca -ja ,maz i 2 maluchow.
I jeszcze jedno czy z takimi szkrabami (14 mies. i 3 latka) mozliwy jest rejs statkiem?I gdzie one doplywaja?
Bede wdzieczna za info ,bo oprocz wylegiwania sie na plazy bogatsza w wiedze chcialabym cos zobaczyc :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wyspa KRK na początek.. co ? gdzie? i jak? - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone