Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Hvar-służba zdrowia

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 21.07.2012 11:57

zwichnięcia nadgarstków i złamania kości łódeczkowych, niestety nie są to wdzięczne w leczeniu kostki
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.07.2012 15:32

Przyjmij wyrazy! 8O
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.07.2012 15:39

Taa tylko jakie :P
guniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) guniak » 23.07.2012 16:10

To i ja sie dopytam.
A jakies ubezpieczenie mieliście wykupione?
Bo na auto to pal licho ale na zdrowie i jeszcze np dla dziecka to podstawa.Nie wiem jak się trzyma ręce w gipsie ale ja bym sobie zażyczył aby były lekko zgięte do przodu tak pod kufel z piwem :lol: i dla przyjemności partnerki ...Bez diagnozy wracać tyle kilometrów ?prześwietleń itp..
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 23.07.2012 21:04

U la la.. Strasznie mi przykro.. Dlaczego nie zadzwoniliście po pogotowie?
Szybkiego powrotu do zdrowia!
Co do bunkrów na Kablu wiem bardzo niewiele.. To miała być baza JNA, ale jej budowa nigdy nie została ukończona....
Ostatnio edytowano 23.07.2012 21:11 przez Katarzyna Głydziak Bojić, łącznie edytowano 1 raz
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.07.2012 21:11

Jakoś tak się złożyło, że nie potraktowałem bardzo poważnie sytuacji sądząc raczej, że to silne stłuczenie(nie pierwszy raz zresztą) ale pogotowie odwiedziliśmy. Później opuchlizna i niemożność poruszania rękami uświadomiła mi ew. uraz.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 23.07.2012 21:27

Pogotowie i w Jelsie, i w Hvarze... Rentgen chyba tylko w Hvarze (jest nawet tomograf!).. Śmigłowiec zarezerwowany tylko dla przypadków zagrożenia życia, zatem ze złamaniem ręki (czy nawet obydwu rąk) rzeczywiście nawet po niezbędnej pomocy trzeba się pofatygować samemu promem do Splitu. Ale mogliby choć unieruchomić i podwieźć do promu....
Pozdrawiam
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.07.2012 21:29

Kierowali od razu do Splitu :) Pani Doktor (chyba) świetnie mówiąca po angielsku stwierdziła, że diagnostyka tylko w Splicie. P pytanie było o Kabal co to za umocnienia wojskowe ;)
$$
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) $$ » 23.07.2012 23:00

Nie jest chyba tak źle skoro do nas tak ostro klikasz :D Mimo wszystko ,szybkiego powrotu do zdrowia , wiem co to znaczy brak roweru :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.07.2012 23:26

a mówiłem, nie odkręcać bocznych kółek:)

zdrowia!!
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 24.07.2012 06:54

arturac napisał(a):a mówiłem, nie odkręcać bocznych kółek:)

zdrowia!!

boczne kółka w przypadku fikołka do przodu się nie sprawdzają :lol:
ja za to musiałam osłabić przedni hamulec :wink:
mi niestety lęk pozostał i z górki jadę zawsze na lekkim hamulcu :evil: boję się na maksa rozpędzić.
:roll:
guniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) guniak » 24.07.2012 09:46

No to teraz boczny wozek pozostał,ewentualnie zimny lokieć w aucie
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 24.07.2012 11:08

$$ napisał(a):Nie jest chyba tak źle skoro do nas tak ostro klikasz :D Mimo wszystko ,szybkiego powrotu do zdrowia , wiem co to znaczy brak roweru :)

2-oma palcami można robić cuda :) gips tylko do łokci najgorzej z toaletą nie zrobię jej sam :( na treningowym już śmigam ale bez przesady :)
Ita jeżeli kierownica jest niżej niż siodełko to prawdopodobieństwo OTB (over the bar) jest dużo większe ale opory powietrza mniejsze ;)
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 24.07.2012 11:32

o nie, nie to moja kierownica zawsze będzie wyżej niż siodełko :evil:
ja już nie chcę "over the bar" :evil:
pierniczę opory powietrza :lol:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 24.07.2012 11:44

Małżonka i ja w terenie, przy ostrzejszych zjazdach używamy specjalnych opuszczanych przy pomocy manetki sztyc pod siodłowych ale też można samemu posiadając szybko zamykacz pod siodłowy zrobić to samo wtedy zawsze kierownica jest duuużo wyżej niż siodełko. Cieszę się, że z roweru nie rezygnujesz, a fryzurkę masz uroczą :) w sam raz pod kask :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne