foetus napisał(a):...coś w rodzaju mini przewodnika po wyspie Krk. ...
Beznadziejny ten przewodnik. Skasuj i zacznij od początku
żartowałem
foetus napisał(a):mkm napisał(a):W Chorwacji nie było niemieckich obozów koncentracyjnych . Byly natomiast chorwackie i włoskie . Na Rabie był włoski ... To tak tylko na marginesie
faktycznie włoski.
usłyszałem "obóz koncentracyjny" i bezmyślnie obciążyłem tym miłujący pokój naród niemiecki...
JacYamaha napisał(a):woka napisał(a):Jest to Cizine (Cizici), plaża tzw. błotka.
Zawsze jest tutaj dużo osób wysmarowanych na czarno ( czarne błotko).
Dlaczego teraz nikogo nie ma
Może wieje za mocno.
Witam Krajana Fajne ABC Krku.
Strasznie zdziwiła mnie ta zimna woda na Krku. Czy tak jest na całej wyspie? Wiesz może, co jest przyczyną?
maslinka napisał(a):Strasznie zdziwiła mnie ta zimna woda na Krku. Czy tak jest na całej wyspie? Wiesz może, co jest przyczyną?
Pozdrawiam
foetus napisał(a):Strasznie zdziwiła mnie ta zimna woda na Krku. Czy tak jest na całej wyspie? Wiesz może, co jest przyczyną?
Trudno powiedzieć czy to normalne na Krk, bo byłem tam pierwszy raz, może wypowiedzą się osoby które były w innych terminach. Na pewno cieplejsze jest wybrzeże od strony kontynentu, czyli tam gdzie miasta Vrbinik i Silo.
woka napisał(a):foetus .... miał zimną wodę. Dlaczego - nie wiem ( być może dla niego ciepła woda zaczyna się od np. +35)
Dla wiarygodności zamieszczam zdjęcie, woda z samego KRK czyli od strony otwartego morza, ( nie jest to woda stojąca).
Na "stojącej wodzie" czyli Cizine , woda była o wiele cielejsza.
JacYamaha napisał(a):Przecież widać, że ten termometr jest uszkodzony...
Powrót do Nasze relacje z podróży