napisał(a) zbig99 » 15.04.2011 09:18
W sumie można ustawić 4 kategorie pobytu w Chorwacji:
1.Opcja - Full wypas - najlepiej załatwić ALL inclusive. Wtedy 2 tygodnie za 4 osoby (w tym 2 dzieci) : pobyt + "wyżywienie all inclusive", przejazd + pamiątki na miejscu to ok. 15 tys PLN. Wariantu nie stosowałem i nie zamierzam, nie chcę przytyć na wakacjach ...
pzoa tym odstraszają mnie ludzie uwiązani do szafy z piwem i wódką oraz przekąskami non stop ... w hotelu..
2. Opcja : własny dojazd, apartament, jedzenie tylko w restauracjach (1 obiad a Makarskiej Riwierze dla 4 osób to prawie 200 Kun za 1 posiedzenie), śniadania i kolacje zakupione w chorwackich sklepach to koszt wyjdzie ok. 10 tys. PLN.
3. Opcja umiarkowana (rozsądna): własny dojazd, apartament, jedzenie zakupione w Polsce, obiady w restauracji, ale 3÷4 razy maks w ciągu 14 dni, trunki chorwackie na miejscu, zakupy w sklepach chorwackich (chleb, nabiał, owoce, warzywa itp., piwko jak skończy się te z Polski ), pamiątki. Koszt sumaryczny wyjdzie wtedy w granicach 7 ÷ 8 tys. PLN.
4. Opcja dla uboższych: własny dojazd, noclegi w namiotach bez klimy
, jedzenie tylko z Polski i oczywiście "0" restauracji i "0" zakupu chorwackich trunków to wtedy koszt wyniesie ~5 tys PLN.
Nie ma co roztrząsać tematu więcej. Wybór należy do każdego z nas z osobna... Jeśli chodzi o Chorwację to wybieram zwykle wariant 3 i sprawdza się zwylke w 100%.