Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa czy Ląd ?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lechud
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lechud » 29.06.2009 12:08

Na przykładzie Novalji na Pagu powiem , że jest tam ośrodek zdrowia i dysponują chyba nawet dwoma ambulansami. W godzinach nocnych z tego co się zdąrzyłem dowiedzieć też jest czynne.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 29.06.2009 12:27

Szpitali przeważnie nie ma; są punkty pomocy doraźnej i przychodnie zdrowia. W nagłych i poważnych przypadkach są śmigłowce - karetki.

Przecież tam, gdzie żyja ludzie (w tym i dzieci) musi być pomoc medyczna... Jeśli ludzie żyją na wyspach całe życie, to Ty wraz z rodziną chyba też przetrwasz 2 tyg urlopu...
Ostatnio edytowano 29.06.2009 12:28 przez Katarzyna Głydziak Bojić, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2009 12:28

lechud napisał(a):Na przykładzie Novalji na Pagu powiem , że jest tam ośrodek zdrowia i dysponują chyba nawet dwoma ambulansami. W godzinach nocnych z tego co się zdąrzyłem dowiedzieć też jest czynne.

Jeszcze kilka pytań.Koncentruję się na Korculi.
1.Ile kosztuje prom na Korculę i czy odpływa ze Splitu bo tak mi pokazuje Map24.pl czy z innego portu?
2.Czy od 15 do 22 sierpnia jest możliwe znalezienia noclegów w ciemno bez rezerwacji tak jak na lądzie czy raczej graniczy to z cudem?
3. Jak często pływają promy na ląd z Korculi aby dostać się do Dubrownika?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 29.06.2009 12:48

Serce w pasy napisał(a):
lechud napisał(a):Na przykładzie Novalji na Pagu powiem , że jest tam ośrodek zdrowia i dysponują chyba nawet dwoma ambulansami. W godzinach nocnych z tego co się zdąrzyłem dowiedzieć też jest czynne.

1.Ile kosztuje prom na Korculę i czy odpływa ze Splitu bo tak mi pokazuje Map24.pl czy z innego portu?
2.Czy od 15 do 22 sierpnia jest możliwe znalezienia noclegów w ciemno bez rezerwacji tak jak na lądzie czy raczej graniczy to z cudem?

http://www.medplov.hr/

http://www.jadrolinija.hr/

tu znajdziesz wszystkie odpowiedzi na swoje pytania...
że o tysiącu tematów forumowych nie wspomnę
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2009 13:03

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):

http://www.medplov.hr/

http://www.jadrolinija.hr/

tu znajdziesz wszystkie odpowiedzi na swoje pytania...
że o tysiącu tematów forumowych nie wspomnę

Pytam bo na pewno ktoś jechał i może podać praktyczne rady. Bez przeczesywania forum trzy lata
:D
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 29.06.2009 13:41

Serce w pasy napisał(a):Pytam bo na pewno ktoś jechał i może podać praktyczne rady. Bez przeczesywania forum trzy lata

Przecież masz podane gotowe linki - wystarczy otworzyć wejść w rozkład i cennik i poczytać :lol: jakie przeczesywanie forum :roll: a jeżeli nawet to wyszukiwarka działa.... :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2009 13:44

jorgus111 napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):Pytam bo na pewno ktoś jechał i może podać praktyczne rady. Bez przeczesywania forum trzy lata

Przecież masz podane gotowe linki - wystarczy otworzyć wejść w rozkład i cennik i poczytać :lol: jakie przeczesywanie forum :roll: a jeżeli nawet to wyszukiwarka działa.... :wink:

Ale ja z natury leń straszny jestem
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2009 20:49

że jak leń to nikt nie chce pomóc?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 29.06.2009 21:30

Ale powiedź, o jakie praktyczne porady Ci chodzi??? Linki na rozkłady rejsów i cenniki masz (wszystko na stronach przewoźników)... Czego jeszcze Ci trzeba? Kupujesz bilet, wsiadasz, płyniesz i wysiadasz...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2009 21:44

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Ale powiedź, o jakie praktyczne porady Ci chodzi??? Linki na rozkłady rejsów i cenniki masz (wszystko na stronach przewoźników)... Czego jeszcze Ci trzeba? Kupujesz bilet, wsiadasz, płyniesz i wysiadasz...

Skąd lepiej płynąć ze Splitu czy może z innego miasta, czy próbować w ciemno szukać apartmanów czy jest tak jak np w Białce Tatrzańskiej, ze w sezonie nie ma szans na wynajem czegokolwiek. Nie wszystko jest tak oczywiste jak Ci się wydaje.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2009 15:27

zacząłem szukać połączeń promowych mam takie połączenie Orebic- Domince ale na map24.pl nie ma takiej miejscowości czy ktoś może mi powiedzieć gdzie to jest?
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 02.07.2009 15:32

Serce w pasy napisał(a):zacząłem szukać połączeń promowych mam takie połączenie Orebic- Domince ale na map24.pl nie ma takiej miejscowości czy ktoś może mi powiedzieć gdzie to jest?

Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2009 15:41

Dziękuję Bardzo.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne