zbig99 napisał(a):W sumie można ustawić 4 kategorie pobytu w Chorwacji:
1.Opcja - Full wypas - najlepiej załatwić ALL inclusive. Wtedy 2 tygodnie za 4 osoby (w tym 2 dzieci) : pobyt + "wyżywienie all inclusive", przejazd + pamiątki na miejscu to ok. 15 tys PLN. Wariantu nie stosowałem i nie zamierzam, nie chcę przytyć na wakacjach ... pzoa tym odstraszają mnie ludzie uwiązani do szafy z piwem i wódką oraz przekąskami non stop ... w hotelu..
2. Opcja : własny dojazd, apartament, jedzenie tylko w restauracjach (1 obiad a Makarskiej Riwierze dla 4 osób to prawie 200 Kun za 1 posiedzenie), śniadania i kolacje zakupione w chorwackich sklepach to koszt wyjdzie ok. 10 tys. PLN.
3. Opcja umiarkowana (rozsądna): własny dojazd, apartament, jedzenie zakupione w Polsce, obiady w restauracji, ale 3÷4 razy maks w ciągu 14 dni, trunki chorwackie na miejscu, zakupy w sklepach chorwackich (chleb, nabiał, owoce, warzywa itp., piwko jak skończy się te z Polski ), pamiątki. Koszt sumaryczny wyjdzie wtedy w granicach 7 ÷ 8 tys. PLN.
4. Opcja dla uboższych: własny dojazd, noclegi w namiotach bez klimy , jedzenie tylko z Polski i oczywiście "0" restauracji i "0" zakupu chorwackich trunków to wtedy koszt wyniesie ~5 tys PLN.
Nie ma co roztrząsać tematu więcej. Wybór należy do każdego z nas z osobna... Jeśli chodzi o Chorwację to wybieram zwykle wariant 3 i sprawdza się zwylke w 100%.
anubis2423 napisał(a):witam ja powiem tak jade na 10 dni 3 osoby spokojnie 4 tys starczy.i nie biore jedzenia z PL,i jadam w restauracjach.bez odmawiania sobie,ale też bez wydawania pieniędzy na rzeczy niepotrzebne.pozdro
anubis2423 napisał(a):witam ja powiem tak jade na 10 dni 3 osoby spokojnie 4 tys starczy.i nie biore jedzenia z PL,i jadam w restauracjach.bez odmawiania sobie,ale też bez wydawania pieniędzy na rzeczy niepotrzebne.pozdro
zbig99 napisał(a):anubis2423 napisał(a):witam ja powiem tak jade na 10 dni 3 osoby spokojnie 4 tys starczy.i nie biore jedzenia z PL,i jadam w restauracjach.bez odmawiania sobie,ale też bez wydawania pieniędzy na rzeczy niepotrzebne.pozdro
No w sumie nie wiem jak to robicie... ale ...
1. sam dojazd paliwo, winietki w obie strony to jadac z Katowic wychodzi 1500PLN a w północnej Polski wiadomo wyjdzie drożej.. (chyba że auto macie na gaz to wyjdzie pewnie 1200)
2. Apartament na 14 dni dla 4 osób z kilmą - średnia cena to ~3,5 tys PLN, w czerwcu da się znaleźć za ~2,5 tys PLN.
Te dwie pozycje to już od 5 tys PLN, jadąć w czerwcu tto 4 tys PLN.
3. Wyżywieniedla 4 osób to 2 tys trzeba liczyć.
4 tys.... hmmm. ale w sumie piszesz o 10 dniach.. ale to i tak coś za tanio podałeś... jesli nei bierzesz jedzenia z Polski to tam na miejscu w restauracjach czy barach jest bardzo drogo..
Znajomy nad Bałtykiem wydał 7 tys. PLN za 2 tyg. za 4 osoby...
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne