Witam,
Mam już mniej więcej opracowany plan tego rocznych wakacji. Wygląda on mniej więcej tak:
Co do Korculi nie mam jeszcze ze żadnych planów. Dlatego Chciałbym Was podpytać gdzie się zatrzymać oraz żebyście przy okazji polecili mi w miare tani nocleg. Moje wymagania:
-Miejscowość: niezbyt wielka (nienawidzę dzikich tłumów turystów), najlepiej coś w stylu PRIMOSTEN, obowiązkowo musi być plaża, fajnie jakby było "stare miasto" z malowniczymi uliczkami po których można się "szlajać" godzinami. Kolejnym ważnym elementem jest również dobre połączenie drogowe z pozostałymi miastami wyspy (planuje zwiedzić jak najwięcej-autobusem, stopem)
-Nocleg: stosunkowo tani (najlepiej w granicach 30EUR; za pokój), podróżuje z dziewczyną czyli tylko 2 os. Koniecznie blisko plaży. Pokój z łazienką, balkonem najlepiej z widokiem na morze. Nie musi być kuchni ani TV.
Wiem że wymaganie mam duże ale 2 lata temu udało mi się je wszystkie połączyć Mam nadzieje że pomożecie mi w wyborze miejscowości "bazowej" wraz z dobrym noclegiem