Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Hvar 2010

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 13.04.2010 18:13

smer napisał(a):Wszyscy zadają pytania, czy znajdą kwatery jadąc w ciemno w lipcu, sierpniu, czy też we wrześniu... Nie wiem jak z kwaterami w lipcu i sierpniu; wydaje mi się, że coś tam zawsze się znajdzie, choć niekoniecznie tanio i ładnie. We wrześniu, po sezonie kwater mamy do dyspozycji od koloru, do wyboru. W październiku bywało, że odbijałem się od pustych domostw, ale zawsze w końcu znalazłem coś fajnego i nawet taniego...
Ciekaw jestem tylko jak ma się sprawa z kwaterunkiem przed sezonem, bo zamierzam wyjechać 29 maja i osiąść gdzieś w zatunelowej głuszy, i nie chciałbym spać pod chmurką przez tydzień, nim ktoś litościwy nie pojawi się aby przygotować chatkę do sezonu, hehehe...

Jak byłem w 2008 na początku czerwca w Dalmacji to turystów było może
5% tego co w sezonie. Na campach było trochę więcej, zwłaszcza emerytów z Niemiec i Holandii w camperach. Ogólnie appartmany świeciły pustką a aut na obcych numerach prawie wcale. Ale to był rok mistrzostw w piłce, nie wiem czy tak jest zawsze.
bjk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bjk » 17.05.2010 21:47

Alita napisał(a):Ja zdecydowanie polecam mieścinkę Sveta Nedjelja, pokochałam to miejsce za wyjątkowy klimat, 2 restauracje, piekarnia i cudowny spokój (ale nie odludzie) Jadąc w ciemno to właśnie tam się zatrzymaliśmy i poczuliśmy że tutaj jest nasze miejsce, mijając Jelsę, Zavalę, Ivan Dolac...SN mnie zauroczyła. Jednak jeśli planujecie coś przy samej plaży to sugeruję coś rezerwować, w tym roku szukaliśmy ponad godzinę dobrej, w miarę taniej kwatery a w takie upały, po długiej podróżny było to uciążliwe, są apartamenty przy samym morzu jednak większość nie powala, polecam te wyżej ;)
Czy możesz mi przesłać namiary na kwaterę w SN na adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl, właśnie tam sie wybieramy w tym roku, zastanawiamy się nad jazdą w ciemno po 02.07.
smer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) smer » 13.06.2010 18:07

Właśnie wróciłem z CRO, gdzie 10 noclegów spędziłem w Sveta Nedjelja...
Rewelka! Cisza, spokój, ustronnie i pięknie...
Apartamenty na dwie pary znaleźliśmy bez problemu i to wyjątkowo udane :)

Plaża.... cóż, tu będzie problem w sezonie, ale maciupeńka plażusia w SN na początku czerwca jest wystarczająca ;)
Raschey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raschey » 14.06.2010 17:02

Kolega podzieli się informacją ile sobie liczyli ?
Jakaś relacja ze zdjęciami by się przydała.
smer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) smer » 15.06.2010 04:51

Relacja będzie. W tym roku już na pewno ;)
Liczyli sobie za 10 nocek na 2 pary (w tym jedna z dzieckiem) po 24euro od pary. Dwa osobne apartamenty ze wspólnym tarasem z widokiem na morze. Domek blisko morza (można było śmigać od razu w kąpielówkach na plażę)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 15.06.2010 06:25

Raschey napisał(a):Kolega podzieli się informacją ile sobie liczyli ?
Jakaś relacja ze zdjęciami by się przydała.

