Czesc. Pisze tutaj pierwszy raz, choc chorwacje odwiedzam juz od lat. Poczatkowo byla to glownie Istria, potem okolice Dubrovnika, a od ostatnich lat tylko wyspy, Krk, Cres.
Chcialbym prosic o polecenie mi miejsca (konkretnie kempingu, mile widziane zdjecia:). Z gory uprzedzam ze dlugo szukalem po forum ale ilosc informacji tutaj mnie przytlacza
Moje wymagania:
- koniecznie wyspa - to co sie dzieje ostatnio na Istrii to niemiecka fabryka turystyczna. Poszukuje malego kameralnego miejsca, o urokliwej skalistej plazy wspanialej wodzie i nie za duzej ilosci turystow - ale nie kompletnej pustki, samemu tez nie fajnie. Takim miejscem idealnym byl dla mnie Cres w okolicy Vieli/Maly Losnij
- tylko i wylacznie kemping, zalezy mi na dobrym kempingu, dobrej jakosci sanitariaty, miejsca namiotowe przygotowane, zacienione, plaskie, z odpowiednia iloscia wtyczek na prad itp. Cena jest zupelnie drugorzedna
- idealem aby w zasiegu pieszej wedrówki (a wiec do kilku km) bylo jakies miasteczko dorównujacej urokiem Vrsar'owi (kto zna to miasteczko ten zakocha sie w nim od razu;-)
Mam nadzieje ze doradzicie mi jakiegos 'pewniaka' bo chcialbym zarezerwowac miejsce, jednak bedzie to moj pierwszy raz, bo zawsze jezdzilismy i w duzych nerwach (po calym dniu jazdy) szukalismy odpowiedniego campingu na postoj. I zawsze zazdroscilem moim niemieckim znajomym, którzy mieli wszystko zaplanowane i podjezdzali pod drzewko zarezerwowane juz dawno temu na najle
pszej miejscowce;-) Teraz ja tez tak chce.
Dzieki wszystkim i pozdrawiam.
Krzysiek