napisał(a) Lacerta » 01.09.2013 19:39
W te wakacje również postanowiliśmy się wybrać do Chorwacji. Tylko w jaki rejon? Od początku nie chciałam jechać daleko ze względu na drugą 3-letnią pociechę. Rozważałam Istrię, Krk, Rab, Cres. Ostatecznie wybór padł na Krk. Bałam się, że nie będzie mi się tak podobać jak na Makarskiej. Rzeczywiście jest inaczej, ale też uważam te wakacje za bardzo udane. Na Krk jeśli się dobrze poszuka, to znajdzie się coś interesującego dla każdego. Odległości pomiędzy miejscowościami nie są duże więc można spokojnie zajrzeć w wiele miejsc. Oczywiście nie jechaliśmy w ciemno, bo nie lubimy. Baska odpadła, bo za duża i za bardzo komercyjna jak dla nas. Stara Baska znowu za mała, na pewno nic nie będzie dla dzieci (opanowana przez agencję turystyczną). Krk-stolica też chyba nie dla nas, pojedziemy pozwiedzamy. Ostatecznie wahałam się między Punatem i Vrbnikiem. Ja wahałam się 2 godz, a mąż przejrzał zdjęcia 2 minuty i stwierdził Vrbnik, jest bardziej klimatyczny. Ktoś polecał na forum domek Pani Marii przy plaży, napisaliśmy i przyszła odp. z ceną 45 E za apartament 4 -osobowy. Cena w sezonie jak najbardziej fajna. Po moich wcześniejszych poszukiwaniach na Istrii gdzie z trudem znalazłam coś przyzwoitego za 70 E nawet atrakcyjna.
Apartament był zgodny ze zdjęciami i opisem w necie. Miał mały aneks kuchenny wyposażony w czajnik, ekspres przelewowy, gril elektryczny. Z zalet- duża łazienka i fajny tarasik z widokiem na morze. Z wad taka sprana posciel, wystające rury w sypialni zabezpieczone wprawdzie taśmą izolacyjną( Na rozbudowę, czy kaloryfer?), brak klimy, który nam nie przeszkadzał. A to widok z okna i kot właścicielki, który przyszedł na polską kiełbasę.
- Załączniki:
-
-