Trzeba tylko mieć na uwadzę, że inaczej "liczą sobie" w czerwcu, inaczej "liczyć sobie" będą w lipcu i sierpniu itp....
Pozdrawiam
mms77
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mms77 » 17.06.2010 17:27

Witam a mógłbyś się podzielić namiarami na tą kwaterkę i ewentualnie jakieś zdjęcia okolicy przesłać adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 17.06.2010 23:01

mms77 napisał(a):Witam a mógłbyś się podzielić namiarami na tą kwaterkę i ewentualnie jakieś zdjęcia okolicy przesłać adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Witaj MMS. Już jestem zarejestrowany (wczoraj pisalem Ci mejla.) A odnosnie kwatery w ŚN to podaje link
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
fafikdog
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fafikdog » 25.07.2010 10:49

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Prawda taka, że "zatunelowy" Hvar nie dla każdego...
Pozdrawiam

Byli byście tak uprzejmi i opisali sytuację na cempingach na południowym Hvarze?
Jaki mają standard, gdzie się znajdują (odludzie mile widziane)?
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 10.12.2010 17:45

Do tegorocznych bywalców na Hvarze.
Wybieram się na wyspę w przyszłym roku i planuję na wyspę dostać się autem ze Spitu - znalazłam cennik ale nie bardzo umiem się z nim "dogadać" :cry: :cry:
I stąd moja prośba - ile kosztuje przeprawa: samochód osobowy combi + 2 os dorosłe i 1 8-latek? Dziękuję za info. Zależy mi na cenach orientacyjnych.
Ostatnio edytowano 28.12.2010 13:55 przez piekara114, łącznie edytowano 1 raz
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 10.12.2010 17:47

Do tegorocznych bywalców na Hvarze.
Wybieram się na wyspę w przyszłym roku i planuję na wyspę dostać się autem ze Spitu - znalazłam cennik ale nie bardzo umiem się z nim "dogadać" :(
I stąd moja prośba - ile kosztuje przeprawa: samochód osobowy combi + 2 os dorosłe i 1 8-latek? Dziękuję za info. Zależy mi na cenach orientacyjnych.[/b]
Ostatnio edytowano 28.12.2010 13:56 przez piekara114, łącznie edytowano 1 raz
smer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) smer » 10.12.2010 18:12

Dane z czerwca_2010:
Cena promu samochodowego Split - St. Grad:
- samochód: 318 kun
- osoba dorosła: 47 kun
- dziecko: 23,5 kuny
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 12.12.2010 12:37

Ślicznie dziękuję za aktualną cenę.
Szczerze myślałam, że przeprawa jest tańsza (podana cena jest w jedną stronę?).
A jak się kształtuje cena przeprawy z Drewnika? Czy jest jeszcze inny sposób (tańszy) dostania się na Hvar, ale z autem? Chcielibyśmy pozwiedzać wyspę, a jak wyczytałam to auto jest najlepszym sposobem.
Dziękuję za wszelkie info
Loza_drinker
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Loza_drinker » 13.12.2010 20:04

Tu masz ceny promów z 2010 roku, również połączenia z Drvenika do Sucaraja (Hvar).

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Mam pytanko z innej beczki - ponoć droga z Sucaraja do Stari Gradu czy Hvaru jest dosyć trudna do pokonania tzn. z emocjami i adrenaliną. Jest się czego bać??
Tomasz61
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz61 » 13.12.2010 20:52

Loza_drinker napisał(a):Mam pytanko z innej beczki - ponoć droga z Sucaraja do Stari Gradu czy Hvaru jest dosyć trudna do pokonania tzn. z emocjami i adrenaliną. Jest się czego bać??

Miałem przyjemność jechać tą drogą we wrześniu. Czy jest czego się bać? To zależy jak ci się jeździ po krętych i wąskich górskich drogach. Mi osobiście sprawił pewien problem odcinek przed samą Jelsą, wąsko, bardzo kręto i bez żadnych barierek na zakrętach o 180 stopni lub coś koło tego. 2 autka w takich miejscach na pewno się nie miną. Jedno jest pewne, na 60 km od Sucuraja do Jelsy potrzeba 1,5 do 2 godzin. Średnia prędkość 40, w porywach do 50km/h i to pod warunkiem, że jest dość pusto i mało wozów z przeciwka. Sam drogę powrotną wybrałem promem ze Stari Gradu. Jako drogę do zwiedzania można przyjąć, jako trasę dojazdową na miejsce lub powrót do domu raczej bym odradzał.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje